Hyundai i20 egenskaper interiör infotainment.

Egenskaper

Körglädje och modern komfort med i20

Klassledande bränsleekonomi, trådlösa uppkopplingsmöjligheter och de senaste säkerhetsfunktionerna. Dessutom ett sant nöje att köra – i20 är en smart och dynamisk bil för dig som värderar personlig frihet utan att kompromissa.
Hyundai i20 egenskaper stadsbil dynamisk.
Hyundai i20 körglädje egenskaper man interiör.

Prestanda

Nya motorer och mer prestanda

Nu kan du välja mellan tre olika motorer, inklusive en 1.0 T-GDi bensinmotor med 100 hk eller 120 hk. Dessa kommer som mildhybrid, vilket bidrar till bättre bränsleekonomi och mindre koldioxidutsläpp under körning. Sist men inte minst, finns i20 även med den välkända 1.25 MPi bensinmotorn med 84 hk.
Bränsleekonomi

Bränsleekonomi

i20 finns i tre olika motorvarianter, som erbjuder klassens i särklass bästa bränsleekonomi.

Dynamisk prestanda

Dynamisk prestanda

Med en enkel MPi-motor och två turbomotorer passar i20 väl in i Hyundais sportiga designidentitet "Sensuous Sportiness".

Växellåda

Växellåda

Beroende på motorvariant finns nya i20 med en 5-växlad manuell växellåda, en 6-växlad intelligent manuell växellåda (iMT), eller en 7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT).

I20 Features Performance Diagramme 1 0 Litretgdi

1.0 T-GDi mildhybrid bensinturbo

Den trecylindriga turbomotorn är designad för att ta i20 till en sportig och dynamisk nivå. Med 100-120 hk och mildhybridteknik är det den perfekta bilen.

I20 Features Performance Diagramme 1 2 Litre Mpi

1.25 MPi bensinmotor

Den 4-cylindriga motorn med 84 hk och 5-växlad manuell växellåda erbjuder optimal kraft med full kontroll och ett behagligt vridmoment.

Mildhybrid-teknologi

Det effektiva mildhybridsystemet på 48V stöttar förbränningsmotorn genom att tillföra elkraft vid start och under acceleration, vilket leder till förbättrad bränsleekonomi och lägre koldioxidutsläpp under körning.
I20 Features MHEV Comfortstart

Start

Mildhybridsystemet är särskilt bra i stadstrafik. Den så kallade Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) stöttar förbränningsmotorn när du startar efter ett stopp, vilket ger en snabbare och mer jämn start.

I20 Features MHEV Acceleration

Acceleration

Under acceleration stöttar startgeneratorn med 4-10 kW beroende på omständigheterna. När bilen har ökat i fart skiftar systemet tillbaka till normal körning utan el.

I20 Features MHEV Charging

Uppladdning

Vid jämn hastighet eller vid tomgång laddas 48V-batteriet beroende på dess laddtillstånd.

I20 Features MHEV Recuperation

Regenerering

Vid bromsning eller motorbromsning laddas batteriet med hjälp av startgeneratorn. Generatorn omvandlar kinetisk energi till elektrisk energi och överför den till batteriet.

I20 Features MHEV Startstop

Förbättrad Stop&Go

Vid motorbromsning under 30 km/h aktiveras den så kallade Stop&Go-funktionen. Vid körning under 30 km/h aktiveras e-kopplingen och motorn stängs av för minkas bränsleförbrukning. Motorn startar igen vid acceleration.

Endast till manuell växellåda.

E-koppling

E-koppling

Som något helt nytt finns det möjlighet att välja till e-koppling. E-kopplingen kan jämföras med den vanliga manuella växellådan vi redan känner till. Skillnaden är att den är elektronisk. E-kopplingen är utvecklad för att öka bränsleeffektiviteten och minska CO2-utsläppen under körning genom att automatiskt aktivera kopplingen utan förarens hjälp. Motorn startar igen vid acceleration.

Endast till mildhybrid 6 iMT.  

 

5- eller 6-växlad manuell växellåda

5- eller 6-växlad manuell växellåda

Föredrar du att själv växla när du kör? 1.25 MPi-motorn kommer med en 5-växlad manuell växellåda, och 1.0 T-GDi-motorn med en 6-växlad intelligent manuell växellåda (iMT).

 

 

7-växlad dubbelkopplingslåda (DCT)

Hyundais egen 7-växlade automatlåda med dubbelkoppling gör i20 skön att köra, samtidigt som den sänker bränsleförbrukningen och ökar komforten under körning.
Seglingsläge

Seglingsläge

På motorvarianter med intelligent manuell växellåda (iMT) och Mild Hybrid Starter Generator (MHSG) går bilen automatiskt in i seglingsläge när du släpper gasen. Det innebär i praktiken att bilen rullar fritt på tomgång, vilket minskar bränsleförbrukningen.

Energy Regeneration System (ERS)

Idle Stop & Go (ISG), Alternator Management System (AMS) och däck med lågt rullmotstånd kompletteras av vårt Energy Regeneration System (ERS): När bilen körs i växel, men med släppt gaspedal, genererar motorns bromseffekt rörelseenergi som omvandlas till elektricitet och lagras i batteriet. Detta minskar både bränsleförbrukning och CO2-utsläpp.

Bättre prestanda och lägre utsläpp

Hyundai har utvecklat världens första CVVD-teknik (Continuously Variable Valve Duration). Den optimerar förbränningsmotorns prestanda och bränsleeffektivitet vilket också gör den vänligare mot miljön. Ventilstyrningstekniken reglerar tiden för ventilens öppning och stängning beroende på körförhållandena.

Tillåt kakor att titta på videon

Hyundai i20 man rymlighet utrymme egenskaper.
Man och kvinna.

Komfort

Mer utrymme och trådlös uppkoppling

Större och bättre än någonsin! Du kommer snabbt att vänja dig vid den extra komforten i i20. Du får lite mer av allt. Mer komfort tack vare en 10,25" pekskärm och trådlös mobilladdare. Mer plats, så du och din familj får plats med all er packning. Mer körglädje med ljudsystem från Bose® med sju högtalare och en subwoofer när du vill höja volymen och sjunga med.
Mer plats

Mer plats

Med ett stort bagageutrymme på hela 351 liter finns det så mycket som 25 liter mer utrymme än hos föregångaren, vilket ger mer plats till familjens äventyr.

Smart hatthylla

Smart hatthylla

Behöver du mer plats åt att frakta större saker kan du enkelt plocka av och placera hatthyllan bakom baksätena, istället för att behöva lägga den hemma eller inne i bilen.

Bose® Premium ljudsystem

Njut av en fantastisk ljudupplevelse med det nya ljudsystemet från Bose®. Med sju högtalare och en subwoofer skapas en ljudupplevelse utöver det vanliga. När du köper till Bose-systemet ingår det även en ljudisolerad förarruta för en ännu bättre upplevelse.
Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

I bilens mittkonsol finns det plats att lägga telefonen. Är den QI-kompatibel så kan du ladda den trådlöst och slipper ha kablar i vägen.

USB

USB

Anslut och ladda dina USB-enheter som t.ex. din mobiltelefon. I i20 finns det USB-portar i både fram- och baksäte.

Hyundai i20 kvinna Bluelink app uppkoppling.
Hyundai i20 CarPlay infotainment teknik komfort.

Uppkoppling

Klassens bästa uppkoppling

i20 är fullproppad med uppkopplingsmöjligheter som ger en praktisk och mer behaglig körupplevelse. Du kan t.ex. köpa till en 10,25" pekskärm med Bluelink® som håller dig uppkopplad mot din bil, även när du inte är i närheten av den. Har du glömt att låsa bilen kan du enkelt göra det via Bluelink-appen.
10,25" pekskärm

10,25" pekskärm

i20 bjuder på innovativ teknik som underlättar körningen. Väljer du 10,25" pekskärm medföljer 3D-navigation och Bluelink. Dessutom får du ett gratis 5-års abonnemang till Hyundai LIVE Services med bl.a. aktuell trafikinformation och väder.

8″ pekskärm

8″ pekskärm

I i20 kan du välja en 8" pekskärm som bl.a. möjliggör trådlös anslutning till Apple CarPlay™ och Android Auto™, som speglar innehållet från din smartphone. Dessutom kan du se andra funktioner på skärmen så som navigation, meddelanden m.m.

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är registrerade varumärken tillhörande Apple Inc och Google Inc. Funktionalitet beroende på telefontyp. 

Hyundai LIVE Services

Bluelink®, Hyundais system för uppkopplade bilar, använder inbyggd telematik för att erbjuda Hyundai LIVE Services, det vill säga trafikinformation och parkeringsmöjligheter i realtid. Med Bluelink-appen kan du låsa och låsa upp din i20 på distans eller hitta din bil när du inte kommer ihåg var exakt den är parkerad. Appen skickar också ett larm till dig om någon skulle försöka bryta sig in. Och om du vill veta om däcktrycket är okej, kan den berätta det också.
Bättre trafikinformation

Bättre trafikinformation

Med Hyundai LIVE Services beräknas din rutt via Bluelink-systemets molnbaserade tjänster snarare än via bilens inbyggda navigationssystem. Det möjliggör mer exakta trafikprognoser, mer exakta ankomsttider och mer tillförlitliga omräkningar av rutten.

Apple CarPlay och Android Auto

Apple CarPlay och Android Auto

i20 är självklart kompatibel med Apple CarPlay™ och Android Auto™, och som något helt nytt kan du ansluta trådlöst om du väljer 8" pekskärm.

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är registrerade varumärken tillhörande Apple Inc och Google Inc.

Slutdestination

Slutdestination

Slipp leta parkering innan du tar dig vidare till din slutdestination. Om du befinner dig mellan 200-2 000 meter från destinationen överförs navigeringen från bilen till Bluelink-appen som guidar dig resten av vägen.

Bränslepriser i realtid

Bränslepriser i realtid

Hitta de närmaste tankställena och de bästa bränslepriserna med kontinuerligt uppdaterad information med ett enkelt tryck på skärmen.

Parkering

Parkering

Hitta snabbt en parkeringsplats och få information om pris, öppettider och eventuella restriktioner.

Väder

Väder

Det kan vara bra att känna till väderprognosen när du påbörjar din resa. Du kan alltid hålla ett öga på vädret för din aktuella position, destination eller favoritplats.

Fartkameravarning

Fartkameravarning

Varnar dig för både fasta och mobila fartkameror på vägen så du kan koppla av under körningen.

Där lokal lagstiftning tillåter det.

Trafikinformation

Trafikinformation

Hyundai erbjuder trafikinformation för de bästa och snabbaste rutterna baserat på aktuella trafikförhållanden samt beräknad ankomsttid.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit lättare att söka efter adresser eller att upptäcka nya platser (Point of Interest). Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta det du söker.

Hyundai-återförsäljare

Hyundai-återförsäljare

Få information om Hyundai-återförsäljare i närheten. Perfekt om du behöver assistans när du är ute och kör.

Bluelink®

Bluelink håller dig uppkopplad mot din Hyundai – både före, under och efter din körning. Med Bluelink får du tillgång till ett stort antal funktioner som gör din körupplevelse säkrare, enklare och roligare.
Ladda ner appen

Ladda ner appen

Du kan ladda ned Bluelink®-appen från Google Play eller hämta den i Apple App Store.

Mer om Bluelink®

Tillåt kakor att titta på videon

Parking Assist

Parking Assist

Ta hjälp av backkamera och sensorer för att tryggt och enkelt parkera även i de minsta av parkeringsluckor.

Mood Modes

Mood Modes

Med Mood Modes kan du slappna av i rusningstrafiken eller på långa bilresor med lugnande stämningsljud. 6 olika ljudlandskap finns att lyssna på närhelst du önskar.

LA LISTE integrerad

LA LISTE integrerad

Hitta riktigt bra mat efter en lång bilfärd med restaurangguiden LA LISTE:s ranking, som nu är integrerad i i20.

eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande: 

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Kan även aktiveras manuellt genom ett knapptryck.

Två Hyundai i20 i stadsmiljö.
Hyundai i20 körglädje pendlingsbil.

Säkerhet

Klassledande säkerhet

i20 erbjuder en imponerande nivå av säkerhet med Hyundai Smart Sense, som inkluderar en rad avancerade säkerhetsfunktioner och -assistans, som är utvecklat för att du ska känna dig trygg. Hela åtta nya funktioner har tillkommit för att öka säkerheten under körning.

Adaptiv farthållare m. Stop&Go

Farthållaren håller en inställd hastighet och avstånd till framförvarande fordon. Med Stop&Go kan bilen hålla det förinställda avståndet ner till 0 km/h, och efter ett stopp startar motorn igen och följer framförvarande trafik.

 

Filhållningsassistans (LKA)

Filhållningsassistansen (LKA) använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon och även fotgängare.

Dödavinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren, som också den arbetar med radar, övervakar området på sidorna bakom bilen. Om det upptäcker ett annat fordon, visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårt att lämna filen.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer

Tillåt kakor att titta på videon

Vad vill du läsa mer om?

Utforska designen

Utforska designen

Utforska N Line

Utforska N Line

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din i20