Egenskaper i Hyundai TUCSON Hybrid.

Egenskaper

Banbrytande egenskaper i TUCSON Hybrid

Med sin imponerande uppsättning av smart teknik sätter TUCSON Hybrid en helt ny standard inom SUV-klassen. Under resan kan du dra nytta av både banbrytande uppkoppling, avancerade förarassistansfunktioner och hög komfort.

Man låser en mörk Hyundai TUCSON Hybrid.
Digital instrumentering i Hyundai TUCSON Hybrid.

Prestanda

Elektrisk körglädje

TUCSON Hybrid drivs av en 1.6 liters T-GDi bensinmotor och en 44.2 kW elmotor, som stöttas av ett 1.49 kWh litiumjon polymerbatteri. Systemet är det mest kraftfulla av de elektrifierade varianterna och ger en kombinerad effekt på 230 hk och ett direkt vridmoment på 350 Nm. Det innebär att du inte bara får maximal körglädje utan också ett godare samvete och lägre bränsleförbrukning.
Elmotor

Elmotor

Den kraftfulla elmotorn på 44.2 kW levererar ett direkt vridmoment på 265 Nm. Det säkerställer snabb acceleration och ger TUCSON Hybrid en riktig sportkänsla.

Batteri

Batteri

Litiumjon polymerbatteriet på 1.49 kWh lagrar elektricitet från det regenererande bromssystemet och förser ständigt elmotorn med ny energi.

Bensinmotor

Bensinmotor

Den 1.6 liters T-GDi bensinmotorn, som bygger på Hyundais nya och banbrytande CVVD-teknologi, optimerar både effekten och bränsleeffektiviteten.

Rattpaddlar

Rattpaddlar

Vill du ta över kontrollen? Använd rattpaddlarna för att byta växel med fingerspetsarna.

Alltid ny energi

Beroende på aktuell körsituation, växlar TUCSON Hybrid automatiskt mellan förbränningsmotorn och elmotorn – ibland drivs bilen av båda motorerna samtidigt. Som en del av det regenerativa bromssystemet, hjälper elmotorn också till med att bromsa bilen och att ladda batteriet, så att du slipper.
Tucson Performance Hybrid Start

Start / låg hastighet

När man startar från stillastående eller kör i låg hastighet, används den elektricitet som ligger lagrad i batteriet för att driva elmotorn och bilen framåt.

Tucson Performance Hybrid Uphill

Acceleration / uppförsbacke

När man accelererar kraftigt eller kör i uppförsbackar, arbetar elmotorn och bensinmotorn tillsammans för att maximera accelerationen och minimera bränsleförbrukningen.

Tucson Performance Hybrid Constant

Konstant hastighet

Vid konstant hastighet drivs bilen antingen av bensinmotorn eller av elmotorn, beroende på vad som är mest energieffektivt i situationen.

Tucson Performance Hybrid Downhill

Retardation / nerförsbacke

Bromsenergiåtervinningssystemet laddar batteriet genom att låta elmotorn hjälpa till att bromsa bilen. När man sänker farten eller kör i nedförsbackar, sparas den rörelseenergi som systemet återvinner i batteriet i form av elektricitet.

Tucson Performance Hybrid Braking

Bromsenergiåtervinning

Vid retardation (t.ex. när man bromsar eller kör i nedförsbackar), fungerar elmotorn som en generator och återvinner och omvandlar rörelseenergi till elektricitet som lagras i batteriet.

Ökad bränsleeffektivitet och prestanda

Hyundai har utvecklat världens första CVVD-teknologi (Continously Variable Valve Duration). Den helt nya teknologin optimerar motorns prestanda och bränsleeffektivitet, samtidigt som den minskar koldioxidutsläppen under körning. CVVD kontrollerar hur länge ventilerna ska vara öppna och stängda i förhållande till körförhållandena.

Tillåt kakor att titta på videon

HTRAC™-fyrhjulsdrift

HTRAC™-fyrhjulsdrift

Dåligt väder? Krävande kurvor? Inga problem! Det innovativa fyrhjulsdriftsystemet ger dig alltid optimal hantering och grepp.

Elektroniskt stabilitetssystem (ESC)

Elektroniskt stabilitetssystem (ESC)

ESC motverkar att bilen glider på en hal väg eller sladdar vid inbromsning. Funktionen hjälper dig att behålla kontrollen och optimerar däckens bromsstyrka.

Terränglägesväljare

Terränglägesväljare

Snö, sand eller lera? Terränglägesväljaren ger dig möjlighet att optimera bilens köregenskaper och prestanda till den rådande miljön.

Barn sittandes i TUCSON Hybrids bagageutrymme i stadsmiljö.
Navigering på pekskärm i Hyundai TUCSON Hybrid.

Uppkoppling

Banbrytande uppkoppling

TUCSON Hybrid är naturligtvis uppgraderad med den alla senaste tekniken, däribland BlueLink® som gör det möjligt att styra många av bilens funktioner via din smartphone. Med den stora 10,25” pekskärmen ingår det även en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services.
10,25” pekskärm

10,25” pekskärm

Den stora pekskärmen är snyggt integrerad i mittkonsolen. All navigation, infotainment och klimatval styrs enkelt härifrån.

Digital instrumentering

Digital instrumentering

Den digitala instrumenteringen gör det enklare att hålla ett öga på viktig kördata och den tillför samtidigt en luftig och exklusiv känslakupén.

Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Om din mobiltelefon är kompatibel med Qi-standard kan du välja till trådlös mobilladdare. Effekten har ökats från 5W till 15W för ännu snabbare laddning, och enheten har en integrerad kylfunktion som förhindrar överhettning.

USB-uttag fram och bak

USB-uttag fram och bak

TUCSON Hybrid levereras med USB-uttag både fram och bak, detta säkerställer att alla ombord kan ladda sina enheter under resans gång.

KRELL Premium ljudsystem

KRELL Premium ljudsystem

Den exklusiva anläggningen från KRELL ger ett fantastiskt ljud tack vare åtta högtalare och en 200 mm subwoofer.

Hyundai LIVE Services

När du köper till 10,25” pekskärm med navigation ingår det en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services. Njut av åtkomst till tjänster så som trafikinformation, väder, POI, lediga parkeringsplatser och fartkameravarning, i länder lagen tillåter det.
Parkering

Parkering

Hitta snabbt en parkeringsplats och få information om pris, öppettider och eventuella restriktioner.

Hyundai-återförsäljare

Hyundai-återförsäljare

Få information om Hyundai-återförsäljare i närheten. Perfekt om du behöver assistans när du är ute och kör.

Fartkameravarning

Fartkameravarning

Varnar dig för både fasta och mobila fartkameror på vägen så du kan koppla av under körningen.

Där lokal lagstiftning tillåter det.

Trafikinformation

Trafikinformation

Hyundai erbjuder trafikinformation för de bästa och snabbaste rutterna baserat på aktuella trafikförhållanden samt beräknad ankomsttid.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit lättare att söka efter adresser eller att upptäcka nya platser (Point of Interest). Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta det du söker.

Väder

Väder

Det kan vara bra att känna till väderprognosen när du påbörjar din resa. Du kan alltid hålla ett öga på vädret för din aktuella position, destination eller favoritplats.

Bluelink®-appen

Med Bluelink-appen är du alltid ansluten till din TUCSON Hybrid. Du kan enkelt kontrollera bilens bränslenivå, planera din resväg på förhand och mycket mer – direkt i mobilen.
Ladda ner appen

Ladda ner appen

Du kan ladda ned Bluelink®-appen från Google Play eller hämta den i Apple App Store.

Mer om Bluelink®

Person i förarsätet använder pekskärmen i TUCSON Hybrid.
Smart digital instrumentering i Hyundai TUCSON Hybrid.

Komfort

Förhöjd komfort

Komfort och bekvämlighet lyfts till högre nivåer i TUCSON Hybrid. Du kan till exempel fälla baksätena via bagageutrymmet, njuta av eluppvärmda framsäten samt elmanövrerad baklucka och automatisk klimatanläggning.
Automatisk baklucka

Automatisk baklucka

Bakluckan öppnas automtiskt när bilen registrerar din SmartKey i mer än 3 sekunder. Praktiskt när du har händerna fulla. Du kan givetvis ställa in exakt hur högt du vill att bakluckan ska öppnas.

Platsbesparande batteri

Platsbesparande batteri

TUCSON Hybrid erbjuder massor av utrymme. Hybrid-batteriet är nämligen placerat under den andra sätesraden. Det ger modellen lika stort benutrymme som i bensinversionen.

Enkel in- och urstigning

Enkel in- och urstigning

I baksätet kan du trycka på en knapp på sätet framför dig så att det skjuts framåt. Då blir det lättare att komma in och ut ur bilen.

Flexibelt baksäte

Flexibelt baksäte

Baksätet kan nu enkelt och bekvämt fällas i förhållandena 40:20:40. Handtagen på sätets baksida är till och med fjärrstyrda, så du behöver inte fälla dem manuellt.

Nästa nivå av klimatreglering

Låt oss vara ärliga. Alla gillar olika. Därför vi har utrustat TUCSON Hybrid med den helt nya ventilationstekniken Multi-Air Mode. Indirekta och direkta luftventiler gör så att luften som blåses ut i kupén upplevs mjukare utan att minska det totala luftflödet. Den automatiska 3-zons klimatanläggningen ger dessutom alla passagerare möjlighet att själva ställa in önskad temperatur.
Avancerad ventilationsteknik

Avancerad ventilationsteknik

Du får ännu högre komfort under resan tack vare den helt nya ventilationstekniken, Multi-air-mode. Den är en kombination av direkta och indirekta luftventiler för luftkonditionering och uppvärmning som skapar en behagligare miljö i kupén.

Värme och ventilation i framsäten

Värme och ventilation i framsäten

Varmt eller kallt? Inga problem. Framsätena i TUCSON Hybrid är utrustade med ett 3-stegs värme- och ventilationssystem så att du kan njuta av körningen i alla väder.

3-zons klimatanläggning

3-zons klimatanläggning

TUCSON Hybrid kan uppgraderas med 3-zons automatisk klimatanläggning, som ger frisk luft och rätt temperatur för samtliga passagerare.

En mörk Hyundai TUCSON Hybrid körandes på en bro.
Media på pekskärmen i TUCSON Hybrid.

Säkerhet

Trygghet med klassledande säkerhet

TUCSON Hybrid har många klassledande säkerhets- och förarassistansfunktioner som ökar sinnesfriden under resan. För första gången i en SUV från Hyundai finns även en airbag placerad mellan bilens framsäten. Den förhindrar passagerare på främre raden att kollidera med varandra vilket minimerar skaderisken.
Helljusassistans (HBA)

Helljusassistans (HBA)

Registrerar såväl mötande fordon som sådana som ligger framför i det egna körfältet och bländar automatiskt ner till halvljus för att inte blända andra trafikanter. När systemet inte registrerar några andra fordon, bländar det automatiskt upp till helljus igen.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är nu utökad och kan även registrera fotgängare och cyklister.

 

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här standardfunktionen är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

 

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Med denna funktion parkerar bilen sig själv, utan att någon sitter i bilen. Den kan också köra ut själv, så att det blir lätt för dig att kliva in och sätta dig tillrätta.

 

Motorvägsassistans (HDA)

För första gången någonsin är TUCSON utrustad med motorvägsassistans. Funktionen är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare som använder sensorer och kartdata för att säkerställa säker körning och automatiskt anpassad hastighet i utsatta situationer.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell
Förbättrad säkerhet med 7 airbags

Förbättrad säkerhet med 7 airbags

TUCSON Hybrid har ett helt unikt airbagsystem som innehåller sju olika airbags, däribland en centrerad airbag som är placerad mellan bilens framsäten.

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Låter dig se högra och vänstra sidan av din TUCSON Hybrid på instrumenteringen. Kameror aktiveras när du sätter i gång bilens blinkers och byter körfält.

Ett extra vakande öga

TUCSON Hybrid har uppgraderats med ett fantastiskt utbud av smart teknik för att säkerställa att du och dina medpassagerare alltid är trygga. Några funktioner är speciellt framtagna för att hålla ett extra vakande öga på de allra minsta passagerarna.
Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I TUCSON Hybrid övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om föraren lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt.

Person i förarsätet använder pekskärmen i TUCSON Hybrid.
Navigering på pekskärm i Hyundai TUCSON Hybrid.

Vad vill du läsa mer om?

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Upptäck N Line

Upptäck N Line

Revolutionerande design

Revolutionerande design

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din TUCSON Hybrid.

Ladda ned PDF

Pure och Essential.

Ladda ned PDF

Advanced och N Line.