5 Tips Topbanner

Ta hand om din Hyundai i vinter

Vintern är här och förutom adventsmys bjuder årstiden också på mer utmanande väderförhållanden med snö, is, slask och regn. För att du ska kunna köra säkert och tryggt genom hela den mörka och kalla årstiden delar vi med oss av några smarta underhållstips – så att du kan fokusera på att njuta av resan och din Hyundai.

5 underhållstips i vinterkylan

1. Rostskydda bilen

1. Rostskydda bilen

Under vintern utsätts din bil för kyla, fukt, vägsalt och stenskott. Därför är det en god idé att hålla ett öga på bilens lack. Om det uppstår en mindre skada kan du förebygga uppkomsten av rost med hjälp av ett original-lackstift. Rostskydda gärna också bilens underrede hos din lokala Hyundai-verkstad.

 

2. Slipp oönskad fukt

2. Slipp oönskad fukt

När det är blött och kallt ute blir det lätt fuktigt och immigt inne i bilen. Utöver att lufta ur bilen i exempelvis ett garage, är det en bra idé att även byta bilens textilmattor till gummimattor. Då skyddas bilens inredning och uppkomsten av oönskad fukt minimeras.

 

3. Tvätta bilen oftare

3. Tvätta bilen oftare

Du kan minska risken för rostskador orsakad av vatten, is och salt på din bil om du regelbundet tvättar den. Kom ihåg att inte slarva med torkningen efteråt, speciellt inte av dörrarnas tätningar, då fryser de inte fast om temperaturen sjunker.

4. Använd listskydd

4. Använd listskydd

Det är en bra idé att smörja gummilisterna på din bil med silikon så att de skyddas mot uttorkning. Se även över att gummit på dina vindrutetorkare sluter tätt till rutan och inte är torra. Om inte, bör du byta ut dem så att du har de bästa förutsättningarna för bra sikt.

5. Håll koll på batteriet

5. Håll koll på batteriet

Batteriet i din bil arbetar hårt under vintern eftersom du i högre grad använder sätesvärmare, rattvärme, klimatanläggning och liknande. Om du lägger märke till att bilen startar långsammare än vanligt ska du besöka din lokala Hyundai-verkstad och få hjälp att mäta batteriets prestanda.

 

Serva för extra trygghet

Serva för extra trygghet

Innan du ger dig av kan du lämna in din bil på service hos en auktoriserad Hyundai-verkstad. Då är du säker på att din Hyundai är i toppform och har optimal driftsäkerhet. Nya fräscha torkarblad, påfyllning av spolarvätska och byte till vinterdäck är bara några exempel på vad du kan få hjälp med.

Boka service
Hjälpen är bara ett samtal bort

Hjälpen är bara ett samtal bort

Med din Hyundai följer gratis vägassistans som automatiskt förlängs ett år åt gången när du utför service på en auktoriserad Hyundai-verkstad. Det innebär att du kan ringa och få hjälp dygnet runt om du råkar ut för tekniska problem – oavsett var i Sverige eller resten av Europa du befinner dig.

Hyundai Vägassistans gäller i hela Europa med undantag av Grönland och Färöarna och endast om ev. säkerhetsrelaterat extraarbete utförs på en auktoriserad Hyundai-verkstad.

Mer om Hyundai vägassistans