Hyundai KONA Electric sikkerhed

Säkerhet KONA Electric

Säkerhet på högsta nivå

Att du och alla du bryr dig om är trygga och säkra i Hyundai KONA Electric är vår högsta prioritet. Därför har vi uppdaterat vår e-SUV med det banbrytande säkerhetssystemet, Hyundai Smart Sense, som ger dig snabb och smidig tillgång till en rad avancerade säkerhets- och förarassistansfunktioner.
Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I KONA Electric övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om du lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt. En ny standardfunktion.

Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

Ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är standard och registrerar fordon och fotgängare.

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

 

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

 

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här standardfunktionen är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig

Rörelsedetektor (LVDA)

Den här smarta funktionen meddelar föraren med en signal när framförvarande fordon börjar röra på sig igen efter att ha stått stilla, t.ex. vid ett stoppljus eller i en kö.

Varning för korsande trafik (RCTA)

Ingår i döda vinkel-funktionen. Ser till att du blir varnad för trafik när du till exempel backar ut från en parkeringsplats.

 

 

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på instrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna standardfunktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Vad vill du läsa mer om?

Ny gnistrande design

Ny gnistrande design

Mer om design
Smidig uppladdning

Smidig uppladdning

Mer om uppladdning
Elektrisk körglädje

Elektrisk körglädje

Mer om prestanda
Ny nivå av bekvämlighet

Ny nivå av bekvämlighet

Mer om komfort