Hyundai i20 N

Egenskaper

i20 N kompromissar inte med körglädjen

i20 N kombinerar banbrytande kraftfull prestanda med modern komfort och bekvämlighet. Ge dig själv maximal kontroll och upptäck körglädje – på riktigt.

Hyundai i20 N front racing prestanda performance blue.
Hyundai i20 N rattpaddlar sport prestanda.

Prestanda

Skapad för att ge dig puls

i20 N kan ta dig från 0-100 km/h på bara 6,2 sekunder. Prestanda som är optimerad för att höja din puls och ge dig ett leende på läpparna varje gång du påbörjar en ny resa.
N Corner Differential

N Corner Differential

Den här högprestandafunktionen överför automatiskt krafterna till framhjulen och ger dig bättre kontroll när du svänger i hög fart.

Turboladdad GDi-bensinmotor

Turboladdad GDi-bensinmotor

i20 N garanterar stor körglädje tack vare en 1,6 liters turboladdad GDi-bensinmotor och 6-stegad manuell växellåda, som ger en effekt på hela 204 hk och ett vridmoment på 275 Nm.

Varvtalsmatchning

Varvtalsmatchning

Kontrollera dina nedväxlingar med ”Rev matching”. Tryck på den röda knappen på ratten för att synkronisera motorn och utgångsaxeln för mjukare eller sportigare växlingar.

N-märkt bromskraft

N-märkt bromskraft

För bästa möjliga bromskraft har i20 N större bromsskivor och den sportiga designen understryks av röda bromsok.

Unik kraft- och viktfördelning

Unik kraft- och viktfördelning

Precis som i20 Coupe WRC-modellen har i20 N en unik kraft- och viktfördelning som bidrar till fantastisk kontroll och styrning under körning.

Aktivt avgassystem

Aktivt avgassystem

Det aktiva avgassystemet gör att du kan välja när du vill att i20 N ska höras, och när den ska glida tystare förbi.

Högpresterande motor för en större kick

Den turboladdade GDi-bensinmotorn levererar omedelbar respons som är svår att inte älska. Den är byggd för att ge dig mer kraft och högre vridmoment vid låga varvtal, vilket gör att du får maximal körglädje varje dag. Du kan accelerera från 0-100 km/h på bara 6,2 sekunder med en topphastighet på 230 km/h.
204 hästkrafter

204 hästkrafter

1,6-liters turbobensinmotorn levererar mer kraft och vridmoment vid lägre varvtal, vilket innebär större körglädje i alla situationer.

 

6-stegad manuell växellåda

6-stegad manuell växellåda

Växellådan är utformad speciellt för i20 N och optimerad för att kunna hantera högre varvtal och ökat vridmoment.

Turboladdad GDi-bensinmotor

Turboladdad GDi-bensinmotor

i20 N garanterar stor körglädje tack vare en 1,6 liters turboladdad GDi-bensinmotor som ger en effekt på hela 204 hk och ett drivmoment på 275 Nm.

Effektiv CVVD-teknologi

Effektiv CVVD-teknologi

Hyundais helt nya CVVD-teknologin kontrollerar hur länge motorventilerna ska vara öppna och stängda i förhållande till körförhållandena, för optimal prestanda och bränsleeffektivitet.

N Grin Control System

Genom att använda körlägesväljaren, N Grin Control System, kan du matcha bilens egenskaper med ditt humör eller de rådande körförhållandena.
I20n Features Drivemode Eco

Eco Mode

Bränslebesparande prestanda med ökad stabilitet vid kurvtagning.

I20n Features Drivemode Normal

Normal Mode

Dynamisk och lugn prestanda med storstadsanpassat motorljud.

I20n Features Drivemode Sport

Sport Mode

Förbättrad respons med reducerad elektronisk stabilitetskontroll (ESC).

I20n Features Drivemode N

N Mode

Snabbast möjliga respons för ultimat körglädje med rätta motormullret.

I20n Features Drivemode Ncustom

N Custom Mode

Skräddarsy prestandan genom att välja önskade parametrar på pekskärmen.

Förstärkt lättviktskaross

Förstärkt lättviktskaross

Karossen på i20 N är förstärkt men gjord av lättviktsmaterial. Det möjliggör smidig hantering oavsett väg- och väderförhållanden.

Premiumfjädring

Premiumfjädring

Fjädring och upphängning har också förfinats för att minska stötar och öka komforten under sportig körning.

Högpresterande bromsar

Högpresterande bromsar

i20 N har utrustats med nya bromsar. De främre bromsskivorna är större vilket ger dig en jämnare inbromsningskänsla och större kraft när du trycker på bromspedalen.

Exakt styrförmåga

Exakt styrförmåga

Med ett reducerat styrförhållande på 12,0 och ett specialanpassat servostyrningssystem har du full styrkontroll i alla lägen.

Pirelli-däck

Pirelli-däck

Prestandadäcken Pirelli P-Zero tar motorsportkänslan till nästa nivå. De pryds av en exklusiv N-logo som står för Hyundai N-serien.

Performance Driving Data System

Övervaka dina körvanor och förbättra dem med detta nya intelligenta datasystem. Du får information om bland annat vridmoment, G-kraft, oljetemperatur och acceleration.
N Corner Carving Differential

N Corner Carving Differential

Överför automatiskt krafterna till framhjulen och ger dig bättre kontroll när du svänger i hög fart.

Aktivt avgassystem

Aktivt avgassystem

Motorljudet från det aktiva avgassystemet ändras beroende på vilket körläge du valt. Från ett lågt muller till ett kraftfullt rytande.

Launch Control

Launch Control

En prestandafunktion som optimerar bilens acceleration från stillastående och minimerar hjulspinn.

Elektroniskt stabilitetssystem (ESC)

Elektroniskt stabilitetssystem (ESC)

ESC motverkar att i20 N glider på en hal väg eller sladdar vid inbromsning. Du behåller kontrollen och däckens bromsstyrka optimeras.

Hyundai i20 N performance blue sväng.
Hyundai i20 N e-call säkerhet SOS.

Säkerhet

Omfattande säkerhet

i20 N är utrustad med säkerhetssystemet Hyundai Smart Sense, som ger dig tillgång till klassens mest avancerade säkerhets- och förarassistansfunktioner. Designade för att ge dig och dina medpassagerare maximalt med trygghet under alla resor.

Filhållningsassistans, aktiv (LKA)

Systemet använder sig av frontkameran för att registrera vägmarkeringarna. Om bilen oavsiktligen skulle vara på väg ur sitt körfält, varnar systemet föraren om detta och kan också aktivt styra emot för att leda tillbaka bilen in i sitt körfält.

Dödavinkelvarnare med filbytesassistent (BCW)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om ett annat fordon upptäcks, indikeras detta genom att en varningslampa tänds på ytterbackspegeln. Om du därefter aktiverar blinkern, hörs en varningssignal.

Filkörningssystem, aktiv (LFA)

När den här funktionen är aktiverad ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Trötthetsvarnare (DAW)

Trötthetsvarnaren ökar säkerheten och bekvämligheten genom att kontinuerligt övervaka och analysera körmönstret. När systemet känner igen ett körmönster som tyder på trötthet/okoncentration, varnar det föraren om detta med en ljudsignal och ett meddelande på instrumentpanelen som föreslår en paus.

Varning för korsande trafik vid backning (RCCW)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när man backar ut från ställen där sikten är skymd. RCCW varnar föraren både visuellt och med en ljudsignal.

Automatisk skyltigenkänning (ISLA)

Via frontkameran och navigationssystemet får bilen information om den aktuella hastighetsbegränsningen. Denna visas i realtid på intrumentpanelen tillsammans med ev. omkörningsförbud.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
Backkamera med dynamiska linjer (RVM)

Backkamera med dynamiska linjer (RVM)

Få ögon i nacken när du parkerar eller backar. På pekskärmen ser du en bild i realtid av vyn bakom bilen plus guidande dynamiska linjer.

Helljusassistans (HBA)

Helljusassistans (HBA)

Denna funktion detekterar framförvarande och mötande fordon och bländar automatiskt ner till halvljus. När systemet inte registrerar några andra fordon bländar det automatiskt upp till helljus igen.

Hyundai i20 N interiör performance.
Hyundai i20 N trådlös mobilladdare.

Uppkoppling

Håll dig uppkopplad och redo

Tack vare det intelligenta datasystemet, Performance Driving Data System, har du ständig koll på i20 N. Systemet ger dig information om bland annat hastighet, vridmoment och acceleration. Via den valbara 10,25” pekskärmen kan du ta del av exklusivt N-innehåll samt ansluta din mobiltelefon med hjälp av Apple CarPlay™ eller Android Auto™, och använda Bluelink® Connected Car Services.
Apple CarPlay™ och Android Auto™

Apple CarPlay™ och Android Auto™

i20 N är förberedd för Apple CarPlay™ och Android Auto™ vilket gör din resa ännu smartare och bekvämare. Spegla dina favorit-appar snabbt och enkelt på pekskärmen.

Uppkopplad resvägsplanerare

Uppkopplad resvägsplanerare

Låt din resväg beräknas av en kraftfull online-server för mer exakt trafikinformation och precisa ankomsttider.

Bluelink®

Bluelink®

Bluelink® Connected Car Services erbjuder en mängd funktioner som underlättar i vardagen. Ladda ner appen för att alltid hålla koll på bilens status, var du parkerat samt få navigationshjälp.

Mer om Bluelink®

Trådlös mobilladdare

Trådlös mobilladdare

Om din mobiltelefon är kompatibel med Qi-standard kan du välja till trådlös mobilladdare. Enheten har en integrerad kylfunktion som förhindrar överhettning.

 

Spegla din mobiltelefon

Spegla din mobiltelefon

Med den valbara 10,25” pekskärmen kan du spegla innehållet på din mobiltelefon med hjälp av Apple CarPlay™ och Android Auto™, och få enkel åtkomst till dina favoritappar.

 

eCall för större säkerhet

eCall för större säkerhet

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112 och förmedla information om bilens position och tidpunkt för olyckan.

 

Bose® Premium ljudsystem

Njut av en fantastisk ljudupplevelse med det nya ljudsystemet från Bose®. Med åtta högtalare och en subwoofer skapas en ljudupplevelse utöver det vanliga.
Hyundai i20 N prestanda sportbil.
Glada människor.

Komfort

Alltid bekväm och redo

i20 N briljerar med sin prestanda men också med sitt praktiska och superbekväma inre som gör din vardag enklare.
Uppvärmda säten

Uppvärmda säten

Sportsätena i i20 N erbjuder inte bara utmärkt stöd vid långa körsträckor, de kan också värmas upp när graderna sjunker.

 

Uppvärmd ratt

Uppvärmd ratt

Den greppvänliga N-läderratten har en rad lättillgängliga funktionsknappar och kan även värma upp kalla händer.

Maxa lastutrymmet

Maxa lastutrymmet

Behöver du lasta på höjden kan du smidigt förvara bagagerumsskyddet bakom den andra sätesraden.

USB

USB

Anslut och ladda din mobiltelefon och andra USB-enheter. I i20 N finns det USB-portar både fram och bak.

Hyundai N

Alla N-bilar är skapade för att förgylla din vardag med maximal körglädje och racerbilskänsla oavsett resmål. Utforska gärna de andra medlemmarna i familjen eller läs mer om Hyundai N.
i30 N

i30 N

  • Motor: 2,0 liter T-GDi
  • Hästkrafter: 280 hk
  • Toppfart: 250 km/h
Utforska
i30 Fastback N

i30 Fastback N

  • Motor: 2,0 liter T-GDi
  • Hästkrafter: 280 hk
  • Toppfart: 250 km/h
Utforska
KONA N

KONA N

  • Motor: 2,0 liter T-GDi
  • Hästkrafter: 280 hk
  • Toppfart: 240 km/h
Utforska

Vad vill du läsa mer om?

Utforska designen

Utforska designen

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din i20 N
18" Pirelli-däck