Säkerhet

Säkerhet

You sense it
Med Hyundai SmartSense, våra avancerade säkerhetssystem, är KONA ledande i segmentet med den senaste aktiva säkerhetsteknologin – utvecklad för att ge dig mer säkerhet och sinnesro. Från automatisk nödbroms med fotgängarigenkänning till trötthetsvarnare sätter KONA din säkerhet i högsätet.
Automatisk nödbroms med fotgängarigenkänning

Automatisk nödbroms med fotgängarigenkänning

Kombinationen av en radar i kylargrillen och en kamera i vindrutan ser till att KONA varnar dig och om nödvändigt automatiskt bromsar in för bilar eller fotgängare, som du kanske inte har upptäckt.

Filhållningsassistans (LKAS)

Filhållningsassistans (LKAS)

Med hjälp av en kamera i vindrutan övervakar bilen linjerna på vägen. I händelse av att bilen håller på att lämna sin fil utan att blinkers har aktiverats kommer en signal att varna föraren och systemet kommer automatiskt att styra bilen tillbaka till en säker position i filen.

Backvarning för korsande trafik (RCCW)

Backvarning för korsande trafik (RCCW)

När du backar ut från t.ex. en parkeringsplats hjälper RCCW dig med att se fordon som närmas sig från sidan. En varningssignal och en visuell varning på skärmen gör dig uppmärksam på att något fordon är på väg (beroende på version).

Trötthetsassistans (DAW)

Trötthetsassistans (DAW)

Med hjälp av ett avancerat system som känner igen förarens körbeteende kan KONA avgöra om det är dags att ta en paus. Vid ouppmärksam körning hörs en varningssignal och dessutom visas en varning i bilens display.

Full LED-ljusteknologi

Full LED-ljusteknologi

När du kör i mörker upptäcker helljusassistansen mötande och framförvarande fordon och växlar automatiskt mellan hel- och halvljus åt dig. Det statiska kurvljuset lyser upp vägen extra mycket när du svänger för större säkerhet vid körning i mörker (beroende på version).