Toppbild nya tucson

TVÅHJULSDRIVNA SUV:AR VINNER MARK

Bilnyheter - 3 Maj 2016

Är du sugen på en lyxig SUV men tycker att de ligger lite för högt i pris? Då kan tvåhjulsdrift vara svaret. Genom att välja en tvåhjulsdriven bil får du inte bara ett lägre inköpspris, även kostnaden för bränsleförbrukning sjunker.

Populariteten för SUV:ar håller i sig. Har man väl testat är det många som fastnar för deras köregenskaper som ger smidighet i stan och styrka på landsvägen. En stor anledning till populariteten är också att det är ett spännande alternativ till en vanlig familjekombi. Men ibland kan priset kännas lite högt. Ett alternativ då är att kika på tvåhjulsdrivna varianter. Om du klarar dig med tvåhjulsdrift sjunker både priset och bränsleförbrukningen, samtidigt som SUV:en ger dig en kraftfullare körupplevelse.

Både SUV:ar och crossovers är traditionellt utrustade med fyrhjulsdrift för att klara tuff terräng, men det finns anledning att tänka en extra gång innan man betalar för utrustning som kanske inte kommer till användning. I norra Sverige är fyrhjulsdrivet ofta ett måste. De långa, kalla vintrarna ställer höga krav på fordonen och fyrhjulsdriften ger trygghet i en snöig backe eller vid en omkörning i svårt underlag.

Men för den som mest kör inom stan är fyrhjulsdriften något som används väldigt sällan. Kanske till och med aldrig beroende på var i Sverige du bor. Då är det onödigt att betala för något du inte behöver.

Tvåhjulsdrift innebär att du kan sänka priset rejält när du köper bil och även sänka dina bränslekostnader. Trots att fyrhjulsdriften bara slår till när den behövs så kommer den extra utrustningen att göra att bilen väger mer och får ökad friktion även vid vardagskörning, vilket leder till ökad bränsleförbrukning och högre utsläpp oavsett hur försiktigt du kör.

Det hetaste tipset för att få en lyxig SUV eller crossover till ett lägre pris är därmed – se över hur ofta du behöver fyrhjulsdrift. Kanske har du möjlighet att göra ett kap.

TVÅHJULSDRIVNA SUV:AR VINNER MARK
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Färg

Välj färg

Välj takfärg

(Färgen kan avvika från det faktiska utförandet.)

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.95% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se