I30 Fastback N Line Egenskaber Topbanner

Egenskaper

Smarta egenskaper hos i30 Fastback

Givetvis är i30 Fastback utformad för att leverera spänning, men den är också utrustad med massor av smart teknik så att insidan matchar den vackra utsidan. Du kan se fram emot bränsleeffektiv mildhybridteknik och en rad moderna säkerhets- och uppkopplingsfunktioner.

Prestanda

Turboladdad körglädje

i30 Fastback N Line finns med två olika turbomotorer, och som något helt nytt kommer de med mildhybridteknik som standard.
Performance 10 T Gdi

1.0 T-GDi

1.0-liters motorn med 120 hk finns med en 6-växlad manuell växellåda med e-koppling, eller en 7-växlad automatisk dubbelkopplingslåda (DCT). För ännu bättre bränsleekonomi och lägre CO2-ustläpp är den dessutom utrustad med 48 V mildhybridteknik. Högsta vridmoment: 172 Nm.

Perfermance 15 T Gdi

1.5 T-GDi

Som något helt nytt kan du välja en 1.5-liters motor med 159 hk. Även denna är utrustad med 48 V mildhybridteknik. Finns med både 6-växlad manuell växellåda med e-koppling, och 7-växlad automatisk dubbelkopplingslåda (DCT). Max vridmoment: 253 Nm.

Ny växellåda

i30 Fastback N Line finns med en 6-växlad manuell växellåda med e-koppling eller en 7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT).
E-koppling

E-koppling

E-kopplingen kan jämföras med den vanliga manuella växellådan vi redan känner till. Skillnaden är att den är elektronisk, och systemet kan automatiskt aktivera kopplingen utan förarens hjälp. Vid körning under 30 km/h stannar motorn automatiskt vilket leder till minskad bränsleförbrukning och lägre CO2-utsläpp. Motorn startar igen vid acceleration.

Endast till manuell växellåda. 

7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT)

7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT)

Hyundais egen 7-växlade automatlåda med dubbelkoppling sänker bränsleförbrukningen och ökar komforten under körning.

Mildhybrid-teknologi

Det effektiva mildhybridsystemet på 48V stöttar förbränningsmotorn genom att tillföra elkraft vid bland annat start och under acceleration, vilket leder till förbättrad bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp under körning
I30 Fastback N Line Features Mild 1

Start

Mildhybridsystemet är särskilt bra i stadstrafik. Den så kallade Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) stöttar förbränningsmotorn när du startar efter ett stopp, vilket ger en snabbare och mer jämn start.

I30 Fastback N Line Features Mild 2

Acceleration

Under acceleration stöttar startgeneratorn med 4-10 kW beroende på omständigheterna. När bilen har ökat i fart skiftar systemet tillbaka till normal körning utan el

I30 Fastback N Line Features Mild 3

Uppladdning

Vid jämn hastighet eller vid tomgång laddas 48V-batteriet beroende på dess laddtillstånd.

I30 Fastback N Line Features Mild 4

Regenerering

Vid bromsning eller motorbromsning laddas batteriet med hjälp av startgeneratorn. Generatorn omvandlar kinetisk energi till elektrisk energi och överför den till batteriet.

I30 Fastback N Line Features Mild 5

Förbättrad Stop&Go

Vid motorbromsning under 30 km/h aktiveras den så kallade Stop&Go-funktionen. Vid körning under 30 km/h aktiveras e-kopplingen och motorn stängs av för minskad bränsleförbrukning. Motorn startar igen vid acceleration.

Endast till manuell växellåda. 

 

Uppkoppling

Håll dig uppkopplad

Bluelink® håller dig uppkopplad mot din bil, även när du lämnar den. Med Bluelink-appen kan du låsa din i30 Fastback via telefonen. Dessutom kan appen varna dig om någon försöker bryta sig in i din bil. Den kan också hjälpa dig hitta bilen om du har glömt var du parkerade.
Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™

Självklart är i30 Fastback N Line förberedd för Apple CarPlay och Android Auto så att du enkelt kan ansluta och spegla innehållet på din mobiltelefon i bilen.

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är registrerade varumärken tillhörande Apple Inc och Google Inc. Funktionalitet beroende på telefontyp. 

Bluelink® Connected Car Services

När du köper till 10,25” pekskärm med navigation ingår det en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services. Njut av åtkomst till tjänster så som trafikinformation, väder, POI, lediga parkeringsplatser och fartkameravarning, i länder lagen tillåter det.
Bränslepriser i realtid

Bränslepriser i realtid

Hitta de närmaste tankställena och de bästa bränslepriserna med kontinuerligt uppdaterad information med ett enkelt tryck på skärmen.

Parkering

Parkering

Hitta snabbt en parkeringsplats och få information om pris, öppettider och eventuella restriktioner.

Väder

Väder

Det kan vara bra att känna till väderprognosen när du påbörjar din resa. Du kan alltid hålla ett öga på vädret för din aktuella position, destination eller favoritplats.

Fartkameravarning

Fartkameravarning

Varnar dig för både fasta och mobila fartkameror på vägen så du kan koppla av under körningen.

Där lokal lagstiftning tillåter det.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit lättare att söka efter adresser eller att upptäcka nya platser (Point of Interest). Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta det du söker.

Hyundai-återförsäljare

Hyundai-återförsäljare

Få information om Hyundai-återförsäljare i närheten. Perfekt om du behöver assistans när du är ute och kör.

Trafikinformation

Trafikinformation

Hyundai erbjuder trafikinformation för de bästa och snabbaste rutterna baserat på aktuella trafikförhållanden samt beräknad ankomsttid.

Slutdestination

Slutdestination

Slipp leta parkering innan du tar dig vidare till din slutdestination. Om du befinner dig mellan 200-2000 meter från destinationen överförs navigeringen från bilen till Bluelink-appen som guidar dig resten av vägen.

Bluelink®-appen

Med Bluelink-appen kan du låsa och låsa upp din i30 Fastback N Line på distans eller se var du parkerade bilen. Skulle någon försöka bryta sig in i din bil får du en notis om det och skulle däcktrycket behöva kontrolleras blir du också upplyst om det direkt i appen.
Håll dig uppkopplad mot din bil

Håll dig uppkopplad mot din bil

Bluelink® Connected Car Services erbjuder tjänster som gör ditt bilägande både bekvämt och trevligt.

Mer om Bluelink®

Säkerhet

En säker plats

Hyundai i30 Fastback är utrustad med intelligenta säkerhetsfunktioner som skyddar din mest dyrbara last – människorna du älskar. Därför har alla utrustningsnivåer av i30 fått 5 stjärnor av Euro NCAP. Dessutom finns det möjlighet att köpa till flera nya säkerhetsfunktioner för en ännu tryggare körupplevelse.

Filhållningsassistans (LKA)

Filhållningsassistenten (LKA) använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon och även fotgängare.

Dödavinkelvarnare

Dödavinkelvarnaren, som också den arbetar med radar, övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på intrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

Varning för korsande trafik vid backning (RCCW)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när man backar ut från ställen där sikten är skymd. RCCW varnar föraren både visuellt och med en ljudsignal.

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnaren ökar säkerheten och bekvämligheten genom att kontinuerligt övervaka och analysera körmönstret. När systemet känner igen ett körmönster som tyder på trötthet/okoncentration, varnar det föraren om detta med en ljudsignal och ett meddelande på intrumentpanelen som föreslår en paus.

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på intrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

Adaptiv farthållare med Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Helljusassistent (HBA)

Helljusassistent (HBA)

Kan registrera andra fordon på vägen och bländar automatiskt upp och ner mellan hel- och halvljus för att inte blända andra trafikanter. Underlättar körning i mörker.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande: 

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Kan även aktiveras manuellt genom ett knapptryck.

Komfort

Långvarig komfort

Med i30 Fastback N Line kan du se fram emot behagliga och avkopplande körningar med en rad praktiska komfortfunktioner.
Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Den trådlösa mobilladdaren är perfekt placerad i mittkonsolen så att du smidigt kan ladda telefonen utan att ha kablar i vägen.

Kräver en QI-kompatibel smartphone.

Parkeringsassistans

Parkeringsassistans

Ta hjälp av backkameran och sensorerna som varnar när föremål upptäcks för att parkera tryggt och säkert.

Backkamera

Backkamera

Backkameran gör det enkelt att backa och ger dig god sikt bakom bilen när du lägger i backen på din i30 Fastback.

Värme i framsäten

Värme i framsäten

Varmt eller kallt? Inga problem. Framsätena i i30 Fastback är utrustade med ett 3-stegs värmesystem så att du kan njuta av körningen i alla väder.

2-zons klimatanläggning

2-zons klimatanläggning

Med automatisk klimatanläggning kan du ställa in rätt temperatur för både förare och passagerare. För ökad komfort i vardagen.

Elektronisk parkeringsbroms

Elektronisk parkeringsbroms

Ett tryck på knappen är allt som krävs. Den elektroniska handbromsen kan enkelt aktiveras och avaktiveras med ett knapptryck.

Navigation

Navigation

Med det medföljande navigationssystemet till 10,25" pekskärmen ingår det ett 5 års abonnemang på Hyundai LIVE Services, som ger information om bl.a. trafik, väder, sevärdheter m.m.

Vad vill du läsa mer om?

Upptäck designen

Upptäck designen

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din i30 Fastback N Line.
17" Michelin-däck