Kona N Egenskaber Topbanner

Egenskaper

Djupdyk i egenskaperna hos KONA N

KONA N kombinerar den fartfyllda körupplevelsen hos en sportbil med mångsidigheten hos en SUV. Du kommer att uppskatta bilens kraftfulla motor och mullrande avgassystem samtidigt som du får njuta av många smarta uppkopplings- och säkerhetsfunktioner och gott om plats.

Kona N Breaker Large Nuerburgring
Kona N Breaker Small Teaser Interior Nday

Prestanda

N-prestanda möter vardag

KONA N kombinerar det bästa från två världar. Den är precis som våra andra N-bilar konstruerad för racingbanan, men är samtidigt en helt perfekt vardagsbil.
Turboladdad motor

Turboladdad motor

Den högpresterande 2.0 T-GDI-bensinmotorn med en effekt på 280 hk garanterar maximal respons, acceleration och körglädje.

8-stegad dubbelkopplingslåda

8-stegad dubbelkopplingslåda

Den 8-stegade automatiska dubbelkopplingslådan, även kallad N DCT, ger dig ökad kontroll och smidigare växlingsbyten. Dessutom kan rattpaddlarna göra din körupplevelse ännu sportigare.

Högpresterande däck

Högpresterande däck

Prestandadäcken Pirelli Performance tar motorsportkänslan till nästa nivå, och är precis samma sort som Hyundais racingteam använder.

Corner Carving Differential

Corner Carving Differential

Den här prestandafunktionen överför automatiskt krafterna till framhjulen och ger dig bättre kontroll när du svänger i hög fart.

Traction Control

Traction Control

Gör så att KONA N presterar även under svåra förhållanden och inger en känsla som påminner om fyrhjulsdrift. Välj mellan fyra olika körlägen: djup snö, snö, lera och sand.

Elektroniskt stabilitetssystem (ESC)

Elektroniskt stabilitetssystem (ESC)

Systemet motverkar att KONA N glider när underlaget är halt, i kurvor samt vid inbromsning och acceleration.

Power Steering

Power Steering

Servostyrningssystemet ger KONA N ökad stabilitet i höga hastigheter och gör att bilen reagerar omedelbart vid långsammare körning.

Elektroniskt styrd fjädring

Elektroniskt styrd fjädring

Säkerställer bättre kontroll av det avancerade elektroniska chassit. Systemet reducerar stötar och rörelser från underredet vilket ökar komforten i kupén.

N Power Sense Axle

N Power Sense Axle

Med förbättrad styvhet och reducerad vikt skickar framaxeln snabb och exakt feedback till dig som förare, vilket ger en mer intuitiv körupplevelse.

Turboladdad GDi-bensinmotor

Turboladdad GDi-bensinmotor

Räkna med maximal prestanda, kraft och fart! Den högpresterande turboladdade 2,0 liters GDi-bensinmotorn med en effekt på 280 hk och N-prestandafunktioner garanterar stor körglädje.

N DCT växellåda

N DCT är en 8-stegad automatisk dubbelkopplingslåda av våt typ med två separerade kopplingar för bättre acceleration och snabbare uppväxlingar. Den är optimerad för högpresterande fordon och gör att du får ut det mesta möjliga från den turboladdade GDi-motorn.

Tillåt kakor att titta på videon

N Grin Shift

N Grin Shift

Ett knapptryck som garanterat ger dig ett leende på läpparna! Tryck på N Grin Shift-knappen på ratten och frigör 20 sekunders maximal kraft som både hörs och märks. En nedräkning syns i den digitala instrumenteringen så du vet hur länge boosten pågår.

N Power Shift

N Power Shift

Aktiveras när du använder mer än 90% gas och mildrar eventuell minskning av vridmomentet vid uppväxling, vilket ger maximal effekt till hjulen.

N Track Sense Shift

N Track Sense Shift

Ett system som känner av hur du kör och automatiskt aktiveras om du befinner dig på en racingbana. Väljer rätt växel åt dig under körningen så att du kan fokusera på styrningen, precis som en professionell racingförare.

N Grin Control System

Fler leenden per kilometer! Med ett knapptryck ger N Grin Control System dig möjligheten att välja mellan fem olika körlägen. De olika lägena förändrar bilens karaktär genom att justera inställningarna för motorn, den elektroniska stabilitetskontrollen (ESC), N Corner Carving System, avgasljud, styrning och varvtal.
Launch Control

Launch Control

En prestandafunktion som optimerar bilens acceleration från stillastående och minimerar hjulspinn – perfekt racingkänsla.

Creep on/off

Creep on/off

Acceleration med precision: När funktionen är avstängd och bilen är i Drive-läge rullar den inte automatiskt när du släpper bromspedalen.

Mångsidig som en SUV

KONA N flyttar gränserna för vad som förväntas av en SUV. Bilen leverera lika stor körglädje oavsett om du kör till jobbet eller befinner dig på racingbanan. Mångsidighet som är lätt att älska
Högpresterande bromssystem

Högpresterande bromssystem

Detaljer så som större luftintag på den främre stötfångaren, bromsok i högfriktionsmaterial och en värmesköld gör att du kan dra nytta av maximal bromsprestanda.

Styvare kaross

Styvare kaross

Den passiva säkerheten ökas tack vare en styvare kaross. Fler svetspunkter, förbättrad fjädring och förstärkt skelett skyddar passagerare vid en eventuell kollision.

19" aluminiumfälgar

19" aluminiumfälgar

Exklusiva 19” aluminiumfälgar och röda bromsok är monterade på prestandadäcken Pirelli Performance. Tillsammans sänder de en tydlig signal: detta är en bil med stort självförtroende.

Säkerhet

Stor kraft kräver hög säkerhet

Du kan lugnt luta dig tillbaka när du pressar KONA N till sitt yttersta. Vårt system Hyundai Smart Sense ger dig snabb tillgång till en rad avancerade säkerhets- och förarassistansfunktioner.

Varning för korsande trafik vid backning (RCCA)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när du backar från platser där sikten är skymd. Föraren varnas både visuellt och med en ljudsignal.

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren, som också den arbetar med radar, övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

Ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är standard och registrerar fordon, cyklister och fotgängare.

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här funktionen är aktiverad ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Smart Cruise Control (NSCC)

Använder navigationssystemet för att förutse kommande kurvor eller motorvägar och justerar hastigheten för säkrare körning.

 

Rörelsedetektor (LVDA)

Den här smarta funktionen meddelar föraren med en signal när framförvarande fordon börjar röra på sig igen efter att ha stått stilla, t.ex. vid ett stoppljus eller i en kö.

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på instrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Trötthetsvarnare (DAW)

När ett mönster av trötthet eller distraktion identifieras påkallar systemet din uppmärksamhet med ett varnings- och popup-meddelande som föreslår en paus.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I KONA N övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om du lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt. En ny standardfunktion.
eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

 • Bilens position och körriktning
 • Tidpunkt för olyckan
 • Bilmodell

Uppkoppling

Ständig kontroll på körningen

I KONA N har du kontroll över din körupplevelse. Du kan snabbt få information om allt från vridmoment, G-kraft och acceleration till varvtal och oljetemperatur. Den centrala pekskärmen är förberedd för både Apple CarPlay™ och Android Auto™ samt den senaste utgåvan av Bluelink®, som gör att du kan styra funktioner i bilen via din smartphone.
Performance head-up display

Performance head-up display

En smart funktion med exklusivt N-gränssnitt som projicerar viktig information direkt på vindrutan – bland annat navigation, hastighet och trafikvarningar med mera.

 

10,25” digital instrumentering

10,25” digital instrumentering

Håll ett öga på instrumenteringen bakom ratten för att ta del av viktig kördata. Grafiken är exklusivt framtagen för N-bilar.

10,25” pekskärm

10,25” pekskärm

Den stora pekskärmen håller dig ständigt ansluten till dina favoritappar med hjälp av Apple CarPlayTM och Android AutoTM.

Performance Driving Data System

Performance Driving Data System

Övervaka dina körvanor och förbättra dem med detta nya intelligenta datasystem. Du får information om bland annat vridmoment, G-kraft, oljetemperatur och acceleration.

 

Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Den trådlösa mobilladdaren är perfekt placerad i mittkonsolen så att du smidigt kan ladda din mobiltelefon utan skrymmande och besvärliga sladdar.

 

KRELL Premium ljudsystem

KRELL Premium ljudsystem

Den exklusiva ljudanläggningen från KRELL ger ett fantastiskt ljud i hela bilen tack vare tolv högtalare och en 200 mm subwoofer. Skruva upp volymen och njut!

 

Bluelink® Connected Car Services

Körglädje handlar inte bara om snabb respons, utan också om god uppkoppling. Bluelink® gör vardagen bakom ratten på KONA N ännu bättre. Systemet gör det möjligt för dig att styra en rad funktioner i bilen från din mobiltelefon eller med hjälp av röststyrning. Du kan exempelvis aktivera klimatanläggningen eller rattvärmen med ett enkelt röstkommando.
Upptäck Bluelink®-appen

Upptäck Bluelink®-appen

Med Bluelink®-appen förblir du ansluten till din KONA N och har möjlighet att bland annat låsa och låsa upp bilen via din smartphone.

Mer om Bluelink®

Komfort

Kraftfull och bekväm på samma gång

Nya KONA N är superbekväm både för föraren och passagerarna. Du kan bland annat dra nytta av uppvärmda fram- och baksäten och ratt, smidig mobiluppladdning och mycket mer.
Uppvärmda säten

Uppvärmda säten

Varmt eller kallt? Inga problem. Sätena i nya KONA N kommer med uppvärmda säten fram och bak, och nerkylning i framsätena för perfekt temperatur.

Komfort i baksätet

Komfort i baksätet

Baksätespassagerarna kan enkelt ansluta och ladda sina mobiltelefoner och andra enheter via ett praktiskt USB-uttag.

 

Värme i ratten

Värme i ratten

Värm dina händer under kalla dagar. Ett knapptryck är allt som krävs för öka temperaturen i ratten.

Hyundai N

KONA N är det senaste tillskottet i Hyundais högpresterande N-serie. Alla N-bilar är skapade för att förgylla din vardag med maximal körglädje och racerbilskänsla oavsett resmål. Utforska gärna de andra medlemmarna i familjen eller läs mer om Hyundai N.
i20 N

i20 N

 • Motor: 1,6 liter T-GDi
 • Hästkrafter: 204 hk
 • Toppfart: 230 km/h
Utforska
i30 N

i30 N

 • Motor: 2,0 liter T-GDi
 • Hästkrafter: 280 hk
 • Toppfart: 250 km/h
Utforska
i30 Fastback N

i30 Fastback N

 • Motor: 2,0 liter T-GDi
 • Hästkrafter: 280 hk
 • Toppfart: 250 km/h
Utforska

Vad vill du läsa mer om?

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Utforska den kaxiga designen

Utforska den kaxiga designen

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din KONA N
19" Pirelli-däck