TUCSON sikkerhedsudstyr

Säkerhet TUCSON

Klassledande säkerhets- och förarassistansfunktioner

TUCSON är byggd för att ge dig både körglädje och trygghet under färden. Bilen är utrustad med en rad innovativa körassistansfunktioner och ett förstärkt airbagsystem med sju olika airbags, däribland en helt ny centrerad airbag som är placerad mellan bilens framsäten.
Helljusassistans (HBA)

Helljusassistans (HBA)

Registrerar såväl mötande fordon som sådana som ligger framför i det egna körfältet och bländar automatiskt ner till halvljus för att inte blända andra trafikanter. När systemet inte registrerar några andra fordon, bländar det automatiskt upp till helljus igen.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är nu utökad och kan även registrera fotgängare och cyklister.

 

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här standardfunktionen är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

 

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Med denna funktion parkerar bilen sig själv, utan att någon sitter i bilen. Den kan också köra ut själv, så att det blir lätt för dig att kliva in och sätta dig tillrätta.

 

Motorvägsassistans (HDA)

För första gången någonsin är TUCSON utrustad med motorvägsassistans. Funktionen är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare som använder sensorer och kartdata för att säkerställa säker körning och automatiskt anpassad hastighet i utsatta situationer.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell
Förbättrad säkerhet med 7 airbags

Förbättrad säkerhet med 7 airbags

TUCSON har ett helt unikt airbagsystem som innehåller sju olika airbags, däribland en centrerad airbag som är placerad mellan bilens framsäten

Håller ett extra öga på de små liven

TUCSON har uppgraderats med ett brett utbud av smart teknik som säkerställer att du – och alla andra i bilen – alltid är säkra under resans gång. Ett par funktioner håller ett extra öga på de allra minsta passagerarna.
Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I TUCSON övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om föraren lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt.

Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Vad vill du läsa mer om?

Nya effektiva motorer

Nya effektiva motorer

Knivskarpa linjer

Knivskarpa linjer

Håll dig uppkopplad

Håll dig uppkopplad

Gott om utrymme

Gott om utrymme