Hyundai i20 N sikkerhed

Säkerhet i20 N

Omfattande säkerhet

Hyundai i20 N är utrustad med säkerhetssystemet Hyundai Smart Sense, som ger dig tillgång till klassens mest avancerade säkerhets- och förarassistansfunktioner. Designade för att ge dig och dina medpassagerare maximalt med trygghet under alla resor.

Dödavinkelvarnare med filbytesassistent (BCW)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om ett annat fordon upptäcks, indikeras detta genom att en varningslampa tänds på ytterbackspegeln. Om du därefter aktiverar blinkern, hörs en varningssignal.

Automatisk skyltigenkänning (ISLW)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på intrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

Varning för korsande trafik vid backning (RCCW)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när man backar ut från ställen där sikten är skymd. RCCW varnar föraren både visuellt och med en ljudsignal.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Backkamera med dynamiska linjer (RVM)

Backkamera med dynamiska linjer (RVM)

Få ögon i nacken när du parkerar eller backar. På pekskärmen ser du en bild i realtid av vyn bakom bilen plus guidande dynamiska linjer.

Filhållningsassistans, aktiv (LKA)

Systemet använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Filkörningssystem, aktiv (LFA)

När den här funktionen är aktiverad ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnaren ökar säkerheten och bekvämligheten genom att kontinuerligt övervaka och analysera körmönstret. När systemet känner igen ett körmönster som tyder på trötthet/okoncentration, varnar det föraren om detta med en ljudsignal och ett meddelande på instrumentpanelen som föreslår en paus.

Helljusassistans (HBA)

Helljusassistans (HBA)

Denna funktion detekterar framförvarande och mötande fordon och bländar automatiskt ner till halvljus. När systemet inte registrerar några andra fordon bländar det automatiskt upp till helljus igen.

Vad vill du läsa mer om?

Aerodynamisk och aggressiv

Aerodynamisk och aggressiv

Mer om design
Kraft som får dig att le

Kraft som får dig att le

Mer om prestanda
Håller dig uppkopplad

Håller dig uppkopplad

Mer om uppkoppling
Praktisk och superbekväm

Praktisk och superbekväm

Mer om komfort