Kvinna i Hyundai BAYON egenskaper interiör infotainment.

Egenskaper

BAYON är en crossover full av fördelar

BAYON sätter en ny standard i sitt segment med ett imponerande utbud av modern teknik. Moderna uppkopplingsmöjligheter, de senaste säkerhetsfunktionerna och möjlighet till mildhybridteknik gör BAYON till en ytterst kompentent crossover.

Uppkoppling

Håll dig uppkopplad med klassledande teknik

Njut av det lilla extra i BAYON. Det gäller allt från den 10,25" stora pekskärmen med möjlighet för splitscreen till Bluelink® Connected Car Services, som gör det möjligt att styra funktioner i bilen via din smartphone. Tillsammans gör de din vardag både enklare och roligare.
10,25" pekskärm

10,25" pekskärm

Den 10,25” stora pekskärmen är förberedd för Apple CarPlay™ och Android Auto™, så att du enkelt kan ansluta din mobil och spegla dina favorit-appar på skärmen.

8" pekskärm

8" pekskärm

8" pekskärmen inkluderar trådlös spegling av innehållet på din smartphone med hjälp av Apple CarPlay™ och Android Auto™.

10,25" digital instrumentering

10,25" digital instrumentering

Den 10,25" stora digitala instrumenteringen förstärker kupéns högteknologiska utseende och ger dig kristallklar överblick över all viktig kördata.

Apple CarPlay™ och Android Auto™ är registrerade varumärken tillhörande Apple Inc och Google Inc. Funktionalitet beroende på telefontyp. 

Bluelink® Connected Car Services

Med den 10,25" stora pekskärm med navigation ingår det en 5 års prenumeration på Hyundai LIVE Services. Njut av åtkomst till tjänster så som trafikinformation, väder, POI, lediga parkeringsplatser och fartkameravarning, i länder lagen tillåter det.
Trafikinformation

Trafikinformation

Hyundai erbjuder trafikinformation för de bästa och snabbaste rutterna baserat på aktuella trafikförhållanden samt beräknad ankomsttid.

Parkering

Parkering

Hitta en parkeringsplats utan krångel med att leta efter lediga platser. Med parkeringsinformation kan du hitta och jämföra parkeringsalternativ nära dig.

Live-POI

Live-POI

Det har aldrig varit lättare att söka efter adresser eller att upptäcka nya platser (Point of Interest). Tack vare fritextsökningen kan du alltid hitta det du söker.

Bluelink® Connected Car Services

Håll dig uppkopplad mot din bil via din smartphone. Den uppdaterade utgåvan av Bluelink® har ännu fler funktioner som gör det möjligt för dig att hålla koll på din bil.
Upplev alla fördelar med Bluelink®

Upplev alla fördelar med Bluelink®

Bluelink® erbjuder en mängd funktioner som underlättar i vardagen och gör körningen till ett rent nöje.

Mer om Bluelink®

Komfort

Full av fördelar

BAYON är full av fördelar: Den är kompakt och perfekt för stadskörning – trots detta är den överraskande rymlig inuti; det finns gott om plats för alla. Dessutom är den lätt att stiga in och ur, eftersom man sitter högt. Sist men inte minst är det den fantastiska känslan; en modern crossover med den säkerhet och trygghet som är karaktäristisk hos Hyundai.
Hög körposition

Hög körposition

Du kommer att älska frihetskänslan och överblicken som du får från den höga förarpositionen. Ett nytt sätt att se på världen.

Ett bagageutrymme utöver det vanliga

Ett bagageutrymme utöver det vanliga

Med 411 liter har BAYON ett ovanligt stort bagageutrymme med tanke på sin kompakta storlek.

 

Smidig förvaring

Smidig förvaring

Behöver du få plats med högt bagage? I BAYON kan du smidigt stuva undan hatthyllan bakom den bakre sätesraden för att optimera ditt bagageutrymme.

Gott om benutrymme

Gott om benutrymme

Njut av fantastiskt utrymme både i fram- och baksätena. Passagerare fram har lite mer än 1 meters plats för benen, och i baksätet är det 88 cm i benutrymme.

Högt i tak

Högt i tak

Rymligheten i bilen förstärks av takhöjden. Exakt 1 meter fram och 97 cm baktill. 

BOSE Premium-ljudsystem

Det utmärkta ljudsystemet från BOSE inkluderar sju premium-högtalare och en subwoofer, som tillsammans skapar en ljudupplevelse utöver det vanliga.
Trådlös uppladdning

Trådlös uppladdning

Den kraftfulla och snabba trådlösa laddaren är praktiskt placerad i mittkonsolen. Den gör att du enkelt kan ladda en QI-kompatibel smartphone utan att använda sladdar.

USB-uttag

USB-uttag

Med två USB-uttag fram och ett bak har det aldrig varit enklare att ansluta och ladda bärbara digitala enheter.

Säkerhet

Klassledande säkerhet med Hyundai Smart Sense

BAYON har samma säkerhets-DNA som medlemmarna i den stora SUV-familjen från Hyundai. Det innebär en lång lista av avancerade säkerhetsfunktioner och Hyundai Smart Sense.

Filkörningssystem, aktiv (LFA)

När den här funktionen är aktiverad ser den till att bilen håller sig mitt i körfältet (i hastigheter mellan 0 till 180 km/h) och följer bilen framför dig.

Aktiv dödvinkelvarnare (BCA)

Dödavinkelvarnaren övervakar området på sidorna bakom bilen. Om ett annat fordon upptäcks visas en visuell varning i sidobackspeglarna och det upplevs ett motstånd i ratten som gör det svårare att lämna körfältet.

Varning för korsande trafik vid backning (RCCA)

Med hjälp av radarsensorer monterade bak, minskar risken för kollision med fordon som närmar sig från sidan när du backar från platser där sikten är skymd. Föraren varnas både visuellt och med en ljudsignal.

Rörelsedetektor (LVDA)

Den här smarta funktionen meddelar föraren med en signal när framförvarande fordon börjar röra på sig igen efter att ha stått stilla, t.ex. vid ett stoppljus eller i en kö.

Navigationsbaserad Smart Cruise Control (NSCC)

Använder data från bilens navigationssystem för att automatiskt anpassa farten vid körning i skarpa kurvor, på landsväg eller motorväg. När funktionen är aktiverad ändras också hastigheten automatiskt för att matcha den rådande hastighetsbegränsningen.

Automatisk nödbroms (FCA)

FCA är ett avancerat aktivt säkerhetssystem som varnar föraren i nödsituationer och automatiskt kan bromsa bilen om så skulle krävas. Systemet är aktivt från 9 km/h och uppåt, och kan registrera andra fordon och även fotgängare.

Mer om säkerhet

Vill du veta mer om säkerhet i våra bilar?

Läs mer

Prestanda

Dynamik möter effektivitet

BAYON levererar ökad körglädje tack vare den uppdaterade T-GDi-motorn. I kombination med en nyutvecklad växellåda och ett 48V mildhybridsystem lägger BAYON i en ny växel för bränsleeffektiviteten.
Intelligent effektivitet

Intelligent effektivitet

Välj mellan 1.0-liters T-GDi turbobensinmotorn med 48V mildhybridteknik eller 1.25-liters MPi bensinmotorn med 84 hk.

Mildhybrid

Mildhybrid

Med ett 48V mildhybridsystem som stöttar den 3-cylindriga turbobensinmotorn tar BAYON bränsleeffektivitet till en ny nivå.

Smidig växling

Smidig växling

Välj mellan en 6-växlad intelligent manuell växellåda (6iMT) eller en automatisk 7-växlad dubbelkopplingslåda (7DCT).

BAYON Features Performance Diagramme 1 0Litre Ny

1.0 T-GDi turbobensinmotor

Den 3-cylindriga turbobensinmotorn med 100 hk och 48V mildhybridteknik är designad för att förbättra din bränsleekonomi och öka körglädjen.

BAYON Features Performance Diagramme 1 2Litre (1)

1.25 MPi bensinmotor

Den 4-cylindriga bensinmotorn med 84 hk och 5-stegad manuell växellåda erbjuder optimal kraft med full kontroll och en bekväm hastighet.

Varvtalsmatchning

Varvtalsmatchning

BAYON har som första SUV från Hyundai denna funktion, som vanligtvis bara finns för våra prestandamodeller. Varvtalsanpassningen synkroniserar motorn med utgångsaxeln, för mjukare eller sportigare växlingar.

BAYON Features MHEV Comfortstart

Smidig start

Mildhybridsystemet är särskilt fördelaktigt i stadstrafik, då elkraft från batteriet stöttar förbränningsmotorn vid låga hastigheter och start efter trafikstopp. Det ger en snabbare och mjukare start av motorn tack var 48V-batteriet, som hjälper förbränningsmotorn vid start genom att kompensera med vridmoment och effekt.

BAYON Features MHEV Acceleration

Acceleration

Vid acceleration stöder mildhybridystemet förbränningsmotorn med en kompensatorisk effekt på 4-10 kW, beroende på batterisystemets laddningstillstånd och hur mycket du trycker på gaspedalen. När den önskade hastigheten är uppnådd övergår hybridsystemet till neutralläge och levererar ingen effekt. Som ett resultat av detta kan koldioxidutsläpp och bränsleförbrukning minska.

BAYON Features MHEV Charging

Jämn hastighet

Vid en jämn körhastighet är mildhybridsystemet antingen i neutralläge eller så laddas 48V-batteriet, beroende på batteriets laddnivå.

BAYON Features MHEV Recuperation

Regeneration

När du aktivt bromsar eller motorbromsar, levererar förbränningsmotorns roterande vevaxel kraft till mildhybridsystemet, vilket i sin tur agerar som en generator med en maximal återhämtningseffekt på 10-12 kW. Generatorn omvandlar den kinetiska energin från inbromsningen till elektricitet som går tillbaka in i 48 V-batteriet. I dessa lägen förblir förbränningsmotorn påslagen och kopplingen hålls stängd för att kunna överföra kraften från hjulen via växellådan och motorn till mildhybridsystemet.

BAYON Features MHEV Startstop

Förlängd start-stop

När du kör på låga hastigheter, aktiveras start-stop-funktionen vid 30 km/h. Vid inbromsning mellan 30 och 0 km/h och frikoppling är förbränningsmotorn helt avstängd.

Intelligent Manuell Växellåda (iMT)

Intelligent Manuell Växellåda (iMT)

Den 6-växlade intelligenta manuella växellådan (iMT) är utformad för att optimera bränsleeffektiviteten och minska koldioxidutsläpp, genom att automatiskt sätta igång seglingsläge så fort du släpper gasen.

6-stegad manuell växellåda

6-stegad manuell växellåda

Föredrar du att växla själv? Välj en motor med vår manuella 6-stegade växellåda för kontrollerade och smidiga växlingar.

7-växlad dubbelkopplingslåda

7-växlad dubbelkopplingslåda

Dubbelkopplingslådan möjliggör blixtsnabba växlingar, oavsett om du använder det automatiska eller manuella växlingsläget.

Seglingsläge

Seglingsläge

På motorvarianter med intelligent manuell växellåda (iMT) och mildhybridsystem (MHSG), går BAYON automatiskt in i seglingsläge när du släpper gasen. Detta minskar bränsleförbrukningen.

Energy Regeneration System (ERS)

Idle Stop & Go (ISG), Alternator Management System (AMS) och däck med lågt rullmotstånd kompletteras av vårt Energy Regeneration System (ERS): När bilen körs i växel, men med släppt gaspedal, genererar motorns bromseffekt rörelseenergi som omvandlas till elektricitet och lagras i batteriet. Detta minskar både bränsleförbrukning och CO2-utsläpp.

Mer prestanda. Mindre utsläpp.

Hyundai har utvecklat världens första CVVD-teknologi (Continously Variable Valve Duration). Den banbrytande teknologin optimerar motorns prestanda och bränsleeffektivitet, samtidigt som den minskar koldioxidutsläppen under körning. CVVD kontrollerar hur länge ventilerna ska vara öppna och stängda i förhållande till körförhållandena.

Tillåt kakor att titta på videon

Vad vill du läsa mer om?

Utforska designen

Utforska designen

Tillbaka till översikten

Tillbaka till översikten

Däckinformation

Nedan hittar du information om de däck som kan följa med din BAYON
15" Michelin-däck
16" Michelin-däck
17" Continental-däck