Nya IONIQ electric

Nya IONIQ electric

- premiär i november!

Snabb uppladdning - lång räckvidd
På en enda laddning når nya IONIQ electric en räckvidd på upp till 311 kilometer – helt utan CO2 utsläpp! Vridmomentet på den elektriska motorn (100 kW) drivs av ett nytt och effektivt 38,3 kWh litium-jon-polymer-batteri som endast behöver ca 54 minuter för att ladda upp till 80%, när du ansluter till en 100 kW-laddningsstation. 

Räckvidd enligt WLTP. Räckvidden kan variera en aning beroende på vägförhållanden, körstil och temperatur.

Sofistikerad, areodynamisk design

IONIQ electric är uppgraderad med en rad nya designelement som förstärker bilens sofistikerade utseende. Kraftfulla LED-strålkastare och ny frontgrill med datorstyrda luftventiler som öppnas och stängs automatiskt för ännu bättre aerodynamik.

Mot en renare framtid
#NextAwaits

#NextAwaits

Ett framsteg händer inte av sig själv – det är något du tar. Ett framsteg är alltid början på något nytt.
Det nästa steg som snabbt blir till flera på vägen mot bättre bilar och en renare framtid.

Läs mer
Blue Link® Connected Car Services 
Hyundais mobilapp Blue Link® gör det lättare än någonsin att vara uppkopplad mot din bil. Blue Link Connected Car Service håller dig uppkopplad direkt mot din nya IONIQ electric med online röstigenkänning och ett stort antal funktioner som förhöjer din körglädje. Blue Link-funktionen LIVE Services (ingår gratis i 5 år vid Blue Link-tillval) ger dig realtidsuppdaterad information om väder, trafikinformation, varnar för fartkameror, informerar om närmaste laddstationer, närliggande Hyundai-återförsäljare, verkstäder och live POI-sökning. Hyundai Blue Link-appen kräver en Blue Link-utrustad bil för att fungera. 
Hel-elektrisk drivlina

Huvudkomponenterna i nya IONIQ electrics drivlina har uppdaterats för att säkra ännu högre performance och räckvidd. Njut av 35% extra energikapacitet tack vare ett uppgraderat batteri på 38,3 kWh. Detta supereffektiva litium-jon-polymer-batteri driver en elmotor som nu levererar 136 hk. Blixtsnabb från start tack vare 295 Nm ögonblickligt vridmoment – denna praktiska 5-sitsmodell accelererar från 0 till 100 km/h på 10,2 sekunder. Dessutom ger IONIQs plattform som är konstruerad för ändamålet platssparande integration av batteripaketet långt ned i chassit utan att kompromissa med rymligheten. Genom att montera batteriet under sätena uppnår IONIQ electric låg tyngdpunkt. Detta förstärker smidigheten i bilen och är en av orsakerna att den är så rolig att köra.

38.3 kWh litium-jon-polymer batteri

38.3 kWh litium-jon-polymer batteri

Elmotor med effekt på 100 kW

Elmotor med effekt på 100 kW

Elektriska fördelar
Tack vare den kraftfulla elmotorn på 100 kW levererar nya IONIQ ett ögonblickligt vridmoment och imponerande acceleration, samtidigt som den kombinerar prisvinnande aerondynamisk design med noll CO2-utsläpp. Upptäck ytterligare några av IONIQ electrics många fördelar nedan.
Noll utsläpp

Noll utsläpp

Nya IONIQ electric producerar noll CO2-utsläpp och avger inget motorljud, samtidigt som räckvidden når upp till 311 km (WLTP). Detta är postivt för luftkvaliteten i våra tätbefolkade städer. Elektrisk mobilitet kan hjälpa till att reducera luftföroreningar orsakade av transport eftersom de förbrukar mindre fossilt bränsle – särskilt om elen kommer från förnybara källor.

Ögonblicklig acceleration

Ögonblicklig acceleration

Bilen är blixtsnabb från start och du kommer älska accelerationen som finns tillgänglig när du behöver den. Den kraftfulla elmotorn med effekt på 100 kW och det avancerade batterisystemet på 38,3 kWh ger tillsammans ett ögonblickligt vridmoment och imponerande acceleration. Då man inte behöver vänta på att motorn ska varva upp eller på växelskiften blir körupplevelsen mycket snabb och smidig.

Inga oljebyten. Mindre underhåll.

Inga oljebyten. Mindre underhåll.

Då den nya IONIQ electric inte drivs av en förbränningsmotor kräver den ingen olja till smörjning av motor och transmission. Elbilar behöver inget oljetråg, transmissionsystem eller katalysator vilket beteyder lägre underhållsomkostnader och inga oljebyten.

Enastående garanti

Enastående garanti

IONIQ electric har 5 års garanti utan kilometerbegränsning. Läs mer här

8 års batterigaranti

8 års batterigaranti

IONIQ electric har 8 års garanti eller 200 000 km för batteripaketet.