Säkerhet

Säkerhet

Hyundai Smart Sense 

Med Hyundai Smart Sense, våra banbrytande och avancerade förarassistanssystem, erbjuder IONIQ Plug-in Hybrid den senaste aktiva säkerhetsteknologin – utvecklad med målsättningen att ge dig större säkerhet och mer sinnesro.
Helljusassistans (HBA).

Helljusassistans (HBA).

Strålkastarna är utrustade med högteknologisk LED-teknologi, som både ger ett ljus nästan lika starkt som dagsljus och har en lång livstid samt en markant lägre energiförbrukning än halogenstrålkastare. När den automatiska funktionen för heljusassistans (HBA) har aktiverats registrerar systemet både mötande fordon och framförvarande fordon i samma körfil på natten. Systemet växlar till halvljus när så krävs, vilket minskar risken för att andra trafikanter blir bländade. När inga andra fordon registreras aktiverar systemet automatiskt helljuset igen. Beroende på version.

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnare (DAW) ökar säkerheten och bekvämligheten genom att kontinuerligt övervaka och analysera körmönster via datainput, bland annat styrvinkel, styrmoment och bilens placering på vägbanan. När systemet registrerar ett mönster av trötthet eller distraktion fångar DAW förarens uppmärksamhet med en ljudsignal och ett pop up-meddelande, som föreslår en paus.