Komfort

Komfort

Intelligent, bekvämt och uppkopplat 

Njut av de problemfria anslutningsmöjligheterna som du förväntar dig och innovativ teknologi som gör livet enklare. IONIQ Electric har utvecklats för att göra alla bilturer till ett nöje och erbjuder ett brett urval av intelligenta funktioner och system som ger bättre komfort och bekvämlighet för alla i bilen.
Uppvärmda och ventilerade säten

Uppvärmda och ventilerade säten

Njut av den lyxiga komforten som du får av ett förarsäte som kan ställas in elektriskt i åtta olika lägen och med två olika lägen för svankstödet. En version med värme och ventilation finns också som tillval. Fällbart baksäte (60:40) är standard och baksäte med värme finns som tillval. Det integrerade sätet med memoryfunktion (tillval) sparar din och ytterligare en förares valda inställningar för säte och sidobackspeglar. Du behöver bara trycka på en knapp, så ställs dina körinställningar in automatiskt.

Ratt med värme

Ratt med värme

Njut av varma händer under kalla dagar. Den uppvärmda ratten med D-formad design och ekrar med silverfärgade detaljer är utrustad med ergonomiska reglage, så att du kan fortsätta vara ansluten och styra bilens system samtidigt som du kör.

Driving Rear-View Monitor (DRM)

Driving Rear-View Monitor (DRM)

Sikten i backspegel är ofta begränsad. Sikten kan skymmas av passagerare i baksätet, vilket gör det svårt för föraren att se vägen bakom bilen.  Med det nya DRM-systemet ger en kamera en tydlig videobild av det som händer bakom bilen – detta bidrar till en säkrare och bekvämare körupplevelse.

Trådlös uppladdning

Trådlös uppladdning

Ladda upp din smartphone enkelt och bekvämt. Den trådlösa laddaren är praktiskt placerad i mittkonsolen framför växelväljaren. Den gör att du enkelt kan ladda en QI-kompatibel smartphone utan att använda sladdar (extrautrustning).

Elektronisk parkeringsbroms (EPB)

Elektronisk parkeringsbroms (EPB)

Bekväm kontroll, som är nära till hands. Med en enkel knapp aktiverar eller avaktiverar du den elektroniska parkeringsbromsen. Den omfattar också Auto Hold – en bekväm funktion, som håller din IONIQ Electric helt bromsad utan att du behöver trycka på bromspedalen. Perfekt vid stop-and-go-körning eller längre stopp vid trafikljus. Du behöver bara trycka på Auto Hold-knappen för att aktivera denna funktion. När du trycker ner gaspedalen avaktiveras Auto Hold automatiskt och du börjar köra.

eCall för större säkerhet

eCall för större säkerhet

IONIQ Electic ringer automatiskt efter hjälp om du råkar ut för en olycka och bilens krockkuddar utlöses. Du kan också trycka på SOS-knappen för att kalla på nödhjälp 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.

Eco Plus-funktion

Eco Plus-funktion

ECO Plus-funktionen stödjer ECO-, COMFORT- och SPORT-funktionerna, som är standardutrustning. Om du hamnar i en situation då batteriets laddningsstatus är mycket låg  kan du byta till ECO+ för att minska energiförbrukningen och öka räckvidden.

Utility-funktion

Utility-funktion

Utility-funktionen är perfekt för fritidsaktiviteter utomhus och gör det möjligt att använda bilens komfortfunktioner, ljudsystem och personlig elektronisk utrustning under en längre tid på ett säkert och bekvämt sätt. När bilen inte kör kan andra funktioner, som till exempel klimatanläggningen, användas normalt.

BlueLink® connectivity 

Hyundais mobilapp BlueLink® gör det lättare än någonsin att vara uppkopplad mot din bil. BlueLink Connected Car Service håller dig uppkopplad direkt mot din IONIQ Electric med online röstigenkänning och ett stort antal funktioner som förhöjer din körglädje. BlueLink-funktionen LIVE Services (ingår gratis i 5 år vid BlueLink tillval) ger dig realtidsuppdaterad information om väder, trafikinformation, varnar för fartkameror, informerar om närmaste tankstationer, närliggande Hyundai-återförsäljare, verkstäder och live POI-sökning. Hyundai BlueLink-appen kräver en BlueLink-utrustad bil för att fungera. 
Batteristatus

Batteristatus

En snabb blick räcker. Räckvidd och batteristatus syns tydligt i IONIQ Electric och i appen, likväl som laddtider då den är uppkopplad mot de olika typerna av laddningsstationer. 

Programmerbar laddning

Programmerbar laddning

Få tillgång till IONIQ Electric's avancerade batteristyrningssystem för full kontroll. Anpassa dina uppladdningstider så att de passar din egen tidsplan. Använd Charging Time Reservation-funktionen för att programmera start- och stopptider för uppladdningen och vakna till ett fullladdat batteri (kräver att bilen är ansluten till en laddare).

Fjärrstyrd klimatanläggning

Fjärrstyrd klimatanläggning

Kallt ute? Inga problem. BlueLink-appen gör det möjligt att ställa in önskad temperatur i bilen på distans, så att den är varm och behaglig när du sätter dig i den. 

 

Fjärrstyrd laddning start/stop

Fjärrstyrd laddning start/stop

När din IONIQ Electric är ansluten till en laddningsstation kan du starta och stoppa laddningen med ett enkelt knapptryck på din smartphone via BlueLink-appen. 

Fjärrstyrd dörrlåsning/upplåsning

Fjärrstyrd dörrlåsning/upplåsning

Glömde du att låsa bilen? Ingen fara. Med hjälp av BlueLink-appen kan du låsa och låsa upp bilens dörrar från i stort sett var som helst.

Skicka destination till bilen

Skicka destination till bilen

Använd BlueLink-appen för att söka efter en intressepunkt eller destination och skicka sökresultaten till bilens satellitnavigation.
Kontroll av fordonsstatus

Kontroll av fordonsstatus

Kontrollera din bils status direkt på den 10,25-tums stora pekskärmen eller via BlueLink-appen på din smartphone.
Hitta min bil

Hitta min bil

Har du glömt var du parkerade bilen?  BlueLink-appen hjälper till att lokalisera den.

BlueLink-appen

BlueLink-appen

Du kan ladda ned BlueLink-appen från Google Play Store och Apple App Store.

5 års garanti utan kilometerbegränsning

5 års garanti utan kilometerbegränsning

Som alla andra Hyundai-modeller är IONIQ Electric tillverkad enligt de strängaste kvalitetsstandarderna. Och vi ansvarar för denna kvalitet med en 5 års garanti utan kilometerbegränsning, så att du kan njuta av det du älskar i livet, utan att du behöver bekymra dig för din bil. Få extra sinnesro med en av de bästa garantierna i bilbranschen – som standard.

8 års batterigaranti

8 års batterigaranti

Dessutom omfattas IONIQ Electrics högpresterande litiumjonpolymerbatteri av 8 års garanti eller 200 000 km (det som inträffar först).