Hyundai i20 sikkerhed

Säkerhet i20

Klassledande säkerhet

i20 erbjuder en imponerande nivå av säkerhet med Hyundai Smart Sense, som inkluderar en rad avancerade säkerhetsfunktioner och -assistans, som är utvecklat för att du ska känna dig trygg. Hela 8 nya funktioner har tillkommit för att öka säkerheten under körning.

Adaptiv farthållare m. Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

 

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande: 

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Kan även aktiveras manuellt genom ett knapptryck.

Filhållningsassistans, aktiv

Filhållningsassistansen (LKA) använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon och även fotgängare.

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren, som också den arbetar med radar, övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

Vad vill du läsa mer om?

Helt ny design

Helt ny design

Mer om design
Ny växellåda och motor

Ny växellåda och motor

Mer om prestanda
Håll dig uppkopplad

Håll dig uppkopplad

Mer om uppkoppling
Komfort i världsklass

Komfort i världsklass

Mer om komfort