I30 Fastback N Egenskaber Interior Topbanner

Egenskaper

i30 Fastback N är full med körglada egenskaper

Eleganta i30 Fastback N känner sig verkligen som hemma på racingbanan. Utrustad med en rad nya prestandafunktioner som förbättrar både vardagliga och mer utmanande körtillfällen är den perfekt för alla som brinner för sportig bilkörning.

Prestanda

Ny förbättrad prestanda

Nya i30 Fastback N bygger på de erfarenheter och lärdomar vi på Hyundai har fått när vi designat racingbilen i30 N TCR.
I30n Kurve 1

2.0 liters turbomotor

2.0-liters turbobensinmotorn levererar nu 280 hk och ökat vridmoment vid lägre varvtal. Välj mellan 6-växlad manuell växellåda, eller en 8-växlad automatisk dubbelkopplingslåda (N DCT) som ger dig ännu mer kontroll och snabbare växlingar.

Toppfart: 250 km/h.
Högsta vridmoment: 392 Nm

Välj mellan två växellådor

När det gäller snabba och smidiga växlingar har du två olika val. En 6-stegad manuell växellåda som standard eller en 8-stegad automatisk dubbelkopplingslåda (N DCT) – för ännu mer kontroll och möjlighet att växla antingen manuellt eller med rattpaddlar som ger en sportigare känsla.
6-stegad manuell växellåda

6-stegad manuell växellåda

Det perfekta valet för motorsportentusiasten som älskar snabba, täta växlingar med en manuell växelspak. Kommer med exklusiv N-logo och blå sportig söm.

N DCT växellåda

N DCT växellåda

Som något helt nytt kan du välja till en 8-stegad automatisk dubbelkopplingslåda (N DCT) – som med sina rattpaddlar gör körupplevelsen ännu sportigare.

N DCT gör körningen ännu roligare

N DCT gör körningen ännu roligare

Med supersnabba växlingar och otrolig kraftöverföring kan du accelerera från 80-120 km/h på bara 3,3 sekunder med den nya N DCT växellådan – 2,1 sekunder snabbare än med manuell växling.

N DCT Motorsport

N DCT Motorsport

När du själv vill återuppta växlingen kommer du att älska motorsportslogiken – för att växla ner trycker du bara fram växelspaken, och för att växla upp, trycker du bak den.

Snabba växlingar inom räckhåll

Snabba växlingar inom räckhåll

De motorsportinspirerade växelpaddlarna som är monterade på ratten gör att du kan växla snabbt och enkelt. 

N Grin Control för maximal kraft

N Grin Control för maximal kraft

Ett knapptryck som garanterat ger dig ett leende på läpparna! Tryck på N Grin-knappen när du växlar upp och du får 20 sekunders maximal kraft som både hörs och märks.

N Power Shift

N Power Shift

Aktiveras när du använder mer än 90 procent gas och mildrar eventuell minskning av vridmomentet vid uppväxling, vilket ger maximal effekt till hjulen.

N Track Sense Shift

N Track Sense Shift

Ett system som känner av hur du kör och automatiskt aktiveras om du befinner dig på en racingbana. Väljer rätt växel åt dig under körningen så att du kan fokusera på styrningen, precis som en professionell racingförare.

N Grin Control System

Fler leenden per kilometer! Med ett knapptryck ger N Grin Control System dig möjligheten att välja mellan fem olika körlägen. De olika lägena förändrar bilens karaktär genom att justera inställningarna för motorn, den elektroniska stabilitetskontrollen (ESC), N Corner Carving System, avgasljud, styrning och varvtal.
I30 N Egenskaber AVI Eco Grey

Eco

Eco-läget är fokuserat på effektivitet. Anpassningen av varvtal är avstängd och motorresponsen och avgasljudet är nedtonade.

I30 N Egenskaber AVI Normal Grey

Normal

I normal-läget är drivlinan, avgasljudet och chassit inställda på en bekväm nivå för daglig pendling.

I30 N Egenskaber AVI Sport Grey

Sport

Sport-läget möjliggör ännu mer dynamisk körning. Du kommer verkligen känna att prestandan, fjädringen och avgasljudet är anpassade för sportig körning. 

I30 N Egenskaber AVI N Grey

N

Tryck på N-knappen på ratten och inställningarna för drivlinan och chassit skruvas upp till högsta möjliga prestandanivåer. Motorresponsen, styrningen, avgasljudet, varvtalen och den elektroniska stabilitetskontrollen (ESC) håller dynamisk högform.

I30 N Egenskaber AVI Custom Grey

N Custom

Känner du för att skapa ditt eget racing-körläge? Inga problem! N Custom-läget ger dig friheten att individuellt anpassa alla inställningar för drivlinan och chassit så som: motorrespons, varvtal, N Corner Carving Differential, avgasljud och både den elektroniskt styrda fjädringen och stabilitetskontrollen.

I30 N Egenskaber AVI NCMS Grey

N Custom Mode Settings

I N Custom-läget kan du välja mellan Normal-, Sport- och Sport+-inställningar för varje högpresterande komponent för att matcha dina körpreferenser samt rådande vägförhållanden.

Launch Control

Launch Control

En prestandafunktion som optimerar bilens acceleration från stillastående och minimerar hjulspinn.

Varvtalsmatchning

Varvtalsmatchning

Kontrollera dina nedväxlingar med ”Rev-matching”. Tryck på den röda knappen på ratten för att synkronisera motorn och utgångsaxeln för mjukare eller sportigare växlingar.

 

Förstärkningsbalk

Förstärkningsbalk

Denna funktion ökar vridstyvheten, vilket säkerställer jämn körprestanda och feedback, särskilt vid kurvtagning och under dynamiska manövrer.

Lättviktskomponenter för bättre prestanda

Lättviktskomponenter för bättre prestanda

De lättare sätena och 19” aluminiumfälgarna ger i30 Fastback N en viktminskning på 1 419 kg – det resulterar i optimal prestanda och en ännu smidigare körupplevelse.

Elektroniskt stabilitetssystem (ESC)

Elektroniskt stabilitetssystem (ESC)

ESC motverkar att i30 Fastback N glider på en hal väg eller sladdar vid inbromsning. Du behåller kontrollen och däckens bromsstyrka optimeras.

 

Corner Carving Differential

Corner Carving Differential

Den här högprestandafunktionen överför automatiskt krafterna till framhjulen och ger dig bättre kontroll när du svänger i hög fart.

Aktivt avgassystem

Aktivt avgassystem

Det aktiva avgassystemet gör att du kan välja när du vill att i30 N ska höras, och när den ska glida tystare förbi.

Säkerhet

Fart och säkerhet går hand i hand

Säkerheten i i30 Fastback N är precis lika optimal som bilens prestanda. Bilen är utrustad med säkerhetssystemet Smart Sense som gör att du kan dra nytta av en rad avancerade säkerhet- och förarassistansfunktioner.

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon och även fotgängare.

Aktivt filkörningssystem (LFA)

När den här funktionen är aktiverad ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Filhållningsassistans (LKA)

Filhållningsassistenten (LKA) använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Uppkoppling

Ständigt uppkopplad på vägen

Körglädje handlar inte bara om höga hastigheter, utan också om god uppkoppling. Därför är i30 Fastback N utrustad med en rad smarta digitala funktioner som säkerställer att du alltid har full koll på bilen, trafiken, underhållningen och körningen.
10,25" pekskärm

10,25" pekskärm

Den stora pekskärmen håller dig ständigt ansluten till dina favoritappar med hjälp av Apple CarPlay™ och Android Auto™.

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är registrerade varumärken tillhörande Apple Inc och Google Inc.

Unikt N-program

Unikt N-program

Via det unika N-programmet kan du själv anpassa bilens avgasljud, styrning, underrede och mycket mer.

Fordonsstatus

Fordonsstatus

Behöver du tanka? Kolla Bluelink-appen! Njut av att på avstånd kunna kontrollera saker som bränslenivå och om bilens dörrar, fönster eller baklucka är låst/olåst.

Upplev fördelarna med Bluelink®

Upplev fördelarna med Bluelink®

Bluelink Connected Car Services erbjuder en mängd funktioner som underlättar i vardagen och gör körningen till ett rent nöje. Med Bluelink-appen förblir du ansluten till din i30 Fastback N och har möjlighet att bland annat låsa och låsa upp bilen via din smartphone.

Mer om Bluelink®

Komfort

Hisnande fart och fantastisk komfort

Nya i30 Fastback N erbjuder alla bekvämligheter du kan tänkas behöva. För även om bilen är designad för höga hastigheter så har vi inte kompromissat med komforten. Det är en vardagsbil i racingförpackning.
3-stegs värmesystem

3-stegs värmesystem

Varmt eller kallt? Inga problem. Framsätena i i30 Fastback N är utrustade med ett 3-stegs värmesystem för extra komfort under kalla dagar.

Alltid varma händer

Alltid varma händer

Njut av varma händer under kalla dagar. Ett knapptryck är allt som krävs för öka temperaturen direkt.

USB-uttag

USB-uttag

I mittkonsolen finns ett USB-uttag som säkerställer att alla ombord kan ladda sina enheter under resans gång.

Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Den trådlösa mobilladdaren är perfekt placerad i mittkonsolen så att du smidigt kan ladda din mobiltelefonen utan att ha kablar i vägen.

 

Spegla din mobiltelefon

Spegla din mobiltelefon

Den stora pekskärmen håller dig ständigt ansluten till dina favoritappar med hjälp av Apple CarPlayTM och Android AutoTM.

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är registrerade varumärken tillhörande Apple Inc och Google Inc.

Backkamera

Backkamera

Backkameran ger en tydlig bild av området direkt bakom bilen. Sensorer i de främre och bakre stötfångarna upptäcker eventuella hinder och pipljud hjälpa dig att bedöma avståndet.

Vad vill du läsa mer om?

Utforska designen

Utforska designen

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din i30 Fastback N