Egenskaper i 7-sitsiga SUV:en Hyundai SANTA FE Hybrid.

Egenskaper

SANTA FE Hybrid – 7-sitsig SUV i modernt lyxformat

SANTA FE Hybrid lägger stort fokus på komfort och funktionalitet som stöds av ett brett urval av innovativ teknik, med effektiv hybridteknik och förstklassig säkerhet samt trådlös uppkoppling.

En silvrig Hyundai SANTA FE Hybrid kör in i en tunnel.
Digital instrumentering i Hyundai SANTA FE Hybrid.

Prestanda

Kraftfull hybridprestanda

SANTA FE Hybrid tar bränsleeffektiviteten till en ny nivå med kraft från både en 1.6 liters turbobensinmotor och en batteridriven elmotor. Du behöver inte ändra dina körvanor eller tänka på laddning – hybrid-modellen skiftar sömlöst mellan de båda motorerna och använder den prestanda som bäst lämpar sig för den rådande körsituationen.
Platsbesparande plattform

Platsbesparande plattform

Genom att batteriet sitter placerat under sätena, har SANTA FE Hybrid en mycket låg tyngdpunkt. Det gör bilen ännu kraftfullare och storleken på kupén och bagageutrymmet förblir rymliga.

Kraftfull elmotor

Kraftfull elmotor

Njut av elmotorns pigga acceleration. Den 44,2 kW starka elmotorn levererar ett högt vridmoment och är mycket effektiv. Och den bjuder på imponerande acceleration när du kör iväg.

Litiumjon-polymerbatteri

Litiumjon-polymerbatteri

Högeffektsbatteriet på 1,49 kWh har en överlägsen laddnings-/urladdningskaraktäristik och maximerar både körningen på el och energiåtervinningen när man bromsar.

Ny 6-stegad dubbelkopplingslåda

Ny 6-stegad dubbelkopplingslåda

Den nyutvecklade 6-stegade dubbelkopplingsväxellådan ger dig en förbättrad växling och bränsleekonomi än sin föregångare.

Ökad bränsleeffektivitet och prestanda

Hyundai har utvecklat världens första CVVD-teknologi (Continously Variable Valve Duration). Den helt nya teknologin optimerar motorns prestanda och bränsleeffektivitet, samtidigt som den minskar koldioxidutsläppen under körning. CVVD kontrollerar hur länge ventilerna ska vara öppna och stängda i förhållande till körförhållandena.

Tillåt kakor att titta på videon

SANTA FE Egenskaber Energy Flow 1

Start / låg hastighet

När man startar från stillastående eller kör i låg hastighet, används den elektricitet som ligger lagrad i batteriet för att driva elmotorn vid acceleration.

SANTA FE Egenskaber Energy Flow 2

Acceleration / uppförsbacke

När man accelererar kraftigt eller kör i uppförslut, arbetar elmotorn och bensinmotorn tillsammans för att maximera accelerationen och minimera bränsleförbrukningen.

SANTA FE Egenskaber Energy Flow 3

Konstant hastighet

Vid konstant hastighet drivs bilen endera av bensinmotorn eller av elmotorn, beroende på vilket som är mest energieffektivt i den aktuella situationen.

SANTA FE Egenskaber Energy Flow 4

Retardation / Nedförsbacke

Bromsenergiåtervinningssystemet laddar batteriet genom att låta elmotorn hjälpa till att bromsa bilen. När man saktar farten eller kör i nedförslut, sparas den rörelseenergi som systemet återvinner i batteriet i form av elektricitet.

SANTA FE Egenskaber Energy Flow 5

Bromsenergiåtervinning

Vid retardation (t.ex. när man bromsar eller kör i nedförsbackar), fungerar elmotorn som en generator och återvinner och omvandlar rörelseenergi till elektricitet som lagras i batteriet.

Körlägesväljare

Snö eller sand? Sport eller ECO? Med körlägesväljare kan du enkelt byta körläge efter den rådande miljön. Välj Sport-läget för bättre prestanda med modifierad gasrespons, växlingar och styregenskaper. ECO-läget maximerar bränsleeffektiviteten genom bland annat minskad acceleration och luftkonditionering. Välj komfortläget för jämn prestanda och effektivitet.
Snö

Snö

Optimerar bilens styrning och väggrepp vid hala och snötäckta väglag genom att justera motorns vridmoment, växling och vridmomentfördelningen på alla hjul.

Sand

Sand

Ger en smidig start, bättre väggrepp och prestanda under mjuka och motståndskraftiga förhållanden genom att justera motorns vridmoment, växling och vridmomentfördelningen på alla hjul.

Lera

Lera

Optimerar bilens prestanda och väggrepp under hala och mycket motståndskraftiga förhållanden genom att justera motorns vridmoment, växling och vridmomentfördelningen på alla hjul.

HTRAC™-fyrhjulsdrift

Dåligt underlag? Skarpa svängar? SANTA FE Hybrid har HTRAC™-fyrhjulsdrift, som gör det säkrare och mer behagligt att köra på hala stadsgator och ojämna landsvägar. Du kan välja mellan fyra olika körlägen.
Komfort

Komfort

Komfort-läget ger bättre stabilitet. Under hala förhållanden fördelar systemet automatiskt kraft till alla fyra hjulen.

ECO

ECO

I ECO-läget säkerställer HTRAC bättre bränsleeffektivitet genom att bara fördela kraft till framhjulen. Vid halt väglag distribuerar systemet automatiskt kraft till alla fyra hjulen.

Sport

Sport

I Sport-läget levererar HTRAC bättre acceleration med upp till 50% vridmoment fördelat på bakhjulen. Vid halt väglag distribuerar systemet automatiskt kraft till alla fyra hjulen.

Smart

Smart

I Smart-läget anpassas systemet till din körstil och vägförhållandena i realtid, och växlar automatiskt mellan ECO, Sport och Comfort.

Helt ny fordonsplattform

Helt ny fordonsplattform

SANTA FE Hybrid bygger på den tredje generationens fordonsplattform för optimal kördynamik. Bränsleekonomi och säkerhet.

Fjädring

Fjädring

MacPherson-fjädring ger förbättrad stabilitet och köregenskaper.

En man kör 7-sitsiga Hyundai SANTA FE Hybrid.
Förvaring i mittkonsolen i Hyundai SANTA FE Hybrid.

Uppkoppling

Nya uppkopplingsmöjligheter

SANTA FE Hybrid är givetvis uppgraderad med den allra senaste tekniken, däribland Bluelink® som gör det möjligt att styra många av bilens funktioner via en app i din smartphone – eller med röststyrning. Med den 10,25" pekskärmen ingår det dessutom en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services.
Trådlös mobilladdning

Trådlös mobilladdning

Den trådlösa uppladdningsfunktionen i mittkonsolen är nu ännu kraftfullare och snabbare. Glöm skrymmande och besvärliga sladdar.

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™ gör din resa ännu smartare och bekvämare. Spegla dina favorit-appar på den 10,25" stora pekskärmen.

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är registrerade varumärken tillhörande Apple Inc och Google Inc.

Bättre trafikinformation

Bättre trafikinformation

Med Hyundai LIVE Services beräknas din rutt via Bluelink-systemets molnbaserade tjänster snarare än via bilens inbyggda navigationssystem. Det möjliggör mer exakta trafikprognoser, mer exakta ankomsttider och mer tillförlitliga omräkningar av rutten.

Håll dig uppkopplad mot din bil via din smartphone

Håll dig uppkopplad mot din bil via din smartphone

Bluelink® Connected Car Services erbjuder en mängd funktioner som underlättar i vardagen och gör körningen till ett rent nöje.

Mer om Bluelink®
SANTA FE HEV Breaker Stor 5
Ett barn i baksätet på Hyundai SANTA FE Hybrid.

Komfort

Smart och praktisk i alla lägen

SANTA FE Hybrid erbjuder dig komfort i världsklass med flexibelt sätessystem och smarta hjälpfunktioner, som exempelvis automatisk öppning av bagageluckan. Du och dina passagerare kommer att njuta av det utökade benutrymmet på både andra och tredje sätesraden samt alla smarta förvaringslösningar
Mer flexibel än någonsin

Mer flexibel än någonsin

Nu kan alla sju passagerare njuta av förstklassig komfort och ännu mer lastutrymme. Den andra och tredje sätesraden kan enkelt delas med hjälp av ett enda knapptryck.

KRELL Premium ljudsystem

Den exklusiva ljudanläggningen från KRELL ger ett fantastiskt ljud i hela bilen tack vare tio högtalare. Detta härliga kraftpaket drivs av en förstärkare på sammanlagt 589 watt.
Elektronisk baklucka

Elektronisk baklucka

Lätt in- och urlastning. Bakluckan kan öppnas automatiskt med hjälp av bilens Smart Key.

 

Smart elektronisk bagagelucka

Smart elektronisk bagagelucka

Denna smarta funktion säkerställer att det alltid finns tillräckligt med plats för att öppna bakluckan då du parkerar mot en vägg.

 

 

360°-kamera

360°-kamera

Trångt parkeringshus? Inga problem! 360°-kameran i SANTA FE Hybrid gör manövreringen lekande lätt och säker.

Integrerad minnesfunktion

Integrerad minnesfunktion

Förutom de vanliga inställningarna (av speglar, ryggstöd, säteslängd med mera) omfattar det integrerade minnesfunktionen i SANTA FE Hybrid även inställningen av sätesdynans längd i förarsätet.

8-punktssäten

8-punktssäten

Sätena fram på SANTA FE Hybrid har 8-punktsinställning, som gör att alla kan få en perfekt personlig sittposition.

Head-Up Display

Head-Up Display

Projicerar viktig information direkt på vindrutan, bland annat navigation, hastighet och trafikvarningar med mera.

Hyundai SANTA FE Hybrid är utrustad med dödvinkelvarnare.
Hyundai SANTA FE Hybrid är utrustad med dödvinkelvarnare med bildvisning.

Säkerhet

SANTA FE Hybrid skyddar dig och dina kära

Avancerade säkerhetsfunktioner och förarassistanssystem, som motorvägsassistent och dödavinkelvarnare, lyfter SANTA FE Hybrid till premiumklass. Utöver detta finns det möjlighet för självparkeringssystem, så att du kan fjärrstyra bilen att parkera på egen hand.

Fjärrstyrd parkering (RSPA)

Med självparkeringssystemet parkerar SANTA FE Hybrid sig själv, utan att någon sitter i bilen. Den kan också köra ut själv, så att det blir lätt för dig att komma in.

Motorvägsassistans (HDA)

För första gången någonsin är SANTA FE Hybrid utrustad med en så kallad motorvägsassistans Funktionen är en kombination av filhållningsassistans och adaptiv farthållare som använder sensorer och kartdata för att säkerställa säker körning och automatiskt anpassad hastighet i utsatta situationer.

Backsensor med stoppfunktion (RCTA)

När du lägger i backen på nya SANTA FE Hybrid registrerar backsensorn om fordon närmar sig från sidan och varnar dig. Funktionen kan också bromsa för fordon om det behövs.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är nu utökad och kan även registrera fotgängare och cyklister.

 

Aktiv dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelsensorn övervakar bilens bakre hörn med hjälp av radar. Med hjälp av denna funktion känner du ett motstånd i ratten som gör det svårare att lämna filen om ett annat fordon registreras i döda vinkeln. Detta sker vid aktivering av bilens blinkers.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Dödavinkelvarnare med bildvisning (BVM)

Som något helt nytt kan nu se högra och vänstra sidan av SANTA FE Hybrid på pekskärmen. Kameror aktiveras när du sätter igång bilens blinkers och byter körfält.

Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I SANTA FE Hybrid övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om föraren lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt. SANTA FE Hybrid är designad för att skydda dig och alla dina passagerare med sex airbags. Två fram, två på sidorna och två krockgardiner. Alla med uppgift att minimera stötar och deformering av kupén vid en eventuell kollision.

Trygghet för alla passagerare

SANTA FE Hybrid är designad för att skydda dig och alla dina passagerare med sex airbags. Två fram, två på sidorna och två krockgardiner. Alla med uppgift att minimera stötar och deformering av kupén vid en eventuell kollision.

Vad vill du läsa mer om?

Upptäck designen

Upptäck designen

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din SANTA FE Hybrid
17" Continental-däck
19" Continental-däck