Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid laddhybrid SUV familjebil.

Egenskaper

Utforska TUCSON Plug-in Hybrids egenskaper

Med sin imponerande uppsättning av smart teknik sätter TUCSON Plug-in Hybrid en helt ny standard inom SUV-klassen. Under resan kan du dra nytta av både banbrytande uppkoppling, avancerade förarassistansfunktioner och hög komfort.

Prestanda

Elektrisk körglädje med låga utsläpp

TUCSON Plug-in Hybrid ger dig stor elektrisk körglädje och optimal bränsleekonomi. Dessutom kan du köra på enbart el upp till 62 km (WLTP). Bilen drivs av en 1.6 liters T-GDi bensinmotor och en 66.9 kW elmotor, som stöttas av ett 13.8 kWh litiumjon polymerbatteri. Tillsammans skapar de en effekt på 265 hk och ett direkt vridmoment på 304 Nm.
Elmotor

Elmotor

Den kraftfulla elmotorn på 66.9 kW levererar ett direkt vridmoment på 304 Nm i kombination med bensinmotorn. Det säkerställer snabb acceleration och ger TUCSON Plug-in Hybrid en riktig sportkänsla.

Batteri

Batteri

Litiumjon polymerbatteriet på 13.8 kWh lagrar elektricitet från det regenererande bromssystemet och förser ständigt elmotorn med ny energi.

Bensinmotor

Bensinmotor

Den 1.6 liters T-GDi bensinmotorn, som bygger på Hyundais nya och banbrytande CVVD-teknologi, optimerar både effekten och bränsleeffektiviteten.

Rattpaddlar

Rattpaddlar

Vill du ta över kontrollen? Använd rattpaddlarna för att byta växel med fingerspetsarna.

Alltid ny energi

Beroende på aktuell körsituation, växlar TUCSON Plug-in Hybrid automatiskt mellan förbränningsmotorn och elmotorn – ibland drivs bilen av båda motorerna samtidigt. Som en del av det regenerativa bromssystemet, hjälper elmotorn också till med att bromsa bilen och att ladda batteriet, så att du slipper.
Tucson Performance Hybrid Start

Start / låg hastighet

När man startar från stillastående eller kör i låg hastighet, används den elektricitet som ligger lagrad i batteriet för att driva elmotorn och bilen framåt.

Tucson Performance Hybrid Uphill

Acceleration / uppförsbacke

När man accelererar kraftigt eller kör i uppförsbackar, arbetar elmotorn och bensinmotorn tillsammans för att maximera accelerationen och minimera bränsleförbrukningen.

Tucson Performance Hybrid Constant

Konstant hastighet

Vid konstant hastighet drivs bilen antingen av bensinmotorn eller av elmotorn, beroende på vad som är mest energieffektivt i situationen.

Tucson Performance Hybrid Downhill

Retardation / nerförsbacke

Bromsenergiåtervinningssystemet laddar batteriet genom att låta elmotorn hjälpa till att bromsa bilen. När man sänker farten eller kör i nedförsbackar, sparas den rörelseenergi som systemet återvinner i batteriet i form av elektricitet.

Tucson Performance Hybrid Braking

Bromsenergiåtervinning

Vid retardation (t.ex. när man bromsar eller kör i nedförsbackar), fungerar elmotorn som en generator och återvinner och omvandlar rörelseenergi till elektricitet som lagras i batteriet.

Ökad bränsleeffektivitet och prestanda

Hyundai har utvecklat världens första CVVD-teknologi (Continously Variable Valve Duration). Den helt nya teknologin optimerar motorns prestanda och bränsleeffektivitet, samtidigt som den minskar koldioxidutsläppen under körning. CVVD kontrollerar hur länge ventilerna ska vara öppna och stängda i förhållande till körförhållandena.

Tillåt kakor att titta på videon

Uppladdning

Många sätt att ladda batterierna

Tack vare Hyundais innovativa teknologi går det snabbt och enkelt att ladda TUCSON Plug-in Hybrid, oavsett om du är hemma eller på en av de många offentliga laddningsstationerna. När du laddar bilen hemma via en laddbox har du möjlighet att styra uppladdningen via BlueLink®-appen i din mobiltelefon.
Laddbox hemma

Laddbox hemma

Installera en laddbox hemma så kan du alltid ladda TUCSON Plug-in Hybrid snabbt, säkert och smidigt. Hos Skatteverket kan du ansöka om skattereduktion till din laddbox.

Schuko-laddare

Schuko-laddare

Med denna kabel kan du i nödfall ladda bilen överallt i ett vanligt eluttag. Se till att först kontrollera att elnätet godkänner uppladdning av elbil.

Schuko-laddaren bör endast betraktas som en nödladdare.

Typ 2-kabel

Typ 2-kabel

Med denna kabel kan du ladda bilen på offentliga laddningsstationer där det inte finns någon förinstallerad kabel, eller hemma till din laddbox. Typ 2-kabeln kan du köpa hos din lokala återförsäljare.

Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid erbjuder programmerbar laddning.

Programmerbar laddning

Få tillgång till TUCSON Plug-in Hybrids avancerade batteristyrningssystem för full kontroll. Anpassa dina uppladdningstider så att de passar ditt eget schema och budget.

Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid App programmerbar laddning.

Ställ in start och slut

Använd Charging Time Reservation-funktionen för att programmera start- och stopptider för uppladdningen och vakna till en fulladdad bil varje morgon (kräver att bilen är ansluten till en laddare).

Textpicker Tucson Phev Bluelink Charging Limit

Uppladdningsbegränsning

Ställ in en maxgräns för uppladdningen, till exempel 50% när du befinner dig på en offentlig snabbladdningsstation, och ladda sedan batteriet fullt när du kommit hem.

Uppkoppling

Banbrytande uppkoppling på vägen

TUCSON Plug-in Hybrid är naturligtvis uppgraderad med den alla senaste tekniken, däribland Bluelink® som gör det möjligt att styra många av bilens funktioner via din smartphone. Med den stora 10,25” pekskärmen ingår det även en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services.
10.25" pekskärm

10.25" pekskärm

Den stora pekskärmen är snyggt integrerad i mittkonsolen. All navigation, infotainment och klimatval styrs enkelt härifrån.

Digital instrumentering

Digital instrumentering

Den digitala instrumenteringen gör det enklare att hålla ett öga på viktig kördata och den tillför samtidigt en luftig och exklusiv känslakupén.

Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Om din mobiltelefon är kompatibel med Qi-standard kan du ladda mobiltelefonen trådlöst. Effekten har ökats från 5 W till 15 W för ännu snabbare laddning, och enheten har en integrerad kylfunktion som förhindrar överhettning.

USB-uttag fram och bak

USB-uttag fram och bak

TUCSON Plug-in Hybrid levereras med USB-uttag både fram och bak, detta säkerställer att alla ombord kan ladda sina enheter under resans gång.

KRELL Premium ljudsystem

KRELL Premium ljudsystem

Den exklusiva anläggningen från KRELL ger ett fantastiskt ljud tack vare åtta högtalare och en 200 mm subwoofer.

Hyundai LIVE Services

Med den 10,25” pekskärmen med navigation ingår det en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services. Njut av tjänster så som trafikinformation, väder, POI, lediga parkeringsplatser och fartkameravarning.
Laddningsstationer

Laddningsstationer

TUCSON Plug-in Hybrid hjälper dig att hitta lediga laddningsstationer och ger dig realtidsuppgifter om priser, effekt och kabel-typ.

Parkering

Parkering

Hitta snabbt en parkeringsplats och få information om pris, öppettider och eventuella restriktioner.

Hyundai-återförsäljare

Hyundai-återförsäljare

Få information om Hyundai-återförsäljare i närheten. Perfekt om du behöver assistans när du är ute och kör.

Fartkameravarning

Fartkameravarning

Varnar dig för både fasta och mobila fartkameror på vägen så du kan koppla av under körningen.

Där lokal lagstiftning tillåter det.

Trafikinformation

Trafikinformation

Hyundai erbjuder trafikinformation för de bästa och snabbaste rutterna baserat på aktuella trafikförhållanden samt beräknad ankomsttid.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit lättare att söka efter adresser eller att upptäcka nya platser (Point of Interest). Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta det du söker.

Väder

Väder

Det kan vara bra att känna till väderprognosen när du påbörjar din resa. Du kan alltid hålla ett öga på vädret för din aktuella position, destination eller favoritplats.

Bluelink®-appen

Med Bluelink-appen är du alltid ansluten till din TUCSON Plug-in Hybrid. Du kan enkelt kontrollera bilens bränslenivå, planera din resväg på förhand och mycket mer – direkt i mobilen.
Ladda ner appen

Ladda ner appen

Du kan ladda ned Bluelink®-appen från Google Play eller hämta den i Apple App Store.

Mer om Bluelink®

Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid interiör.
Hyundai TUCSON Plug-in Hybrid 12,3" pekskärm.

Komfort

En SUV med stor flexibilitet

TUCSON Plug-in Hybrid erbjuder också hög komfort och stor flexibilitet. Smarta funktioner som fjärrstyrda fällbara säten gör att lastningen går snabbt och enkelt. Och en smart in- och urstigningsfunktion ger dig full kontroll över framsätet. Dina passagerare kommer att älska de uppvärmda fram- och baksätena samt den nya ventilationstekniken Multi-Air Mode.
Automatisk baklucka

Automatisk baklucka

Bakluckan öppnas automtiskt när bilen registrerar din Smart Key i mer än 3 sekunder. Praktiskt när du har händerna fulla. Du kan givetvis ställa in exakt hur högt du vill att bakluckan ska öppnas.

Enkel in- och urstigning

Enkel in- och urstigning

I baksätet kan du trycka på en knapp på sätet framför dig så att det skjuts framåt. Då blir det lättare att komma in och ut ur bilen.

Flexibelt baksäte

Flexibelt baksäte

Baksätet kan nu enkelt och bekvämt fällas i förhållandena 40:20:40. Handtagen på sätets baksida är till och med fjärrstyrda, så du behöver inte fälla dem manuellt.

Platsbesparande batteri

Platsbesparande batteri

TUCSON Plug-in Hybrid erbjuder massor av utrymme. Batteriet är nämligen placerat under den andra sätesraden. Det ger modellen lika stort benutrymme som i bensinversionen.

Nästa nivå av klimatreglering

Låt oss vara ärliga. Alla gillar olika. Därför vi har utrustat TUCSON Plug-in Hybrid med den helt nya ventilationstekniken Multi-Air Mode. Indirekta och direkta luftventiler gör så att luften som blåses ut i kupén upplevs mjukare utan att minska det totala luftflödet. Den automatiska 3-zons klimatanläggningen ger dessutom alla passagerare möjlighet att själva ställa in önskad temperatur.
Avancerad ventilationsteknik

Avancerad ventilationsteknik

Du får ännu högre komfort under resan tack vare den helt nya ventilationstekniken, Multi-air-mode. Den är en kombination av direkta och indirekta luftventiler för luftkonditionering och uppvärmning som skapar en behagligare miljö i kupén.

Värme och ventilation i framsäten

Värme och ventilation i framsäten

Varmt eller kallt? Inga problem. Framsätena i TUCSON Plug-in Hybrid är utrustade med ett 3-stegs värme- och ventilationssystem så att du kan njuta av körningen i alla väder.

3-zons klimatanläggning

3-zons klimatanläggning

TUCSON Plug-in Hybrid kan uppgraderas med 3-zons automatisk klimatanläggning, som ger frisk luft och rätt temperatur för samtliga passagerare.

Säkerhet

Trygghet med klassledande säkerhet

TUCSON Plug-in Hybrid är byggd för att ge dig både körglädje och trygghet under färden. Det sistnämnda sker tack vare de bästa och mest avancerade säkerhetsfunktionerna i klassen.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är nu utökad och kan även registrera fotgängare och cyklister.

 

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här standardfunktionen är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

 

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Med denna funktion parkerar bilen sig själv, utan att någon sitter i bilen. Den kan också köra ut själv, så att det blir lätt för dig att kliva in och sätta dig tillrätta.

 

Motorvägsassistans (HDA)

För första gången någonsin är TUCSON utrustad med motorvägsassistans. Funktionen är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare som använder sensorer och kartdata för att säkerställa säker körning och automatiskt anpassad hastighet i utsatta situationer.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Helljusassistans (HBA)

Helljusassistans (HBA)

Registrerar såväl mötande fordon som sådana som ligger framför i det egna körfältet och bländar automatiskt ner till halvljus för att inte blända andra trafikanter. När systemet inte registrerar några andra fordon, bländar det automatiskt upp till helljus igen.

Förbättrad säkerhet med 7 airbags

Förbättrad säkerhet med 7 airbags

TUCSON Plug-in Hybrid har ett helt unikt airbagsystem som innehåller sju olika airbags, däribland en centrerad airbag som är placerad mellan bilens framsäten.

Adaptiv farthållare (SCC)

Adaptiv farthållare (SCC)

Bättre säkerhet och mindre stress. Håller ett inställt avstånd till framförvarande fordon och minskar eller ökar automatiskt hastigheten till en förinställd gräns.

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Låter dig se högra och vänstra sidan av din TUCSON Hybrid på instrumenteringen. Kameror aktiveras när du sätter i gång bilens blinkers och byter körfält.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell
Autobroms vid backning (PCA-R)

Autobroms vid backning (PCA-R)

Vid parkering och backing säkerställer PCA-R-systemet att du varnas för fotgängare eller objekt bakom bilen. Systemet aktiverar automatiskt bromsen vid en förestående kollision.

Håller ett extra öga på de små liven

TUCSON har uppgraderats med ett brett utbud av smart teknik som säkerställer att du – och alla andra i bilen – alltid är säkra under resans gång. Ett par funktioner håller ett extra öga på de allra minsta passagerarna.
Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I TUCSON Plug-in Hybrid övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om föraren lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt.

Vad vill du läsa mer om?

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Revolutionerande design

Revolutionerande design

Utforska N Line

Utforska N Line

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din TUCSON Plug-in Hybrid