Hyundai BAYON sikkerhed

Säkerhet BAYON

Klassledande säkerhet med Hyundai Smart Sense

Helt nya BAYON har samma säkerhets-DNA som medlemmarna i den stora SUV-familjen från Hyundai. Det innebär en lång lista av Hyundai Smart Senses avancerade säkerhetsfunktioner- och system.

Filkörningssystem, aktiv (LFA)

När den här funktionen är aktiverad ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Navigationsbaserad Smart Cruise Control (NSCC)

Använder data från bilens navigationssystem för att automatiskt anpassa farten vid körning i skarpa kurvor, på landsväg eller motorväg. När funktionen är aktiverad ändras också hastigheten automatiskt för att matcha den rådande hastighetsbegränsningen.

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon och även fotgängare.

Aktiv dödvinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om ett annat fordon upptäcks visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårare att lämna körfältet.

Rörelsedetektor (LVDA)

Den här smarta funktionen meddelar föraren med en signal när framförvarande fordon börjar röra på sig igen efter att ha stått stilla, t.ex. vid ett stoppljus eller i en kö.

Varning för korsande trafik vid backning (RCCA)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när du backar från platser där sikten är skymd. Föraren varnas både visuellt och med en ljudsignal.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer
eCall

eCall

Vid händelse av en olycka kan denna funktion automatiskt ringa upp 112. Om bilens passagerare ej är i stånd till det uppger bilen följande:

  • Bilens position och körriktning
  • Tidpunkt för olyckan
  • Bilmodell

Kan även aktiveras manuellt genom ett knapptryck.

Vad vill du läsa mer om?

Dynamisk och effektiv

Dynamisk och effektiv

Mer om prestanda
Håll dig uppkopplad

Håll dig uppkopplad

Mer om uppkoppling
Höjden av komfort

Höjden av komfort

Mer om komfort
Designad för att sticka ut

Designad för att sticka ut

Mer om design