Hyundai KONA N sikkerhed

Säkerhet KONA N

Fart och säkerhet går hand i hand

Du kan lugnt luta dig tillbaka i KONA N, vi har inte sparat på säkerheten. Inom räckhåll har du en rad avancerade säkerhets- och förarassistansfunktioner som ingår i vårt system Hyundai Smart Sense.

Varning för korsande trafik vid backning (RCCA)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när du backar från platser där sikten är skymd. Föraren varnas både visuellt och med en ljudsignal.

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren, som också den arbetar med radar, övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här funktionen är aktiverad ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer

Trygghet på resan

KONA N är utrustad med en rad smarta funktioner som ser efter dig och dina passagerare. Till exempel rörelsedetektorn som meddelar dig när framförvarande fordon startar, automatisk skyltigenkänning och trötthetsvarnare.

Rörelsedetektor (LVDA)

Den här smarta funktionen meddelar föraren med en signal när framförvarande fordon börjar röra på sig igen efter att ha stått stilla, t.ex. vid ett stoppljus eller i en kö.

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på instrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Trötthetsvarnare (DAW)

När ett mönster av trötthet eller distraktion identifieras påkallar systemet din uppmärksamhet med ett varnings- och popup-meddelande som föreslår en paus.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är nu utökad och kan även registrera fotgängare och cyklister.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Vad vill du läsa mer om?

Skapad för maxfart

Skapad för maxfart

Mer om design
En SUV full med adrenalin

En SUV full med adrenalin

Mer om prestanda
Håll dig uppkopplad

Håll dig uppkopplad

Mer om uppkoppling
Hög bekvämlighet

Hög bekvämlighet

Mer om komfort