Vilken hybrid passar dig?

Vilken hybrid passar dig?

Mildhybrid, Hybrid eller Plug-in Hybrid - vi förklarar!
Mildhybrid, plug-in hybrid och hybrid. Vad betyder det egentligen, och vad skiljer dem åt? Hybrid betyder korsning, blandning och har blivit ett namn på de bilar som drivs av mer än en kraftkälla. Vi tror på att elektriska bilar är vägen framåt och därför har vi ett av marknadens bredaste utbud.
Mildhybrid

Mildhybrid

Med mildhybridteknik är bilen utrustad med ett hjälpande elsystem i form av ett 48 V-batteri som är kopplat till drivlinan, vilket leder till minskad bränsleförbrukning och CO2-usläpp. Denna form av elektrifiering hjälper inte bara motorn vid start, utan även under acceleration vid t.ex. omkörningar. Mildhybrid-tekniken drar även den nytta av det regenerativa bromssystemet för att ladda bilens batteri. 48 V-systemet har en viss fördel i stadstrafik tack vare den elektriska startmotorn som underlättar Stop&Go-funktionen. Det säkerställer en snabb och smidig uppstart efter stillastående. Under frikörning vid låga hastigheter är förbränningsmotorn helt avstängd.

Hybrid

Hybrid

En hybridbil kombinerar förbränningsmotorn med en batteridriven elmotor. Hybridbilen kan därför köra ett begränsat antal kilometer enbart på el, utan att behöva laddas med kabel. Det regenerativa bromssystemet laddar batteriet då elmotorn hjälper till att bromsa bilen. Energin lagras i batteriet och används av elmotorn vid start och under acceleration, i uppförslut och låg hastighet. Räckvidden (på enbart el) beror på körsträckan och hur du kör. Beroende på körförhållande växlar bilen mellan motorerna helt automatiskt. Tack vare detta släpper hybridbilar ut betydligt mindre CO2 och den totala bränsleförbrukningen minskar.

Plug-in Hybrid

Plug-in Hybrid

Plug-in Hybrid, som även kallas laddhybrid, har fått sitt namn från att du kan plugga in och ladda den. Du kan ladda den hemma eller på en laddstation. Precis som hybridbilen har den två motorer, en elmotor och en bensin- eller dieselmotor. Skillnaden är att du kan köra längre på enbart el då den har större och kraftfullare batteri till elmotorn. Det regenerativa bromssystemet hjälper också till att ladda batteriet under tiden du kör. När batteriet är slut startar förbränningsmotorn automatiskt. Därmed får du ännu bättre bränsleekonomi och ännu lägre CO2-utsläpp.

Många fördelar

Många fördelar

En stor fördel med hybridbilar, förutom den låga bränsleförbrukningen och minskade utsläpp, är att fordonsskatten dessutom är något lägre då denna baseras på antalet gram koldioxid bilen släpper ut under körning. Fordonets bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp mäts av WLTP (Worldwide harmonised Light vehicle Test Procedure). Detta värde finns att läsa i prislistan för samtliga bilmodeller.

Mildhybrid

Mildhybrid

Med mildhybridteknik är ett 48 V-batteri kopplat till drivlinan vilket stöttar motorn med elkraft vid start och under acceleration. Det hjälpande elsystemet leder till bättre bränsleekonomi och lägre CO2-utsläpp.

Se vårt utbud

Plug-in Hybrid

Plug-in Hybrid

En plug-in hybrid, eller laddhybrid, har en förbränningsmotor och en elmotor. Du kan köra betydligt längre på enbart el. Dessutom kan du ladda bilen med kabel. När batteriet är slut startar förbränningsmotorn automatiskt.

Se vårt utbud

Hybrid

Hybrid

Med en hybridbil kombineras den klassiska förbrännningsmotorn med en eldriven motor vilket innebär att du kan du köra ett begränsat antal kilometer på enbart el. Batteriet kan inte laddas med kabel, men laddas automatiskt under körning.

Se vårt utbud