I30 N Egenskaber Topbanner

Egenskaper

i30 N – passion för prestanda

Tack vare en mängd nya prestandahöjande funktioner utgör i30 N den perfekta kombinationen av praktisk vardagsbil och snabb sportbil. Skapad för alla som har en passion för prestanda i alla sorters körsituationer.

Prestanda

Höjden av kraftfull prestanda

Fler hästkrafter, bättre stabilitet och ökat vridmoment. Det är bara några av alla prestandaförbättringar som du kommer att uppleva bakom ratten på Hyundai i30 N. De nya 19” aluminiumfälgarna och en 8-växlad automatlåda med dubbelkoppling gör körningen ännu roligare.
I30n Kurve 1

280 hästkrafter

i30 N har en 2.0-liters turbo bensinmotor som levererar 280 hk och ökat vridmoment vid lägre varvtal. Välj mellan 6-växlad manuell växellåda, eller en 8-växlad automatisk dubbelkopplingslåda (N DCT) som ger dig ännu mer kontroll och snabbare växlingar. Toppfart: 250 km/h. Högsta vridmoment: 392 Nm.

Välj mellan två växlar

När det gäller snabba och smidiga växlingar har du två olika val. Antingen en 6-stegad manuell växellåda eller en 8-stegad automatisk dubbelkopplingslåda (N DCT) – för ännu mer kontroll och möjlighet att växla med knappar på ratten.
6-stegad manuell växellåda

6-stegad manuell växellåda

Det perfekta valet för den passionerade bilentusiasten som älskar snabba, täta växlingar med en manuell växelspak. Kommer med exklusiv N-logo och blå sportig söm.

Helt ny N DCT växellåda

Helt ny N DCT växellåda

Som något helt nytt kan du välja till en 8-stegad automatisk dubbelkopplingslåda (N DCT) – som med sina rattpaddlar gör körupplevelsen ännu sportigare.

N DCT gör körningen ännu roligare

N DCT gör körningen ännu roligare

Med supersnabba växlingar och otrolig kraftöverföring kan du accelerera från 80-120 km/h på bara 3,3 sekunder med den nya N DCT växellådan – 2,1 sekunder snabbare än med manuell växling.

N DCT Motorsport

N DCT Motorsport

När du själv vill återuppta växlingen kommer du att älska motorsportslogiken – för att växla ner trycker du bara fram växelspaken, och för att växla upp, trycker du bak den.

Snabba växlingar inom räckhåll

Snabba växlingar inom räckhåll

De motorsportinspirerade växelpaddlarna som är monterade på ratten gör att du kan växla snabbt och enkelt. 

N Grin Control för maximal kraft

N Grin Control för maximal kraft

Ett knapptryck som garanterat ger dig ett leende på läpparna! Tryck på N Grin-knappen när du växlar upp och du får 20 sekunders maximal kraft som både hörs och märks.

N Power Shift

N Power Shift

Aktiveras när du använder mer än 90 procent gas och mildrar eventuell minskning av vridmomentet vid uppväxling, vilket ger maximal effekt till hjulen.

N Track Sense Shift

N Track Sense Shift

Ett system som känner av hur du kör och automatiskt aktiveras om du befinner dig på en racingbana. Väljer rätt växel åt dig under körningen så att du kan fokusera på styrningen, precis som en professionell racingförare.

N Grin Control System

Med ett knapptryck ger N Grin Control System dig möjligheten att välja mellan fem olika körlägen. De olika lägena förändrar bilens karaktär genom att justera inställningarna för motorn, den elektroniska stabilitetskontrollen (ESC), N Corner Carving System, avgasljud, styrning och varvtal.
I30 N Egenskaber AVI Eco Grey

Eco

Eco-läget är fokuserat på effektivitet. Anpassningen av varvtal är avstängd och motorresponsen och avgasljudet är nedtonade.

I30 N Egenskaber AVI Normal Grey

Normal

I normal-läget är drivlinan, avgasljudet och chassit inställda på en bekväm nivå för daglig pendling.

I30 N Egenskaber AVI Sport Grey

Sport

Sport-läget möjliggör ännu mer dynamisk körning. Du kommer verkligen känna att prestandan, fjädringen och avgasljudet är anpassade för sportig körning. 

I30 N Egenskaber AVI N Grey

N

Tryck på N-knappen på ratten och inställningarna för drivlinan och chassit skruvas upp till högsta möjliga prestandanivåer. Motorresponsen, styrningen, avgasljudet, varvtalen och den elektroniska stabilitetskontrollen (ESC) håller dynamisk högform.

I30 N Egenskaber AVI Custom Grey

N Custom

Känner du för att skapa ditt eget racing-körläge? Inga problem! N Custom-läget ger dig friheten att individuellt anpassa alla inställningar för drivlinan och chassit så som: motorrespons, varvtal, N Corner Carving Differential, avgasljud och både den elektroniskt styrda fjädringen och stabilitetskontrollen.

 

 

I30 N Egenskaber AVI NCMS Grey

N Custom Mode Settings

I N Custom-läget kan du välja mellan Normal-, Sport- och Sport+-inställningar för varje högpresterande komponent för att matcha dina körpreferenser samt rådande vägförhållanden.

Launch Control

Launch Control

En prestandafunktion som optimerar bilens acceleration från stillastående och minimerar hjulspinn.

Varvtalsmatchning

Varvtalsmatchning

Kontrollera dina nedväxlingar med ”Rev-matching”. Tryck på den röda knappen på ratten för att synkronisera motorn och utgångsaxeln för mjukare eller sportigare växlingar.

Förstärkningsbalk

Förstärkningsbalk

Denna funktion ökar vridstyvheten, vilket säkerställer jämn körprestanda och feedback, särskilt vid kurvtagning och under dynamiska manövrer.

Lättviktskomponenter för optimal prestanda

Lättviktskomponenter för optimal prestanda

Tack vare de nya lättare sätena och 19” aluminiumfälgarna har i30 N fått en ny lägre vikt – vilket resulterar i optimal prestanda och en ännu smidigare och mer dynamisk körupplevelse.

N Traction and Stability Control

N Traction and Stability Control

N Traction and Stability Control fungerar som en andrepilot som hjälper dig vid behov men annars håller sig i bakgrunden för att inte störa körningen. Kan inaktiveras om du vill öka racingkänslan.

N Corner Carving Differential

N Corner Carving Differential

Den här prestandafunktionen överför automatiskt krafterna till framhjulen och ger dig bättre kontroll när du svänger i hög fart.

Aktivt avgassystem

Aktivt avgassystem

Det aktiva avgassystemet gör att du kan välja när du vill att i30 N ska höras, och när den ska glida tystare förbi.

Säkerhet

Alltid på den säkra sidan

Säkerheten kommer alltid i första hand. Hyundai i30 N är utrustad med säkerhetssystemet Hyundai Smart Sense, som ger dig tillgång till ännu fler avancerade säkerhets- och förarassistansfunktioner.

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon och även fotgängare.

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här funktionen är aktiverad ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren, som också den arbetar med radar, övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

Varning för korsande trafik vid backning (RCCA)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när du backar från platser där sikten är skymd. Föraren varnas både visuellt och med en ljudsignal.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
E-Call

E-Call

Vid händelse av en olycka kan denna standardfunktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Uppkoppling

Alltid uppkopplad och redo

I Hyundai i30 N möts du av en rad intelligenta uppkopplingsfunktioner som du enkelt når via den högupplösta 10,25" pekskärmen. Navigation, spegling av din mobiltelefon och Bluelink® Connected Car Services gör att du alltid har full koll på bilen, trafiken, underhållningen och din körstil.
10,25" högupplöst pekskärm

10,25" högupplöst pekskärm

Den centrala högupplösta pekskärmen erbjuder sömlös uppkoppling hela vägen. All navigation, infotainment och klimatval styr du enkelt härifrån.

Performance Driving Data System

Performance Driving Data System

Övervaka dina körvanor och förbättra dem med detta nya intelligenta datasystem. Du får information om bland annat vridmoment, G-kraft, oljetemperatur och acceleration.

Fordonsstatus

Fordonsstatus

Behöver du tanka? Kolla Bluelink-appen! Njut av att på avstånd kunna kontrollera saker som bränslenivå och om bilens dörrar, fönster eller baklucka är låst/olåst.

Bluelink®-appen

Bluelink®-appen

Med hjälp av Bluelink®-appen kan du styra en mängd funktioner från din mobiltelefon. Bland annat kan du låsa eller låsa upp din Hyundai, se aktuell parkeringsposition och bli meddelad om någon försöker bryta sig in i bilen.

Mer om Bluelink®

Komfort

Sportig komfort

i30 N erbjuder både ett imponerande utbud av praktiska funktioner som ökar din dagliga komfort samt en hisnande kraft och racingdynamik – skapade för mer fart i vardagen.
Uppvärmda säten

Uppvärmda säten

Varmt eller kallt? Inga problem. Framsätena i i30 N är utrustade med ett 3-stegs värmesystem för extra komfort under kalla dagar.

Ratt med värme

Ratt med värme

Njut av varma händer under kalla dagar. Ett knapptryck är allt som krävs för öka temperaturen direkt.

Spegla din mobiltelefon

Spegla din mobiltelefon

Den stora pekskärmen håller dig ständigt ansluten till dina favoritappar med hjälp av Apple CarPlayTM och Android AutoTM.

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är registrerade varumärken tillhörande Apple Inc och Google Inc.

USB-uttag

USB-uttag

I mittkonsolen finns ett USB-uttag som säkerställer att alla ombord kan ladda sina enheter under resans gång.

Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Den trådlösa mobilladdaren är perfekt placerad i mittkonsolen så att du smidigt kan ladda din mobiltelefonen utan att ha kablar i vägen.

Backkamera

Backkamera

Backkameran ger en tydlig bild av området direkt bakom bilen. Sensorer i de främre och bakre stötfångarna upptäcker eventuella hinder och pipljud hjälpa dig att bedöma avståndet.

Vad vill du läsa mer om?

Utforska designen

Utforska designen

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din i30 N.