Uppladdning

Uppladdning

Uppladdning och räckvidd
Ladda bilen hemma eller på en av de många laddningsstationerna på vägen. Oavsett vilket du väljer så klarar KONA electric det med en rad olika laddningsalternativ.
Imponerande räckvidd

Imponerande räckvidd

Välj mellan två olika batteri beroende på dina körbehov:

  • Standard Range 39 kWh med räckvidd upp till 305 km
  • Long Range Performance 64 kWh med räckvidd upp till hela 484 km

 

Räckvidd enligt WLTP. Räckvidden kan variera beroende på vägförhållanden, körstil och temperatur.

Snabb uppladdning

Snabb uppladdning

Det snabbaste och mest effektiva sättet att ladda din KONA electric hemma är genom att installera en laddbox. Med KONA electrics avancerade batteristyrningssystem kan du programmera din KONA electric att ladda under natten, så att du kan vakna upp till ett fulladdat batteri på morgonen. När du är ute och kör kan du ladda bilen på en av de många laddningsstationer som finns runtom i landet.

Uppladdningstid
Hur lång tid tar det att ladda en KONA electric?
Snabbladdning

Snabbladdning

På en offentlig laddningsstation med likström (DC) kan du för det mesta ladda din elbil upp till 80% på under en timme. Dessa laddningsstationer är utrustade med en laddningskabel, som du använder vid laddningen. Snabbladdningsstationer finns ofta på tankställen och restauranger nära motorvägen, och här kan du ladda din bil så mycket som möjligt på kortast möjliga tid.

Standardladdning

Standardladdning

Du kan ladda bilen hemma med en laddbox eller på vägen via offentliga laddningsstationer. På en offentlig laddningsstation med växelström (AC) kan du ladda din bil på mellan 6 och 12 timmar beroende på laddningshastighet. Dessa laddningsstationer är vanligtvis inte utrustade med laddningskabel, så den måste du själv ha med dig. Du kan köpa en typ-2 kabel hos din Hyundai-återförsäljare. Laddningstiden kan variera beroende på laddarens effekt och din batterikapacitet.

Laddningstiden kan variera beroende på inställning av hastighet, temperatur och bilens skick och kan variera mellan olika bilmodeller.

Laddningstid med 10,5 kW kräver en 10,5 kW 3-fas ombordladdare (tillval).

Vill du veta mer om uppladdning?
Läs mer om uppladdning och att köra elektriskt.
Snabbladdning

Snabbladdning

Ca. 54 min

Standardladdning

Standardladdning

Ca. 9h 35 min

Räckvidd

Räckvidd

Upp till 484 km

Laddningsutrustning till din KONA electric
Schuko-laddare

Schuko-laddare

Det medföljer en 230 V AC-laddare, även kallad Schuko-laddare, när du köper din KONA electric. Med denna kabel kan du i nödfall ladda bilen överallt i ett vanligt eluttag. Se till att först kontrollera att elnätet godkänner uppladdning av elbil.

Schuko-laddaren bör endast betraktas som en nödladdare.

Laddbox hemma

Laddbox hemma

Installera en laddbox hemma så kan du alltid ladda snabbt, säkert och smidigt. Hos Naturvårdsverket kan du ansöka om bidrag till din laddbox.

Typ 2-kabel

Typ 2-kabel

Med denna kabel kan du ladda bilen på offentliga laddningsstationer där det inte finns någon förinstallerad kabel. Typ 2-kabeln kan du köpa hos din lokala återförsäljare. Läs mer i vår broschyr om laddkabel.

Ombordladdare (tillval)

Ombordladdare (tillval)

När du köper din nya KONA electric kan du välja att köpa till en 10,5 kW 3-fas ombordladdare som minskar uppladdningstiden när du laddar din bil hemma. Läs mer i Pris & utrustning

Vad vill du läsa mer om?
Framtidens design

Framtidens design

Mer om design
Möjlighet för dragkrok

Möjlighet för dragkrok

Mer om prestanda
Hyundai SmartSense

Hyundai SmartSense

Mer om säkerhet
Komfortutrustning

Komfortutrustning

Mer om komfort