Kona N Topbanner Design

Design

KONA N med självsäker design

KONA N har skapats av Hyundai N-divisionen och Hyundai Design Center. Ett unikt samarbete som resulterat i ett utseende som kombinerar vår karaktäristiska SUV-design och det dynamiska, djärva N-formspråket. Designelement som röda N-detaljer och 19” aluminiumfälgar förstärker bilens självsäkra utstrålning.

Exteriör

En kraftfull framtoning

Nya KONA N undgår ingen. Designen signalerar maximal prestanda och körglädje. Utifrån upplevs den som rymlig tack vare sin SUV-design, samtidigt som alla sportiga N-detaljer viskar om att detta är en bil som höjer pulsen.
Framifrån

Framifrån

Framifrån dominerar den exklusiva frontgrillen med integrerad N-logo och tillsammans med LED-strålkastarna blir det första intrycket mycket kraftfullt.

Från sidan

Från sidan

Bilens sportiga siluett förstärks av den låga hållningen, de exklusiva aluminiumfälgarna, röda bromsoken och sidokjolar med N-logo.

Bakifrån

Bakifrån

Den bakre takspoilern med integrerat triangelformat bromsljus ger KONA N det rätta sportiga utseendet. Den röda reflexlinjen och de dubbla avgasrören understryker bilens motorsport-DNA.

Redo för racingbanan

Redo för racingbanan

De främre luftintagen förbättrar aerodynamiken och ser till att den turboladdade motorn får snabb och effektiv nerkylning under körning.

LED-strålkastare med N-känsla

LED-strålkastare med N-känsla

LED-strålkastarna får nya KONA N att se riktigt snabb ut. De framhävs av en svart kant och de smalare övre varselljusen fulländar uttrycket.

 

Exklusiva N-detaljer

Exklusiva N-detaljer

Exklusiva röda utvändiga N-detaljer och N-logon gör att KONA N skiljer sig från mängden.

19” aluminiumfälgar

19” aluminiumfälgar

Det går inte att bortse från att fälgar och bromsok utgör en stor del av en bils formspråk. Och för KONA N råder inget undantag. De exklusiva 19” aluminiumfälgarna och de röda bromsoken sänder en tydlig signal: detta är en bil med stort självförtroende.

Dubbla avgasrör

Dubbla avgasrör

De dubbla avgasrören förstärker den sportiga exteriördesignen och ger det rätta mullret. Det kommer aldrig råda något tvivel om att detta är en prestandabil.

En stark siluett

En stark siluett

Siluetten framstår både som stark och sportig tack vare den låga hållningen och de röda sidokjolarna med N-logo.

Takspoiler

Takspoiler

Takspoilern med sitt triangelformade bromsljus reducerar luftmotståndet och ger dig ännu större körglädje och förbättrat väggrepp.

Bakre stötfångare

Bakre stötfångare

Den bakre stötfångaren och röda reflexlinjen är utformade på ett sätt som gör att de perfekt ramar in de två stora avgasrören.

Välj mellan 7 snygga färger

I samband med utvecklingen av nya KONA N har vi även tagit fram en helt ny färg: Sonic Blue. Den består av en blandning av vitt, grått och Performance Blue för att ge den rätta sportiga känslan samt matcha bilens övriga detaljer.
Kona N Breaker Large Int Cluster
Kona N Breaker Small Int Seat Stich

Interiör

Sportig även på insidan

Självklart är KONA N inte bara sportig på utsidan, insidan andas precis lika mycket racing och är fylld med detaljer som gör resan bekväm i alla hastigheter.
N-ratt

N-ratt

Med den specialutvecklade N-ratten får du perfekt grepp och full kontroll. Du kan växla med paddlarna på baksidan av ratten och frigöra den maximala N-kraften genom att trycka på N Grin Shift-knappen.

N-växelspak

N-växelspak

Växelspaken är klädd i perforerat läder så att du får perfekt grepp och större motorsportkänsla.

Sportiga aluminiumpedaler

Sportiga aluminiumpedaler

Aluminiumpedalerna förstärker sportigheten och den borstade ytan med gummibelägg ger dig maximal kontroll.

Blå sömmar

Blå sömmar

Sätena, ratten, växelspaken och armstödet pryds av kontrasterade sömmar i den blå färgen Performance Blue.

N-sportsäten

N-sportsäten

Du sitter som ett äkta rallyproffs i de bekväma sportsätena med justerbart nackstöd, läderdetaljer och blå kontrastsömmar. De ger stöd vid långa resor och kommer med värme i fram- och baksätena.

10,25” digital instrumentering

10,25” digital instrumentering

Håll ett öga på instrumenteringen bakom ratten för att ta del av viktig kördata. Grafiken är exklusivt framtagen för N-bilar.

10,25” pekskärm

10,25” pekskärm

Den centrala pekskärmen har fått uppgraderad design och visar både g-krafter och omkörningstider.

Stämningsbelysning

Stämningsbelysning

Få den rätta känslan i kupén med hjälp av subtil stämningsbelysning i framsätet och runt mittkonsolen.

Performance head-up display

Performance head-up display

En smart funktion med exklusivt N-gränssnitt som projicerar viktig information direkt på vindrutan – bland annat navigation, hastighet och trafikvarningar med mera.

 

Sollucka

Sollucka

KONA N kan fås med sollucka som både kan vinklas samt öppnas upp helt.

Vad vill du läsa mer om?

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Djupdyk i alla egenskaper

Djupdyk i alla egenskaper