Santafe Cover Safety

Säkerhet SANTA FE

SANTA FE skyddar dig och dina kära

Nya avancerade säkerhetsfunktioner och förarassistanssystem som motorvägsassistent och dödavinkelvarnare, lyfter SANTA FE till premiumklassen. Utöver detta finns det möjlighet för självparkeringssystem, så att du kan fjärrstyra bilen att parkera på egen hand.

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Med självparkeringssystemet parkerar nya SANTA FE sig själv, utan att någon sitter i bilen. Den kan också köra ut själv, så att det blir lätt för dig att komma in.

Motorvägsassistans (HDA)

För första gången någonsin är SANTA FE utrustad med en så kallad motorvägsassistans Funktionen är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare som använder sensorer och kartdata för att säkerställa säker körning och automatiskt anpassad hastighet i utsatta situationer.

Beroende på utrustningsnivå.

Backsensor med stoppfunktion (RCTA)

När du lägger i backen på nya SANTA FE registrerar backsensorn om fordon närmar sig från sidan och varnar dig. Funktionen kan också bromsa för fordon om det behövs.

Aktiv dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelsensorn övervakar bilens bakre hörn med hjälp av radar. Med hjälp av denna funktion känner du ett motstånd i ratten som gör det svårare att lämna filen om ett annat fordon registreras i döda vinkeln. Detta sker vid aktivering av bilens blinkers.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är nu utökad och kan även registrera fotgängare och cyklister.

 

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Som något helt nytt kan nu se högra och vänstra sidan av SANTA FE på pekskärmen. Kameror aktiveras när du sätter igång bilens blinkers och byter körfält.

Beroende på utrustningsnivå.

Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I SANTA FE övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om föraren lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt.

SANTA FE är designad för att skydda dig och alla dina passagerare med sex airbags. Två fram, två på sidorna och två krockgardiner. Alla med uppgift att minimera stötar och deformering av kupén vid en eventuell kollision.
eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Kan även aktiveras manuellt genom ett knapptryck.

Upplev vår 7-sitsiga lyx-SUV

Kraftfull och elegant

Kraftfull och elegant

Mer om design
Nya hybridmotorer

Nya hybridmotorer

Mer om prestanda
Håll dig uppkopplad

Håll dig uppkopplad

Mer om uppkoppling
Bekväm i alla lägen

Bekväm i alla lägen

Mer om komfort