Egenskaper i Hyundai TUCSON.

Egenskaper

TUCSON är full med smarta egenskaper

TUCSON sätter en ny standard i SUV-klassen med sitt imponerande utbud av smart teknik. Njut av klassledande säkerhetsfunktioner och avancerade förarassistanssystem samt ett av de bredaste utbuden av elektrifierade drivlinor i segmentet.

Två män vid mörkblå Hyundai TUCSON SUV i stadsmiljö.
Klimatanläggning i Hyundai TUCSON.

Komfort

Förhöjd komfort och flexibilitet

Alltid flexibel och uppkopplad, men TUCSON är också ännu mer bekväm och praktisk. Smarta funktioner som gör vardagen enklare är till exempel enkel fällning av baksätena via bagageutrymmet och tillval som elmanövrerad baklucka och automatisk klimatanläggning.
Enkel in- och urstigning

Enkel in- och urstigning

I baksätet kan du trycka på en knapp på sätet framför dig så att det skjuts framåt. Då blir det lättare att komma in och ut ur bilen.

Flexibelt baksäte

Flexibelt baksäte

Baksätet kan nu enkelt och bekvämt fällas i förhållandena 40:20:40. Handtagen på sätets baksida är till och med fjärrstyrda, så du behöver inte fälla dem manuellt.

Automatisk baklucka

Bakluckan öppnas automtiskt när bilen registrerar din SmartKey i mer än 3 sekunder. Praktiskt när du har händerna fulla. Du kan givetvis ställa in exakt hur högt du vill att bakluckan ska öppnas.

Upplev nästa komfortnivå

Alla är olika. Vissa gillar en varm kupé andra föredrar en lite svalare. Därför har vi utrustat TUCSON med den helt nya ventilationstekniken, Multi-air-mode samt 3-zons klimatanläggning. På så vis kan alla passagerare njuta av sitt optimala klimat.
Avancerad ventilationsteknik

Avancerad ventilationsteknik

Du får ännu högre komfort under resan tack vare den helt nya ventilationstekniken, Multi-air-mode. Den är en kombination av direkta och indirekta luftventiler för luftkonditionering och uppvärmning som skapar en behagligare miljö i kupén.

Värme och ventilation i framsäten

Värme och ventilation i framsäten

Varmt eller kallt? Inga problem. Framsätena i TUCSON är utrustade med ett 3-stegs värme- och ventilationssystem så att du kan njuta av körningen i alla väder.

3-zons klimatanläggning

3-zons klimatanläggning

TUCSON kan uppgraderas med 3-zons automatisk klimatanläggning, som ger frisk luft och rätt temperatur för samtliga passagerare.

Kvinna kör Hyundai TUCSON med panoramatak.
Trådlös laddning för smartphones i Hyundai TUCSON.

Uppkoppling

Banbrytande uppkoppling

TUCSON är naturligtvis uppgraderad med den alla senaste tekniken, däribland Bluelink® som gör det möjligt att styra många av bilens funktioner via din smartphone. Med den stora 10,25” pekskärmen ingår det även en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services.
10,25” pekskärm

10,25” pekskärm

Den stora pekskärmen är snyggt integrerad i mittkonsolen. All navigation, infotainment och klimatval styrs enkelt härifrån.

Digital instrumentering

Digital instrumentering

Den digitala instrumenteringen gör det enklare att hålla ett öga på viktig kördata och den tillför samtidigt en luftig och exklusiv känsla i kupén.

Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Om din mobiltelefon är kompatibel med Qi-standard kan du välja till trådlös mobilladdare. Effekten har ökats från 5W till 15W för ännu snabbare laddning, och enheten har en integrerad kylfunktion som förhindrar överhettning.

USB-uttag fram och bak

USB-uttag fram och bak

TUCSON levereras med USB-uttag både fram och bak, detta säkerställer att alla ombord kan ladda sina enheter under resans gång.

KRELL Premium ljudsystem

KRELL Premium ljudsystem

Den exklusiva anläggningen från KRELL ger ett fantastiskt ljud tack vare åtta högtalare och en 200 mm subwoofer.

Hyundai LIVE Services

Med den 10,25” pekskärmen med navigation ingår det en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services. Njut av tjänster så som trafikinformation, väder, POI, lediga parkeringsplatser och fartkameravarning.
Parkering

Parkering

Hitta snabbt en parkeringsplats och få information om pris, öppettider och eventuella restriktioner.

Hyundai-återförsäljare

Hyundai-återförsäljare

Få information om Hyundai-återförsäljare i närheten. Perfekt om du behöver assistans när du är ute och kör.

Fartkameravarning

Fartkameravarning

Varnar dig för både fasta och mobila fartkameror på vägen så du kan koppla av under körningen.

Där lokal lagstiftning tillåter det.

Trafikinformation

Trafikinformation

Hyundai erbjuder trafikinformation för de bästa och snabbaste rutterna baserat på aktuella trafikförhållanden samt beräknad ankomsttid.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit lättare att söka efter adresser eller att upptäcka nya platser (Point of Interest). Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta det du söker.

Väder

Väder

Det kan vara bra att känna till väderprognosen när du påbörjar din resa. Du kan alltid hålla ett öga på vädret för din aktuella position, destination eller favoritplats.

Bluelink®-appen

Med Bluelink-appen är du alltid ansluten till din TUCSON. Du kan enkelt kontrollera bilens bränslenivå, planera din resväg på förhand och mycket mer – direkt i mobilen.
Ladda ner appen

Ladda ner appen

Du kan ladda ned Bluelink®-appen från Google Play eller hämta den i Apple App Store.

Mer om Bluelink®

Hyundai TUCSON SUV.
Digital fartmätare och döda vinkel-kamera i Hyundai TUCSON.

Säkerhet

Klassledande säkerhet

TUCSON är byggd för att ge dig både körglädje och trygghet under färden. Bilen är utrustad med en rad innovativa körassistansfunktioner och ett förstärkt airbagsystem med sju olika airbags, däribland en helt ny centrerad airbag som är placerad mellan bilens framsäten. Den förhindrar att passagerarna på främre raden kolliderar med varandra, vilket minimerar risken för allvarliga skador.
5 stjärnor av Euro NCAP

5 stjärnor av Euro NCAP

TUCSON har tilldelats det högsta säkerhetsbetyget av Euro NCAP: fem stjärnor.

Mer om Euro NCAP

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här standardfunktionen är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

 

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

 

Motorvägsassistans (HDA)

För första gången någonsin är TUCSON utrustad med motorvägsassistans. Funktionen är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare som använder sensorer och kartdata för att säkerställa säker körning och automatiskt anpassad hastighet i utsatta situationer.

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Med denna funktion parkerar bilen sig själv, utan att någon sitter i bilen. Den kan också köra ut själv, så att det blir lätt för dig att kliva in och sätta dig tillrätta.

 

Utökad automatisk nödbroms (FCA JX)

Ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är standard och registrerar både fordon, fotgängare och cyklister och är nu även speciellt kalibrerad för att förhindra frontalkollisioner vid vänstersväng i korsningar.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Helljusassistans (HBA)

Helljusassistans (HBA)

Registrerar såväl mötande fordon som sådana som ligger framför i det egna körfältet och bländar automatiskt ner till halvljus för att inte blända andra trafikanter. När systemet inte registrerar några andra fordon, bländar det automatiskt upp till helljus igen.

Förbättrad säkerhet med 7 airbags

Förbättrad säkerhet med 7 airbags

TUCSON har ett helt unikt airbagsystem som innehåller sju olika airbags, däribland en centrerad airbag som är placerad mellan bilens framsäten

Adaptiv farthållare (SCC)

Adaptiv farthållare (SCC)

Bättre säkerhet och mindre stress. Håller ett inställt avstånd till framförvarande fordon och minskar eller ökar automatiskt hastigheten till en förinställd gräns.

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Låter dig se högra och vänstra sidan av din TUCSON på instrumenteringen. Kameror aktiveras när du sätter i gång bilens blinkers och byter körfält.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell
 Aktivt filkörningssystem (LFA)

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här standardfunktionen är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Håller ett extra öga på de små liven

TUCSON har uppgraderats med ett brett utbud av smart teknik som säkerställer att du – och alla andra i bilen – alltid är säkra under resans gång. Ett par funktioner håller ett extra öga på de allra minsta passagerarna.
Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I TUCSON övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om föraren lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt.

Mörkblå Hyundai TUCSON på en bergsväg.
Digital instrumentering i Hyundai TUCSON.

Prestanda

Brett utbud av elektrifierade drivlinor

TUCSON är byggd för att minska koldioxidutsläppen under körning utan att kompromissa med körglädjen – och finns med fler elektrifierade drivlinor än någonsin. Välj mellan bensindriven mildhybrid, hybrid och plug-in hybrid.
48V mildhybridteknik

48V mildhybridteknik

Tack vare mildhybridtekniken förbättras bränsleekonomin och koldioxidutsläppen minskar under körning. Systemet stöttar den klassiska förbränningsmotorn vid acceleration samt när du startar och stannar bilen.

Hybrid

Hybrid

TUCSON finns nu även som hybrid med en 44.2 kW elmotor i kombination med den nya 1.6 liters T-GDi bensinmotorn på 230 hk.

Mer om hybrid
Plug-in hybrid

Plug-in hybrid

Föredrar du att kunna skifta mellan att köra på enbart el eller bensin så kommer TUCSON även som plug-in hybrid med 1.6 liters T-GDi bensinmotor tillsammans med en elmotor.

Mer om plug-in hybrid
Hyundai TUCSON Mildhybridmotor.

Smartstream bensinmotor

Den 4-cylindriga 1.6 liters T-GDI bensinmotorn med 150 hk är tillgänglig med antingen en manuell 6-växlad växellåda eller 7-växlad automatväxellåda. Den är också utrustad med vår unika CVVD-teknologi som optimerar motorns prestanda och bränsleeffektivitet, samtidigt som den minskar koldioxidutsläppen under körning.

Hyundai TUCSON Mildhybridmotor.

Mildhybridmotor

Som standard är TUCSON mildhybrid vilket innebär att bilen drivs av en 4-cylindrig bensinmotor tillsammans med ett stöttande mildhybridsystem på 48V.

Ökad prestanda. Lägre utsläpp.

Hyundai har utvecklat världens första CVVD-teknologi (Continously Variable Valve Duration). Den helt nya teknologin optimerar motorns prestanda och bränsleeffektivitet, samtidigt som den minskar koldioxidutsläppen under körning. CVVD kontrollerar hur länge ventilerna ska vara öppna och stängda i förhållande till körförhållandena.

Tillåt kakor att titta på videon

HTRAC™-fyrhjulsdrift

HTRAC™-fyrhjulsdrift

Dåligt väder? Krävande kurvor? Inga problem! Det innovativa fyrhjulsdriftsystemet ger dig alltid optimal hantering och grepp.

Elektroniskt stabilitetssystem (ESC)

Elektroniskt stabilitetssystem (ESC)

ESC motverkar att bilen glider på en hal väg eller sladdar vid inbromsning. Funktionen hjälper dig att behålla kontrollen och optimerar däckens bromsstyrka.

Körlägen

Körlägen

Låt körläget matcha ditt humör! Du kan välja mellan Normal, Eco och Sport, som optimerar bilens egenskaper, bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. 

Vad vill du läsa mer om?

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Revolutionerande design

Revolutionerande design

Upptäck N Line

Upptäck N Line

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din TUCSON.
17" Michelin-däck
18" Continental-däck
19" Continental-däck
19" Michelin-däck