Kona Ev Topbanner Opladning

Egenskaper

Utforska KONA Electrics exceptionella egenskaper

KONA Electric erbjuder fantastisk elektrisk prestanda och en räckvidd upp till hela 484 km. Med en snabbladdare med en effekt på 100 kW kan du fylla på batterierna från 10-80% på endast 47 minuter.

Kona Ev Breaker Large Bluelink
Kona Ev Breaker Small Wireless Charging

Prestanda

Lång räckvidd och snabb acceleration

Att köra elektriskt är aldrig tråkigt. Hyundai KONA Electric har blixtsnabb respons tack vare ett vridmoment på 395 Nm. Den effektiva elmotorn låter dig accelerera från 0-100 km/h på 7,9 sekunder. KONA Electric finns med två olika batteripaket – 39 kWh som standard som ger en räckvidd upp till 305 km, samt ett kraftfullare 64 kWh som erbjuder en räckvidd på hela 484 km.
Performance Battery Performance

Long Range

Med 64 kWh-batteripaketet får du en imponerande räckvidd på upp till 484 km* och ett vridmoment på 395 Nm. Den smarta integrationen av batterisystemet lämnar gott om plats både i kupén och i bagageutrymmet. Du accelererar från 0-100 km/h på bara 7,9 sekunder och har tillgång till 204 starka hästkrafter.

Performance Battery Standard

Standard Range

Som standard kommer KONA Electric med ett 39 kWh-batteripaket som levererar upp till 305 km räckvidd* och ett vridmoment på 395 Nm. Du kommer kvickt iväg och den smarta integrationen av batterisystemet lämnar gott om plats både i kupén och i bagageutrymmet. Du accelererar från 0-100 km/h på bara 9,9 sekunder och har tillgång till 136 hästkrafter.

Räckvidd enl. WLTP. Räckvidden kan variera beroende på vägförhållanden, körstil, temperatur m.m. 

Hur långt pendlar du?

Se hur många dagar det kan gå mellan laddningarna beroende på pendlingsavstånd och val av batteripaket.

Räckvidd enl. WLTP. Räckvidden kan variera beroende på vägförhållanden, körstil, temperatur m.m. 

Elektriskt driv

Varje enskild motorkomponent i KONA Electric är utvecklad för att ge dig fantastiska köregenskaper och längsta möjliga räckvidd. Den specialutformade SUV-plattformen möjliggör platsbesparande integrering av batteripaketet, som nu har ännu bättre effekt och livslängd.
Litiumjon polymerbatteri

Litiumjon polymerbatteri

Litiumjon polymerbatteriet i KONA Electric har utmärkt laddningseffektivitet jämfört med konventionella batterier.

Elmotor

Elmotor

64 kWh-batteriet kombineras med en elmotor som ger dig en toppfart på 167 km/h och en räckvidd upp till hela 484 km. Väljer du istället 39,2 kWh-batteriet får du en räckvidd upp till 305 km samt en toppfart på 155 km/h.

Intelligent teknik för smart körning

Maximera räckvidden i KONA Electric med hjälp av det avancerade regenerativa bromssystemet som laddar batteriet medan du kör.
Justerbar bromskraftsåtervinning

Justerbar bromskraftsåtervinning

Det regenerativa bromssystemet har optimerats så att du får ut ännu mer energi under varje resa. Som förare kan du lätt justera nivån för hur mycket energi som ska återvinnas vid inbromsning via paddlarna på baksidan av ratten.

Anpassningsbar inbromsningsnivå

Anpassningsbar inbromsningsnivå

Med hjälp av rattpaddlarna kan du manuellt ställa in bilens inbromsningsnivå. Nivå 0: Bromskraftsåtervinning är inte i drift och batteriet laddas inte under körning. Nivå 1 till 3: Desto högre nivå du väljer, desto mer saktar bilen in och laddar batteriet när du tar foten från gaspedalen.

Inbromsning

Inbromsning

Det är också möjligt att bromsa KONA Electric helt via paddlarna. Du behöver bara hålla in den vänstra paddeln så saktar bilen in utan att du behöver sätta foten på bromspedalen.

Maximal regenerativ bromsning

Maximal regenerativ bromsning

Dra i paddeln på vänster sida och håll fast den för att aktivera maximal regenerativ bromsning, och få möjlighet att bromsa in bilen helt utan att behöva trycka ner den konventionella bromspedalen.

 

 

Smart bromskraftsåtervinning

Smart bromskraftsåtervinning

KONA Electric kan också reglera bromskraftsåtervinningen automatiskt med hjälp av inbyggda sensorer i fronten. Bilen justerar energinivån i förhållande till trafiken samt om du kör i upp- eller nedförsbackar.

Uppladdning

Flexibel laddning hemma och på väg

Ladda Hyundai KONA Electric hemma över natten eller fyll på med ny kraft vid en av alla tusentals offentliga laddningsstationer. Oavsett var du väljer att ladda din Hyundai KONA Electric möjliggör bilens 3-fas ombordladdare snabb påfyllning av ny energi. Att köra elektriskt har aldrig varit enklare eller roligare.
Kona Ev Topbanner Opladning Fb

Snabbladdning 10-80%

64 kWh-batteripaket

Med en 100 kW DC-snabbladdare kan du ladda KONA Electric upp till 80% på cirka 47 minuter. Om du istället använder en laddare med en effekt på 50 kW tar uppladdning cirka 64 min.

39 kWh-batteripaket

Att ladda KONA Electric med det mindre batteripaketet upp till 80% med hjälp av en 100 kW DC-snabbladdare tar ungefär 47 min. Om bilen är ansluten till en 50 kW snabbladdare landar uppladdningstiden på cirka 48 min.

Kona Ev Nem Opladning

Standardladdning 10-100%

64 kWh-batteripaket

När bilen är ansluten till en laddbox hemma eller en offentlig AC-laddare med en effekt på 10,5 kW tar en full laddning cirka 6 timmar och 50 minuter. Har du tillgång till 7,2 kW kan du räkna med en uppladdningstid på ungefär 9 timmar 15 minuter.

39 kWh-batteripaket

Att ladda en bil med det mindre batteripaketet med hjälp av en laddbox hemma eller en offentlig AC-laddare med en effekt på 10,5 kW tar cirka 4 timmar och 20 minuter. Använder du istället en laddeffekt på 7,2 kW kan du räkna med en uppladdningstid på ungefär 6 timmar.

Programmerbar laddning

Programmerbar laddning

Med det avancerade batteristyrningssystemet kan du anpassa uppladdningstiderna så att de passar ditt eget och elnätverkets schema.

Ställ in start och stopp

Ställ in start och stopp

Använd Charging Time Reservation-funktionen för att programmera start- och stopptider för uppladdningen och vakna till en fulladdad bil varje morgon (kräver att bilen är ansluten till en laddare).

Uppladdningsbegränsning

Uppladdningsbegränsning

Ställ in en maxgräns för uppladdningen, till exempel 50% när du befinner dig på en offentlig snabbladdningsstation, och ladda sedan batteriet fullt när du kommit hem.

Fördelar med en elbil

Fördelar med en elbil

Ta reda på mer om vilka fördelar det finns med att köra elektriskt, vad som gör körupplevelsen så tyst och hur du laddar på bästa sätt.

Mer om fördelar med en elbil

Komfort

Praktisk och superbekväm

Komforten i Hyundai KONA Electric har höjts ett snäpp tack vare ännu fler praktiska och snyggt integrerade funktioner. Passagerarna i baksätet kan njuta av förbättrad ventilation och i det förarfokuserade framsätet kan du bland annat dra nytta av smarta rattpaddlar och elektronisk handbroms.
Elektronisk växelväljare (shift-by-wire)

Elektronisk växelväljare (shift-by-wire)

Byt växel med en knapptryckning. Smidigt placerad i mittkonsolen.
Helautomatisk klimatanläggning

Helautomatisk klimatanläggning

Ställ in vilken temperatur du vill ha i kupén. Med den helautomatiska klimatanläggningen kan du välja en exakt temperatur i kupén. Du kan också välja att koppla bort passagerarsidan för att spara på batteriet när du är ensam i bilen.

Uppvärmda framsäten

Uppvärmda framsäten

Varmt på vintern och härligt svalt på sommaren. Framsätena i KONA Electric har eluppvärmda framsäten som standard.

Bekvämt i baksätet

Bekvämt i baksätet

Passagerarna som färdas i baksätet kan du också ge möjligheten att njuta av uppvärmda säten. Dessutom finns ett lättillgängligt USB-uttag så att alla enkelt kan ansluta sina digitala enheter.

Beroende på utrustningsnivå

Elektronisk handbroms

Elektronisk handbroms

Den elektroniska handbromsen kan enkelt aktiveras och avaktiveras med ett enda knapptryck. Du finner den på bilens mittkonsol.

Beroende på utrustningsnivå

Backkamera

Backkamera

Backkameran är standard och gör det enkelt att backa och ger dig god sikt bakom bilen när du lägger i backen på din KONA Electric.

Head-up display

Head-up display

Projicerar viktig information direkt på vindrutan, bland annat navigation, hastighet och trafikvarningar med mera.

Beroende på utrustningsnivå

Rattpaddlar

Rattpaddlar

Du kan enkelt justera nivån på den regenerativa bromsningen med hjälp av paddlar på ratten. Det är också möjligt att bromsa in bilen helt genom att hålla ner den vänstra av rattpaddlarna.

Uppkoppling

Intelligent uppkoppling

I kupén på Hyundai KONA Electric smälter uppkoppling i världsklass samman med en modern och högteknologisk känsla. Via den 10,25” stora högupplösta pekskärmen styr du alla funktioner, navigation och underhållning – antingen via röststyrning medan du kör eller i Bluelink®-appen när du är på språng.
10,25” pekskärm

10,25” pekskärm

Den stora pekskärmen är snyggt integrerad i mittkonsolen. All navigation, infotainment och klimatval kan du styra enkelt och smidigt härifrån.

Beroende på utrustningsnivå

Apple CarPlay™  och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är standard och gör din resa ännu smartare och bekvämare. Spegla dina favorit-appar på den 10,25” stora pekskärmen.

KRELL Premium ljudsystem

KRELL Premium ljudsystem

Den exklusiva ljudanläggningen från KRELL ger ett fantastiskt ljud i hela bilen tack vare tolv högtalare och en 200 mm subwoofer. Bara att skruva upp volymen och njuta!

Beroende på utrustningsnivå

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna standardfunktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell
Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Den trådlösa uppladdningsfunktionen i mittkonsolen är nu ännu kraftfullare och snabbare. Glöm skrymmande och besvärliga sladdar!

Beroende på utrustningsnivå

Hyundai LIVE Services

Med den 10,25” pekskärmen med navigation ingår det en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services. Njut av tjänster så som trafikinformation, väder, POI, lediga parkeringsplatser och fartkameravarning.
Personlig användarprofil

Personlig användarprofil

Spara dina personliga inställningar som språkval och navigationstyp i LIVE Services-systemet, så slipper du börja om på nytt när du kliver in i KONA Electric.

Laddningsstationer

Laddningsstationer

KONA Electric hjälper dig att hitta lediga laddningsstationer och ger dig realtidsuppgifter om priser, effekt och kabel-typ.

Parkering

Parkering

Hitta snabbt en parkeringsplats och få information om pris, öppettider och eventuella restriktioner.

Väder

Väder

Det kan vara bra att känna till väderprognosen när du påbörjar din resa. Du kan alltid hålla ett öga på vädret för din aktuella position, destination eller favoritplats.

Fartkameravarning

Fartkameravarning

Varnar dig för både fasta och mobila fartkameror på vägen så du kan koppla av under körningen.

Där lokal lagstiftning tillåter det.

Trafikinformation

Trafikinformation

Hyundai erbjuder trafikinformation för de bästa och snabbaste rutterna baserat på aktuella trafikförhållanden samt beräknad ankomsttid.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit lättare att söka efter adresser eller att upptäcka nya platser (Point of Interest). Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta det du söker.

Hyundai-återförsäljare

Hyundai-återförsäljare

Få information om Hyundai-återförsäljare i närheten. Perfekt om du behöver assistans när du är ute och kör.

Alltid ansluten med Bluelink®

Håll dig uppkopplad mot KONA Electric via din mobiltelefon! Bluelink® Connected Car Services erbjuder en mängd funktioner som underlättar i vardagen och gör körningen till ett rent nöje.
Ladda ner appen

Ladda ner appen

Du kan ladda ned Bluelink®-appen från Google Play eller hämta den i Apple App Store.

Mer om Bluelink®

Säkerhet

Säkerhet på högsta nivå

Att du och alla du bryr dig om är trygga och säkra i Hyundai KONA Electric är vår högsta prioritet. Därför har vi uppdaterat vår e-SUV med det banbrytande säkerhetssystemet, Hyundai Smart Sense, som ger dig snabb och smidig tillgång till en rad avancerade säkerhets- och förarassistansfunktioner.

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

 

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

 

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här standardfunktionen är aktiverad, ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig

Rörelsedetektor (LVDA)

Den här smarta funktionen meddelar föraren med en signal när framförvarande fordon börjar röra på sig igen efter att ha stått stilla, t.ex. vid ett stoppljus eller i en kö.

Varning för korsande trafik (RCTA)

Ingår i döda vinkel-funktionen. Ser till att du blir varnad för trafik när du till exempel backar ut från en parkeringsplats.

 

 

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på instrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

Kliv säkert ut ur bilen

Kliv säkert ut ur bilen

Denna smarta funktion förhindrar olyckor genom att registrera fordon som kommer körande bakifrån. Händer detta låses dörrarna automatiskt och passagerarna kan kliva ut ur bilen först när fordonet passerat.

Varningssystem för glömt barn

Varningssystem för glömt barn

I KONA Electric övervakar ultraljudssensorer baksätet. Om du lämnar bilen, och sensorn registrerar rörelser i baksätet, aktiveras signalhornet och strålkastarna automatiskt. En ny standardfunktion.

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

Utökad automatisk nödbroms (FCA)

Ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så krävs. Funktionen är standard och registrerar fordon och fotgängare.

Vad vill du läsa mer om?

Tillbaka till översikt

Tillbaka till översikt

Utforska den kaxiga designen

Utforska den kaxiga designen

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din KONA Electric