I30 Kombi Features Topbanner

Egenskaper

i30 Kombi tar dig effektivt dit du ska

i30 Kombi är utrustad med massor av smart teknik för att stötta din aktiva livsstil. Från den effektiva 48 V mildhybridtekniken till smarta bekvämlighetsfunktioner som gör det ännu roligare att köra.

Komfort

Plats för komfort

Njut av en avslappnad och behaglig körupplevelse. Den högklassiga komfortutrustningen i i30 gör bilkörningen till ett rent nöje.
Värme och ventilation i framsäten

Värme och ventilation i framsäten

Varmt eller kallt? Inga problem. Framsäten i i30 är utrustade med ett 3-stegs värme- och ventilationssystem så att du kan njuta av körningen i alla väder.

2-zons klimatanläggning

2-zons klimatanläggning

Med automatisk klimatanläggning kan du ställa in rätt temperatur för både förare och passagerare. För ökad komfort i vardagen.

Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Den trådlösa mobilladdaren är perfekt placerad i mittkonsolen så att du smidigt kan ladda telefonen utan att ha kablar i vägen.

Kräver en QI-kompatibel smartphone.

Elektronisk parkeringsbroms

Elektronisk parkeringsbroms

Ett tryck på knappen är allt som krävs. Den elektroniska handbromsen kan enkelt aktiveras och avaktiveras med ett knapptryck.

Parkeringsassistans

Parkeringsassistans

Ta hjälp av backkameran och sensorerna som varnar när föremål upptäcks för att parkera tryggt och säkert.

Backkamera

Backkamera

Backkamerant gör det enkelt att backa och ger dig god sikt bakom bilen när du lägger i backen på din i30 Kombi.

Navigation

Navigation

Med det medföljande navigationssystemet till 10,25" pekskärmen ingår ett abonnemang på Hyundai LIVE Services.

Säkerhet

En säker plats

Hyundai i30 Kombi är utrustad med intelligenta säkerhetsfunktioner som skyddar din mest dyrbara last – människorna du älskar. Därför har alla utrustningsnivåer av i30 fått 5 stjärnor av Euro NCAP. Dessutom är det möjligt att lägga till fler förarassistansfunktioner för en ännu tryggare körupplevelse.

Filhållningsassistans (LKA)

Filhållningsassistenten (LKA) använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon och även fotgängare.

Aktiv dödvinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om ett annat fordon upptäcks visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårare att lämna körfältet.

Varning för korsande trafik vid backning (RCCW)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när man backar ut från ställen där sikten är skymd. RCCW varnar föraren både visuellt och med en ljudsignal.

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på intrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Helljusassistent (HBA)

Helljusassistent (HBA)

Kan registrera andra fordon på vägen och bländar automatiskt upp och ner mellan hel- och halvljus för att inte blända andra trafikanter. Underlättar körning i mörker.

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnaren ökar säkerheten och bekvämligheten genom att kontinuerligt övervaka och analysera körmönstret. När systemet känner igen ett körmönster som tyder på trötthet/okoncentration, varnar det föraren om detta med en ljudsignal och ett meddelande på intrumentpanelen som föreslår en paus.

Uppkoppling

Håll dig uppkopplad

Bluelink® håller dig uppkopplad mot din bil, även när du lämnar den. Med Bluelink-appen kan du låsa din i30 Kombi via telefonen. Dessutom kan appen varna dig om någon försöker bryta sig in i din bil. Den kan också hjälpa dig hitta bilen om du har glömt var du parkerade.
Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™

i30 Kombi är självklart förberedd för Apple CarPlay™ och Android Auto™ som gör din resa ännu smartare och bekvämare. Spegla dina favorit-appar på pekskärmen.

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är registrerade varumärken tillhörande Apple Inc och Google Inc.

Hyundai LIVE Services

När du köper till 10,25” pekskärm med navigation ingår det en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services. Njut av åtkomst till tjänster så som trafikinformation, väder, POI, lediga parkeringsplatser och fartkameravarning, i länder lagen tillåter det.
Bränslepriser i realtid

Bränslepriser i realtid

Hitta de närmaste tankställena och de bästa bränslepriserna med kontinuerligt uppdaterad information med ett enkelt tryck på skärmen.

Parkering

Parkering

Hitta snabbt en parkeringsplats och få information om pris, öppettider och eventuella restriktioner.

Väder

Väder

Det kan vara bra att känna till väderprognosen när du påbörjar din resa. Du kan alltid hålla ett öga på vädret för din aktuella position, destination eller favoritplats.

Fartkameravarning

Fartkameravarning

Varnar dig för både fasta och mobila fartkameror på vägen så du kan koppla av under körningen.

Där lokal lagstiftning tillåter det.

Trafikinformation

Trafikinformation

Hyundai erbjuder trafikinformation för de bästa och snabbaste rutterna baserat på aktuella trafikförhållanden samt beräknad ankomsttid.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit lättare att söka efter adresser eller att upptäcka nya platser. Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta det du söker.

Hyundai-återförsäljare

Hyundai-återförsäljare

Få information om Hyundai-återförsäljare i närheten. Perfekt om du behöver assistans när du är ute och kör.

Bättre trafikinformation

Bättre trafikinformation

Med Hyundai LIVE Services beräknas din rutt via Bluelink-systemets molnbaserade tjänster snarare än via bilens inbyggda navigationssystem. Det möjliggör mer exakta trafikprognoser, mer exakta ankomsttider och mer tillförlitliga omräkningar av rutten.

Slutdestination

Slutdestination

Slipp leta parkering innan du tar dig vidare till din slutdestination. Om du befinner dig mellan 200-2000 meter från destinationen överförs navigeringen från bilen till Bluelink-appen som guidar dig resten av vägen.

Bluelink®-appen

Med Bluelink-appen kan du låsa och låsa upp din i30 Kombi på avstånd, eller hitta din bil när du inte kommer ihåg exakt var du parkerat. Appen kan även varna dig om någon skulle försöka bryta sig in i bilen. Och vill du veta om däcktrycket är okej, ja då kan den berätta det också.
Håll dig uppkopplad mot bilen via din smartphone

Håll dig uppkopplad mot bilen via din smartphone

Bluelink® Connected Car Services erbjuder tjänster som gör ditt bilägande både bekvämt och trevligt.

Mer om Bluelink®

Prestanda

Kraftfull och bränsleeffektiv prestanda

Det effektiva 48 V mildhybridsystemet minskar CO2-utsläppen genom att förbättra bränsleeffektiviteten, och den manuella växellådan med e-koppling minskar bränsleförbrukningen ytterligare. Föredrar du automat finns det även en 7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT).
I30 Features 10 T Gdi

1.0 T-GDi

1.0-litersmotorn med 120 hk finns med en 6-växlad manuell växellåda med e-koppling, eller en 7-växlad automatisk dubbelkopplingslåda (DCT). För ännu bättre bränsleekonomi och lägre CO2-ustläpp är den dessutom utrustad med mildhybridteknik. Högsta vridmoment: 172 Nm.

I30 Features 15 T Gdi

1.5 T-GDi

Som något helt nytt kan du välja en 1.5-liters motor med 159 hk. Även denna är utrustad med 48 V mildhybridteknik. Finns med både 6-växlad manuell växellåda med e-koppling, och 7-växlad automatisk dubbelkopplingslåda (DCT). Max vridmoment: 253 Nm.

Ny växellåda

i30 Kombi finns med en 6-växlad manuell växellåda med e-koppling eller en 7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT).
E-koppling

E-koppling

E-kopplingen kan jämföras med den vanliga manuella växellådan vi redan känner till. Skillnaden är att den är elektronisk, och systemet kan automatiskt aktivera kopplingen utan förarens hjälp. Vid körning under 30 km/h stannar motorn automatiskt vilket leder till minskad bränsleförbrukning och lägre CO2-utsläpp. Motorn startar igen vid acceleration.

Endast till manuell växellåda.

 

7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT)

7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT)

Hyundais egen 7-växlade automatlåda med dubbelkoppling sänker bränsleförbrukningen och ökar komforten under körning.

Beroende på modell.

Mildhybrid-teknologi

Det effektiva mildhybridsystemet på 48V stöttar förbränningsmotorn genom att tillföra elkraft vid bl.a. start och under acceleration, vilket leder till förbättrad bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp under körning.
I30 Kombi Features Mild Hybrid Start

Start

Mildhybridsystemet är särskilt bra i stadstrafik. Den så kallade Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) stöttar förbränningsmotorn när du startar efter ett stopp, vilket ger en snabbare och mer jämn start.

I30 Kombi Features Mild Hybrid Accereation

Acceleration

Under acceleration stöttar startgeneratorn motorn med 4-10 kW beroende på omständigheterna. När bilen har ökat i fart skiftar systemet tillbaka till normal körning utan el

I30 Kombi Features Mild Hybrid Charing Driving

Uppladdning

Vid jämn hastighet eller vid tomgång laddas 48 V-batteriet beroende på dess laddtillstånd.

I30 Kombi Features Mild Hybrid Repupartion

Regenerering

Vid bromsning eller motorbromsning laddas batteriet med hjälp av startgeneratorn. Generatorn omvandlar kinetisk energi till elektrisk energi och överför den till batteriet.

I30 Kombi Features Mild Hybrid Stop

Förbättrad Stop&Go

Vid motorbromsning under 30 km/h aktiveras den så kallade Stop&Go-funktionen. Vid körning under 30 km/h aktiveras e-kopplingen och motorn stängs av för minskad bränsleförbrukning. Motorn startar igen vid acceleration.

Endast till manuell växellåda. 

 

Vad vill du läsa mer om?

Upptäck designen

Upptäck designen

Utforska N Line

Utforska N Line

Tillbaka till översikt

Tillbaka till översikt

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din KONA N
15" Hankook-däck
16" Michelin-däck
17" Michelin-däck