I30 Features Topbanner

Egenskaper

Komfort och effektivitet med i30

i30 sätter en ny standard i sin klass och är utrustad med den senaste smarta tekniken. Bränsleeffektivt mildhybridsystem, förstklassiga säkerhets- och förarassistansfunktioner och banbrytande uppkopplingsmöjligheter är bara början.

Prestanda

Effekt och prestanda

i30 kommer med en bensindriven mildhybridmotor som standard. Det elektrifierade 48 V mildhybridsystemet minskar CO2-utsläppen genom att öka bränsleeffektiviteten. Den manuella växellådan med e-koppling ökar bränsleeffektiviteten ytterligare. Föredrar du automat finns det även en 7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT).
I30 Features 10 T Gdi

1.0 T-GDi

1.0-liters motorn har 120 hk och en 6-växlad manuell växellåda med e-koppling, eller 7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT). För minskad bränsleförbrukning och lägre CO2-utsläpp kommer samtliga varianter med mildhybrid som standard. Högsta vridmoment: 172 Nm.

I30 Features 15 T Gdi

1.5 T-GDi

Som något helt nytt kan du välja en 1.5-liters motor med 159 hk. Den finns med 6-växlad manuell växellåda, inklusive e-koppling, och 7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT). Högsta vridmoment: 253 Nm.

Växellåda som passar din körstil

i30 finns med en 6-växlad manuell växellåda med e-koppling eller en 7-växlad automatlåda med dubbelkoppling (DCT). Automat kan underlätta körningen i storstäder där man ofta befinner sig i bilköer medan en manuell ger föraren möjligheten att själv kontrollera gas och koppling.
E-koppling

E-koppling

E-kopplingen kan liknas vid den vanliga manuella växellådan vi redan känner till. Skillnaden är att den är elektronisk, och systemet kan automatiskt aktivera kopplingen utan förarens hjälp. Vid körning under 30 km/h stannar motorn automatiskt vilket leder till minskad bränsleförbrukning och lägre CO2-utsläpp. Motorn startar igen vid acceleration.

 

7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT)

7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT)

Hyundais egna 7-växlade automatlåda med dubbelkoppling sänker bränsleförbrukningen och gör i30 riktigt skön att köra.

Mildhybrid-teknologi

Det effektiva 48V mildhybridsystemet stöttar förbränningsmotorn och tillför elektrisk drivkraft vid bl.a. start och acceleration. På så vis får du en förbättrad bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp.
I30 Features Mild Hybrid Start

Start

Mildhybrid-systemet är särskilt bra i stadstrafik. Den s.k. Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) hjälper förbränningsmotorn vid start efter ett stopp, som ger en mer effektiv och jämn start.

I30 Features Mild Hybrid Accereation

Acceleration

Under acceleration stöttar startgeneratorn motorn med 4-10 kW beroende på de aktuella förhållandena. När bilen har ökat i fart går systemet tillbaka till normal körning utan el.

I30 Features Mild Hybrid Charing Driving

Uppladdning

Vid jämn hastighet eller vid tomgång laddas 48V-batteriet beroende på dess laddtillstånd.

I30 Features Mild Hybrid Repupartion

Regenerering

Vid bromsning eller motorbromsning laddas batteriet med hjälp av startgeneratorn. Generatorn omvandlar kinetisk energi till elektrisk energi och överför den till batteriet.

I30 Features Mild Hybrid Stop

Förbättrad Stop&Go

Vid motorbromsning under 30 km/h aktiveras den så kallade Stop&Go-funktionen. Vid körning under 30 km/h aktiveras e-kopplingen och motorn stängs av för minskad bränsleförbrukning. Motorn startar igen vid acceleration.

Endast till manuell växellåda. 

Uppkoppling

Håll dig uppkopplad

Bluelink® håller dig uppkopplad mot din bil, även när du lämnar den. Med Bluelink-appen kan du låsa din i30 via telefonen. Dessutom kan appen varna dig om någon försöker bryta sig in i din bil. Den kan också hjälpa dig hitta bilen om du har glömt var du parkerade.
Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™ gör din resa ännu smartare och bekvämare. Spegla dina favorit-appar på den 10,25” stora pekskärmen.

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är registrerade varumärken tillhörande Apple Inc och Google Inc.

Bluelink® Connected Car Services

Styr många av bilens funktioner via Bluelink-appen, eller med röststyrning. Bluelink® Connected Car Services skapar sömlös uppkoppling med en rad funktioner som gör din körning säkrare, enklare och roligare. Utöver funktionerna du kan styra med Bluelink-appen ingår även en prenumeration på Hyundais LIVE Services i navigationssystemet.
Bränslepriser i realtid

Bränslepriser i realtid

Hitta de närmaste tankställena och de bästa bränslepriserna med kontinuerligt uppdaterad information med ett enkelt tryck på skärmen.

Parkering

Parkering

Hitta snabbt en parkeringsplats och få information om pris, öppettider och eventuella restriktioner.

Väder

Väder

Det kan vara bra att känna till väderprognosen när du påbörjar din resa. Du kan alltid hålla ett öga på vädret för din aktuella position, destination eller favoritplats.

Fartkameravarning

Fartkameravarning

Varnar dig för både fasta och mobila fartkameror på vägen så du kan koppla av under körningen.

Där lokal lagstiftning tillåter det.

Trafikinformation

Trafikinformation

Hyundai erbjuder trafikinformation för de bästa och snabbaste rutterna baserat på aktuella trafikförhållanden samt beräknad ankomsttid.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit lättare att söka efter adresser eller att upptäcka nya platser. Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta det du söker.

Hyundai-återförsäljare

Hyundai-återförsäljare

Få information om Hyundai-återförsäljare i närheten. Perfekt om du behöver assistans när du är ute och kör.

Uppkopplad resvägsplanerare

Uppkopplad resvägsplanerare

Låt din resväg beräknas av en kraftfull online-server för mer exakt trafikinformation och precisa ankomsttider.

Slutdestination

Slutdestination

Slipp leta parkering innan du tar dig vidare till din slutdestination. Om du befinner dig mellan 200-2000 meter från destinationen överförs navigeringen från bilen till Bluelink-appen som guidar dig resten av vägen.

Bluelink®-appen

Med Bluelink-appen kan du låsa och låsa upp din i30 på avstånd, eller hitta din bil när du inte kommer ihåg exakt var du parkerat. Appen kan även varna dig om någon skulle försöka bryta sig in i bilen. Och vill du veta om däcktrycket är okej, ja då kan den berätta det också.
Håll dig uppkopplad mot bilen via din smartphone

Håll dig uppkopplad mot bilen via din smartphone

Bluelink® Connected Car Services erbjuder tjänster som gör ditt bilägande både bekvämt och trevligt.

Mer om Bluelink®

Säkerhet

Ännu mer säkerhetsutrustning

i30 skyddar din mest dyrbara last med flera intelligenta säkerhetsfunktioner. Alla utrustningsnivåer av i30 har fått 5 stjärnor av Euro NCAP. Dessutom är det möjligt att lägga till fler förarassistansfunktioner för en ännu tryggare körupplevelse.

Filhållningsassistans (LKA)

Filhållningsassistenten (LKA) använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon och även fotgängare.

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren, som också den arbetar med radar, övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

Varning för korsande trafik vid backning (RCCW)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när man backar ut från ställen där sikten är skymd. RCCW varnar föraren både visuellt och med en ljudsignal.

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på intrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Helljusassistent (HBA)

Helljusassistent (HBA)

Kan registrera andra fordon på vägen och bländar automatiskt upp och ner mellan hel- och halvljus för att inte blända andra trafikanter. Underlättar körning i mörker.

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnaren ökar säkerheten och bekvämligheten genom att kontinuerligt övervaka och analysera körmönstret. När systemet känner igen ett körmönster som tyder på trötthet/okoncentration, varnar det föraren om detta med en ljudsignal och ett meddelande på intrumentpanelen som föreslår en paus.

Komfort

Komfort i världsklass

Njut av en behaglig och avkopplande körupplevelse. Den högklassiga komfortutrustningen i i30 gör bilkörningen till ett rent nöje.
Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Den trådlösa mobilladdaren är perfekt placerad i mittkonsolen så att du smidigt kan ladda telefonen utan att ha kablar i vägen.

Kräver en QI-kompatibel smartphone.

Parkingssensorer

Parkingssensorer

Sensorer på de främre och bakre stötfångarna ger hörbara och visuella varningar när hinder upptäcks.

Backkamera

Backkamera

Backkamerant gör det enkelt att backa och ger dig god sikt bakom bilen när du lägger i backen på din i30.

Värme och ventilation i framsäten

Värme och ventilation i framsäten

Varmt eller kallt? Inga problem. Framsäten i i30 är utrustade med ett 3-stegs värme- och ventilationssystem så att du kan njuta av körningen i alla väder.

2-zons klimatanläggning

2-zons klimatanläggning

Med automatisk klimatanläggning kan du ställa in rätt temperatur för både förare och passagerare. För ökad komfort i vardagen.

Elektronisk handbroms

Elektronisk handbroms

Ett tryck på knappen är allt som krävs. Den elektroniska handbromsen kan enkelt aktiveras och avaktiveras med ett knapptryck.

Navigation

Navigation

Med det medföljande navigationssystemet till 10,25" pekskärmen ingår det ett 5 års abonnemang på Hyundai LIVE Services, som ger information om bl.a. trafik, väder, sevärdheter m.m.

Vad vill du läsa mer om?

Utforska designen

Utforska designen

Utforska N Line

Utforska N Line

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din i30