Prestanda

Prestanda

Jag bryr mig om effekt
Född på banan – Helt nya i30 N har hisnande prestanda tack vare en nyutvecklad turboladdad 2,0-litersmotor.
N Traction and stability control

N Traction and stability control

N Traction and Stability Control har utvecklats internt och är som en bra andrepilot som hjälper dig vid behov men annars håller sig i bakgrunden för att inte störa din körglädje. Om du vill kan du koppla ur systemet helt för att få en optimal känsla av bankörning.

N Corner carving differential

N Corner carving differential

Extrem kurvtagningsförmåga för maximal körglädje – i30 N är en riktig kurvtalang, med finesser som N Corner Carving Differential (elektroniskt styrd differential med begränsad slirning). Differentialen har konstruerats speciellt av Hyundai för att ge en unik carving-känsla i även de mest utmanande kurvor och bibehåller maximal körglädje under bromsning samt när bilen går in i och ut ur kurvor. Genom att den fördelar olika mycket vridmoment till de drivande hjulen kan dessa rotera med olika hastighet, vilket reducerar hjulspinn och minimerar understyrning vid kurvtagning.

Aktivt variabelt avgassystem

Aktivt variabelt avgassystem

Höj volymen. Med den variabla avgasventilen kan du välja olika avgasljudsnivåer – relativt återhållsamt i Normal-läget, mer engagerat i Sport-läget, upp till det sprakande, ”efterbrännande” ljudet i N-läget med inslag av bränsleexplosioner – som en rallybil vid snabba uppväxlingar.

N Grin control system
Fler leenden per kilometer. Med en knapptryckning kan du med N Grin Control System välja mellan fem distinkta körlägen för att matcha ditt humör. Eco, Normal, Sport, N och N Custom. De olika lägena ändrar bilens karaktär genom justering av parametrarna för motor, stötdämpare, det elektroniska stabilitetssystemet (ESC), N Carving System, motorljud, styrning och varvtalsmatchning.
Launch control

Launch control

Launch control-systemet ger dig maximalt väggrepp för snabbast möjliga start. Det styr bilen för att reducera hjulspinn vid kraftig acceleration från stillastående start och hjälper bilen komma iväg precis som en professionell tävlingsförare gör.

Varvtalsmatchning

Varvtalsmatchning

Tryck på rattknappen för att få snabba, mjuka nedväxlingar vare sig du befinner dig på en bana eller en utmanande bergsväg. Varvtalsmatchning synkroniserar motorns varvtal med varvtalet hos den ingående axeln för nästa växel under växlingsprocessen, vilket ger minskat slitage och ökad hållbarhet.