Nexohelbild

AUTONOMA BILAR

Länge har självkörande bilar varit en framtidsvision - en kittlande tanke som verkat ouppnåelig. Därför känns det väldigt spännande att autonoma bilar nu är verkligheten. Tack vare vårt samarbete med Aurora, ledare inom autonom fordonsteknik, kommer vi kunna presentera självkörande bilar på marknaden redan 2025.

Sedan 2015 har vi testat självkörande fordon på allmän väg, då processen påbörjades i Nevada, USA. Under 2017 års teknikmässa Consumer Electronics Show, CES, utökade vi våra försök i stadsmiljö genom att demonstrera självkörande teknik för allmänheten med autonoma modeller av IONIQ. Nu är vi redo för nästa steg.

avlang nexo

NEXO Cutaway 2

Det steget tar vi tillsammans med Aurora, som efter sina två decennier i branschen utvecklat marknadsledande teknologi. Utöver de spetskompetenser Aurora har, delar de vår vision om att förbättra mobilitet och säkerhet världen över. Vårt gemensamma projekt kommer främst fokusera på löpande utveckling av hård- och mjukvara för självkörande bilar på nivån som krävs för Level 4 automatisering. Vårt samarbete kommer innebära att vi integrerar Auroras självkörande teknologi i våra bilar för testlansering och utveckling i utvalda pilotstäder. Tillsammans möjliggör vi därmed en snabb utveckling av självkörande fordon för en bred och säker lansering globalt.

Fem nivåer av

självkörande bilar

Nivå 1: Föraren sköter de flesta funktionerna, men bilen kan ha automatisk inbromsning.
Nivå 2: Bilen har automatisk farthållare och centrering på vägen, men föraren måste vara redo att ta över körningen.
Nivå 3: Under vissa förhållanden kan bilen köra sig själv, i andra är föraren är nödvändig.
Nivå 4: Bilen är helt autonom och personen på förarplatsen behöver inte ingripa. Den här nivån kommer våra självkörande bilar ligga på.
Nivå 5: Varken förare eller ratt finns i bilen. Fordonet kan köra utan att någon ens sitter i.nexotoppen

Det här partnerskapet kombinerar Hyundais styrka inom fordonsdesign, säkerhet och tillverkning med Auroras expertis inom självkörande teknologi för att tillsammans göra en positiv skillnad i världen.
– Dr. Chris Urmson, CEO på Aurora

Vår nya elbil, NEXO, som gjorde sin officiella debut på teknikmässan CES 2018, blir den första modellen att användas när vår testprocess med Aurora påbörjas senare i år. Flertalet av NEXOs funktioner är redan utvecklade för och anpassade efter autonom körning. En helt ny funktion på marknaden är NEXOs Blind-spot View Monitor. Systemet använder vidvinkelkameror placerade på bilens båda sidor för att täcka de vinklar som inte syns i vanliga back- och sidospeglar, vilket gör att föraren kan fokusera på vägen framför.

Nytt för våra modeller är även Lane Following Assist, som automatiskt anpassar styrningen så att NEXO är centrerad i rätt fil. Dessutom introduceras en Remote Smart Parking Assist funktion, vilken tillåter NEXO att själv både parkera samt köra ur en parkeringsplats, utan någon förarassistans.


Vill du veta mer om ny bilteknik?

nexo cropped

NEXO - VÅR NYA ELBIL

Upptäck NEXO

förbättra cropped

ETT INNOVATIVT SAMHÄLLE

Läs artikeln

Vision cropped

VÅR VISION FÖR 2025

Läs artikeln

Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se