Utforska SANTA FE Plug-in Hybrids egenskaper.

Egenskaper

SANTA FE Plug-in Hybrid – effektiv 7-sitsig SUV

Med extra fokus på komfort och funktionalitet ligger SANTA FE Plug-in Hybrid i toppen av sin klass, tack vare ett brett urval av innovativ teknik med plug-in hybriddrivlinan, förstklassiga säkerhetsfunktioner och trådlösa anslutningsmöjligheter.

Prestanda

Ny kraftfull hybridprestanda

SANTA FE Plug-in Hybrid drivs med både el och bensin – och du kan själv välja vilken kraft du vill använda. Det kraftfulla hybridsystemet ger dig hela 265 hk och med ett enkelt knapptryck kan du gå över till eldrift. På en laddning kan du köra upp till 58 km på el och när den är förbrukad växlar bilen automatiskt över till bensin igen. Njut av flexibiliteten och friheten att köra precis hur du vill.
Ny 6-stegad dubbelkopplingslåda

Ny 6-stegad dubbelkopplingslåda

Den nyutvecklade 6-stegade dubbelkopplingsväxellådan ger dig en förbättrad växlingskänsla och bränsleekonomi än sin föregångare.

Platsbesparande plattform

Platsbesparande plattform

Genom att batteriet sitter placerat under sätena, har SANTA FE Plug-in Hybrid en mycket låg tyngdpunkt. Det gör bilen ännu kraftfullare och storleken på kupén och bagageutrymmet förblir rymliga.

Litiumjon-polymerbatteri

Litiumjon-polymerbatteri

Högeffektsbatteriet på 13,8 kWh har en överlägsen laddnings-/urladdningskaraktäristik och maximerar både körningen på el och energiåtervinningen när man bromsar.

Kraftfull elmotor

Kraftfull elmotor

Njut av elmotorns pigga acceleration. Den 66.9 kW starka elmotorn levererar ett högt vridmoment och är mycket effektiv. Och den bjuder på imponerande acceleration när du kör iväg.

Smarta energiflöden

Beroende på den aktuella körsituationen, växlar SANTA FE Plug-in Hybrid mjukt och smidigt mellan förbränningsmotorn och elmotorn helt automatiskt. Bromsenergiåtervinningssystemet laddar batteriet genom att låta elmotorn hjälpa till att bromsa bilen. Den energi som ligger lagrad i batteriet används sedan av elmotorn när man accelererar, kör i uppförsbacke eller i låg hastighet. Det komplexa energiflödet illustreras av följande animationer:
SANTA FE PHEV Features Start

Start / låg hastighet

När man startar från stillastående eller kör i låg hastighet, används den elektricitet som ligger lagrad i batteriet för att driva elmotorn vid acceleration.

SANTA FE PHEV Features Acceleration

Acceleration / uppförsbacke

När man accelererar kraftigt eller kör i uppförsbackar, arbetar elmotorn och bensinmotorn tillsammans för att maximera accelerationen och minimera bränsleförbrukningen.

SANTA FE PHEV Features Constant Speed

Konstant hastighet

Vid konstant hastighet drivs bilen antingen av bensinmotorn eller av elmotorn, beroende på vad som är mest energieffektivt i situationen.

SANTA FE PHEV Features Downhill

Retardation / nerförsbacke

Bromsenergiåtervinningssystemet laddar batteriet genom att låta elmotorn hjälpa till att bromsa bilen. När man sänker farten eller kör i nedförsbackar, sparas den rörelseenergi som systemet återvinner i batteriet i form av elektricitet.

SANTA FE PHEV Features Regenerative

Bromsenergiåtervinning

Vid retardation (t.ex. när man bromsar eller kör i nedförsbackar), fungerar elmotorn som en generator och återvinner och omvandlar rörelseenergi till elektricitet som lagras i batteriet.

 

Körlägesväljare

Snö eller sand? Sport eller ECO? Med körlägesväljare kan du enkelt byta körläge efter den rådande miljön. Välj Sport-läget för bättre prestanda med modifierad gasrespons, växlingar och styregenskaper. ECO-läget maximerar bränsleeffektiviteten genom bland annat minskad acceleration och luftkonditionering. Välj Komfort-läge för jämn prestanda och effektivitet.
Snö

Snö

Optimerar bilens styrning och väggrepp vid hala och snötäckta väglag genom att justera motorns vridmoment, växling och vridmomentfördelningen på alla hjul.

Sand

Sand

Ger en smidig start, bättre väggrepp och prestanda under mjuka och motståndskraftiga förhållanden genom att justera motorns vridmoment, växling och vridmomentfördelningen på alla hjul.

Lera

Lera

Optimerar bilens prestanda och väggrepp under hala och mycket motståndskraftiga förhållanden genom att justera motorns vridmoment, växling och vridmomentfördelningen på alla hjul.

HTRAC™-fyrhjulsdrift

Dåligt underlag? Skarpa svängar? SANTA FE Plug-in Hybrid har HTRAC™-fyrhjulsdrift, som gör det säkrare och mer behagligt att köra på hala stadsgator och ojämna landsvägar. Du kan välja mellan fyra olika körlägen.
Komfort

Komfort

Komfort-läget ger bättre stabilitet. Under hala förhållanden fördelar systemet automatiskt kraft till alla fyra hjulen.

ECO

ECO

I ECO-läget säkerställer HTRAC bättre bränsleeffektivitet genom att bara fördela kraft till framhjulen. Vid halt väglag distribuerar systemet automatiskt kraft till alla fyra hjulen.

Sport

Sport

I Sport-läget levererar HTRAC bättre acceleration med upp till 50% vridmoment fördelat på bakhjulen. Vid halt väglag distribuerar systemet automatiskt kraft till alla fyra hjulen.

Smart

Smart

I Smart-läget anpassas systemet till din körstil och vägförhållandena i realtid, och växlar automatiskt mellan ECO, Sport och Comfort.

Fjädring

Fjädring

MacPherson-fjädring ger förbättrad stabilitet och köregenskaper.

En grupp står och samtalar vid Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid.
En brun Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid i stadsmiljö.

Uppladdning

Många sätt att ladda batterierna

Tack vare Hyundais innovativa teknologi går det snabbt och enkelt att ladda SANTA FE Plug-in Hybrid, oavsett om du är hemma eller på en av de många offentliga laddningsstationerna. När du laddar bilen hemma via en laddbox har du möjlighet att styra uppladdningen via Bluelink®-appen i din mobiltelefon.
Laddbox hemma

Laddbox hemma

Installera en laddbox hemma så kan du alltid ladda SANTA FE Plug-in Hybrid snabbt, säkert och smidigt. Hos Skatteverket kan du ansöka om skattereduktion till din laddbox.

Schuko-laddare

Schuko-laddare

Med denna kabel kan du i nödfall ladda bilen överallt i ett vanligt eluttag. Se till att först kontrollera att elnätet godkänner uppladdning av elbil.

Schuko-laddaren bör endast betraktas som en nödladdare.

Typ 2-kabel

Typ 2-kabel

Med denna kabel kan du ladda bilen på offentliga laddningsstationer där det inte finns någon förinstallerad kabel. Typ 2-kabeln kan du köpa hos din lokala återförsäljare.

Laddtider

Laddtider

Med en batterikapacitet på 13,8 kWh tar det cirka 3 timmar och 30 minuter att ladda från 0 till 100 % via en laddbox och cirka 6 timmar och 30 minuter via ett hushållsuttag.

En man använder Bluelink-appen.

Programmerbar laddning

Få tillgång till SANTA FE Plug-in Hybrids avancerade batteristyrningssystem för full kontroll. Anpassa dina uppladdningstider så att de passar ditt eget schema och budget.

Charging Time Reservation-funktionen i Bluelink-appen.

Ställ in start och slut

Använd Charging Time Reservation-funktionen för att programmera start- och stopptider för uppladdningen och vakna till en fulladdad bil varje morgon (kräver att bilen är ansluten till en laddare).

I Bluelink-appen kan du ställa in maxgräns för laddning.

Uppladdningsbegränsning

Ställ in en maxgräns för uppladdningen, till exempel 50% när du befinner dig på en offentlig snabbladdningsstation, och ladda sedan batteriet fullt när du kommit hem.

Håll dig fullständigt informerad med Hyundai LIVE Services

SANTA FE Plug-in Hybrid har allt du behöver för att njuta av elektrisk mobilitet på bästa sätt. Med Hyundai LIVE Services får du tillgång till realtidsinformation om laddningsstationer, parkeringsplatser och Hyundai-återförsäljare. Dessutom kan du få den senaste trafikinformationen, varningar för fartkameror, POI (Points of Interest) och aktuella väderförhållanden.
Laddningsstationer

Laddningsstationer

SANTA FE Plug-in Hybrid hjälper dig att hitta lediga laddningsstationer och ger dig realtidsuppgifter om priser, effekt och kabel-typ.

Parkering

Parkering

Hitta snabbt en parkeringsplats och få information om pris, öppettider och eventuella restriktioner.

Hyundai-återförsäljare

Hyundai-återförsäljare

Få information om Hyundai-återförsäljare i närheten. Perfekt om du behöver assistans när du är ute och kör.

Fartkameravarning

Fartkameravarning

Varnar dig för både fasta och mobila fartkameror på vägen så du kan koppla av under körningen.

Där lokal lagstiftning tillåter det.

Trafikinformation

Trafikinformation

Hyundai erbjuder trafikinformation för de bästa och snabbaste rutterna baserat på aktuella trafikförhållanden samt beräknad ankomsttid.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit lättare att söka efter adresser eller att upptäcka nya platser (Point of Interest). Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta det du söker.

Väder

Väder

Det kan vara bra att känna till väderprognosen när du påbörjar din resa. Du kan alltid hålla ett öga på vädret för din aktuella position, destination eller favoritplats.

En kvinna kör Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid.
Smart förvaring i Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid.

Uppkoppling

Nya uppkopplingsmöjligheter

SANTA FE Plug-in Hybrid är naturligtvis också uppgraderad med den allra senaste tekniken, däribland Bluelink® som gör det möjligt att styra många av bilens funktioner via en app i din smartphone – eller med röststyrning. Med den 10,25” pekskärmen ingår det dessutom en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services.
Trådlös mobilladdning

Trådlös mobilladdning

Den trådlösa uppladdningsfunktionen i mittkonsolen är nu ännu kraftfullare och snabbare. Glöm skrymmande och besvärliga sladdar.

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™ gör din resa ännu smartare och bekvämare. Spegla dina favorit-appar på den 10,25" stora pekskärmen.

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är registrerade varumärken tillhörande Apple Inc och Google Inc.

Håll dig uppkopplad mot din bil via din smartphone

Håll dig uppkopplad mot din bil via din smartphone

Bluelink® Connected Car Services erbjuder en mängd funktioner som underlättar i vardagen och gör körningen till ett rent nöje.

Mer om Bluelink®
SANTA FE PHEV Breaker Stor 3
SANTA FE PHEV Breaker Lille 2

Komfort

Smart och praktisk i alla lägen

SANTA FE Plug-in Hybrid erbjuder dig komfort i världsklass med flexibelt sätessystem och smarta hjälpfunktioner, som exempelvis automatisk öppning av bagageluckan. Du och dina passagerare kommer att njuta av det utökade benutrymmet på både andra och tredje sätesraden samt alla smarta förvaringslösningar.

Flexiblare än någonsin

Nu kan alla sju passagerare njuta av förstklassig komfort och ännu mer lastutrymme. Den andra och tredje sätesraden kan enkelt delas med hjälp av ett enda knapptryck.
Head-Up Display

Head-Up Display

Projicerar viktig information direkt på vindrutan, bland annat navigation, hastighet och trafikvarningar med mera.

KRELL Premium ljudsystem

Den exklusiva ljudanläggningen från KRELL ger ett fantastiskt ljud i hela bilen tack vare tio högtalare. Detta härliga kraftpaket drivs av en förstärkare på sammanlagt 589 watt.
Elektronisk baklucka

Elektronisk baklucka

Lätt in- och urlastning. Bakluckan kan öppnas automatiskt med hjälp av bilens Smart Key.

Smart elektronisk bagagelucka

Smart elektronisk bagagelucka

Denna smarta funktion säkerställer att det alltid finns tillräckligt med plats för att öppna bakluckan då du parkerar mot en vägg.

360°-kamera

360°-kamera

Trångt parkeringshus? Inga problem! 360°-kameran i nya SANTA FE Plug-In Hybrid gör manövreringen lekande lätt och säker.

Integrerad minnesfunktion

Integrerad minnesfunktion

Förutom de vanliga inställningarna (av speglar, ryggstöd, säteslängd med mera) omfattar det integrerade minnesfunktionen i nya SANTA FE Plug-in Hybrid även inställningen av sätesdynans längd i förarsätet.

8-punktssäten

8-punktssäten

Sätena fram på SANTA FE Plug-in Hybrid har 8-punktsinställning, som gör att alla kan få en perfekt personlig sittposition.

Baksidan på en brun Hyundai SANTA FE Plug-in Hybrid.
SANTA FE Plug-in Hybrid har dödvinkelvarnare med bildvisning.

Säkerhet

SANTA FE Plug-in Hybrid skyddar dig och dina kära

Nya avancerade säkerhetsfunktioner och förarassistanssystem som motorvägsassistent och dödavinkelvarnare, lyfter SANTA FE Plug-in Hybrid till premiumklassen. Utöver detta finns det möjlighet för självparkeringssystem, så att du kan fjärrstyra bilen att parkera på egen hand.

Aktiv dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelsensorn övervakar bilens bakre hörn med hjälp av radar. Med hjälp av denna funktion känner du ett motstånd i ratten som gör det svårare att lämna filen om ett annat fordon registreras i döda vinkeln. Detta sker vid aktivering av bilens blinkers.

Backsensor med stoppfunktion (RCTA)

När du lägger i backen på nya SANTA FE Plug-in Hybrid registrerar backsensorn om fordon närmar sig från sidan och varnar dig. Funktionen kan också bromsa för fordon om det behövs.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är nu utökad och kan även registrera fotgängare och cyklister.

 

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Med självparkeringssystemet parkerar nya SANTA FE Plug-in Hybrid sig själv, utan att någon sitter i bilen. Den kan också köra ut själv, så att det blir lätt för dig att komma in.

Motorvägsassistans (HDA)

För första gången någonsin är SANTA FE Plug-in Hybrid utrustad med en så kallad motorvägsassistans Funktionen är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare som använder sensorer och kartdata för att säkerställa säker körning och automatiskt anpassad hastighet i utsatta situationer.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Som något helt nytt kan nu se högra och vänstra sidan av SANTA FE Plug-in Hybrid på pekskärmen. Kameror aktiveras när du sätter igång bilens blinkers och byter körfält.

Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I SANTA FE Plug-in Hybrid övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om föraren lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Krockskydd för alla passagerare

SANTA FE Plug-in Hybrid är designad för att skydda dig och alla dina passagerare med sex airbags. Två fram, två på sidorna och två krockgardiner. Alla med uppgift att minimera stötar och deformering av kupén vid en eventuell kollision.

Vad vill du läsa mer om?

Utforska designen

Utforska designen

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din SANTA FE Plug-in Hybrid