Design

Design

Designad för skönhet –  konstruerad för effektivitet

IONIQ Electric's slanka och eleganta exteriör har blivit varsamt optimerad för att skapa så bra bränsleekonomi som möjligt. Med ett luftmotstånd på bara 0,24 är den en av de mest aerodynamiska bilarna på marknaden. Den slanka silhuetten ger ett dynamiskt intryck och den kraftfulla karossen ger en överlägsen säkerhet och effektivitet genom det innovativa användandet av lättviktsaluminium och avancerat högstyrkestål.
HY Ioniq EV High 34Front Layered
Car
HY Ioniq EV High 34Rear Taillights On Layered
Frontgrill och stötfångare

Frontgrill och stötfångare

Den dynamiska frontgrillen har försetts med ett svävande, tredimensionellt galler som tillför en högteknologisk stil till bilens look. Den silverfärgade skyddslisten längst ner på stötfångaren understryker den avancerade designen av frontpartiet.

LED-strålkastare

LED-strålkastare

LED-strålkastarna tillför stil och synlighet (beroende på version). Njut av en mer dynamisk look såväl som förbättrat nattseende och säkerhet.

 

 

Automatiska LED-varselljus

Automatiska LED-varselljus

Tack vare de automatiska LED-varselljusen får IONIQ Electric en helt ny ljussignatur. Varselljusen är smakfullt placerade vid sidan av de antracitfärgade luftintagen vid framhjulen – designade för att optimera luftströmmen över hjulen och sidorna för bättre aerodynamik.

16" aluminiumfälgar

16" aluminiumfälgar

IONIQ Electric’s stilrena aluminiumfälgar är optimerade så att luften obesvärat ska kunna passera över fälgarnas yta. Ännu ett exempel på aerodynamisk design som bidrar till att särka en enastående bränsleekonomi och räckvidd.

Höftlinje

Höftlinje

Den eleganta höftlinjen är försedd med en silverfärgad skyddslist, som sätter en extra prägel på den avancerade silhuetten.

Soltak

Soltak

Släpp in solen och njut av frisk luft. IONIQ Electric kan fås med soltak som öppnas med ett enkelt knapptryck (extratillbehör).

Smart Key

Smart Key

Sluta leta efter nycklarna. När du har din Smart Key i fickan låses dörrarna atuomatiskt upp när nyckelnn registreras. Väl inne i bilen behöver du inte vrida om någon nyckel – bara tryck på start-knappen.

LED kombinationsbakljus

LED kombinationsbakljus

Ljussignaturen kommer igen på bilens bakre del. LED-kombinationsbakljusen är uppgraderade för en mer dynamisk look - dag och natt (beroende på version).

Rymlig och sofistikerad interiör

IONIQ Electrics nytänkade interiördesign är stilren och överskådlig - och full av nya features. Njut av de praktiska egenskaperna hos en 5-sitsig sedan som ger dig en helt ny nivå av komfort och uppkopplingsmöjligheter. Interiören är skapad med miljövänligt och naturligt material, bland annat sockerrör och vulkansten.
Instrumentpanel

Instrumentpanel

Instrumentpanelen har fått ny design och omfattar bland annat en mörk linje i krom som elegant framhäver känslan av plats och rymd. Den exklusiva konstläder-finishen på instrumentpanelen ökar kvalitetskänslan. Blått LED-ljus längs instrumentbrädan och i mittenkonsollen förhöjer den moderna atmosfären i bilen.

 

Ratt med värme

Ratt med värme

Njut av varma händer kalla dagar. Den uppvärmda retten med den D-formade designen är utrustad med ergonomiskt placerade kontroller, så att du kan förbli uppkopplad och styra bilens system samtidigt som du kör säkert. 

10.25-tums pekskärm

10.25-tums pekskärm

Helt ny 10,25" pekskärm med split-funktion så att flera program kan vara öppna samtidigt (beroende på version). Få tillgång till information om laddningsstationer, trafik och POI såväl som väder och parkering. En sökfunktion för att hitta närmaste Hyundai-återförsäljare är inkluderat samt information om fartkameror, där lagen tillåter detta.

 

Batteriladdningsstatus

Batteriladdningsstatus

En blick är allt som behövs. Räckvidd och batteriets laddstatus visas klart och tydligt på den 10,25" stora skärmen (beroende på version). Uppladdningstider beräknas och visas när bilen ansluts till en laddningsstation.

 

Avancerade klimatanläggningsfunktioner

Avancerade klimatanläggningsfunktioner

Klimatanläggningen som nu styrs via touch, har fått en högteknologisk makeover med blått LED-ljus. 

 

Infinity Premium ljudsystem

Infinity Premium ljudsystem

Ett oförglömligt sätt att uppleva din favoritmusik på. Infinity Premium-ljudsystemet i bilen kombinerar en avancerad högtalarteknologi med genomtänkt design så att alla bilturer blir en ren njutning.

Delvis digital instrumentering

Delvis digital instrumentering

Den nya digitala instrumenteringen består av en 7" LCD-skärm som byter färg beroende på vald körinställning.

KOMFORT-inställningen erbjuder en excellent balans mellan effektivitet och kraft, ECO-läget maximerar energieffektiviteten och SPORT-läget ger dig 30Nm extra under foten så att du uppnår de maximala 295Nm för blixtsnabb accerelation. 

Den digitala färgdisplayen visar en lång rad körinformation varav bland annat hastighet, energiförbrukning och batteriets laddningsstatus. 

 

Säten

Säten

IONIQ Electris bekväma säten kommer både i tyg (standard) och läder (extrautrustning). Kommer också med ventilationskanaer i baksätet (beroende på version) och/eller ventilation i förarsätet (extrautrustning).

60:40 fällbara baksäten är standard. Det intergrerade förarsätet med memory-funktion (extrautrustning) sparar din och ytterligare en förares sitt-och sidospegelinställningar. Med bara ett knapptryck ställs dina förarinställningar in automatiskt.