Sara ohman header image

TRÄNINGSPROFILEN SARA ÖHMAN

Biltest - 28 April 2016

Jag längtar efter att röra på mig, att träna, tävla och vara i vatten! Helt enkelt få möta naturen utomhus. Det ger mig känslan av... hur ska jag säga..? Att få kasta av mig en sopsäck jag har haft knutet runt bröstet. Något tungt som bara släpper. Som att vara riktigt törstig och få dricka ett kallt glas vatten. Så är det för mig att få springa genom skogen. Som att äntligen släcka en törst.

De första 15 minuterna jag springer är alltid jobbiga sedan är det skönt. När jag kommer in i ”runners high” känns det som om jag inte har något stopp för vad jag klarar, det är en jätteglad känsla!

Jag har alltid gillat att vara ute. Även om jag bor i Stockholm och tycker om att vara mitt i stan så behöver jag få lov att leta mig ut till naturen. Förr gick jag promenader men så blev jag inspirerad av andra att också börja träna utomhus.

Jag springer mycket hellre på skogsstigar än på asfalt. Efterhand som jag har blivit starkare har det blivit lättare. Jag känner hela tiden att jag orkar mer och mer. Under våren och sommaren har jag flera lopp framför mig. Det längtar jag till!

Loppen utgår ofta från ganska svårtillgängliga platser, dit man inte kan ta sig med lokaltrafik. Då är det en frihetskänsla att packa bilen full med utrustning och ge mig iväg. Kanske slänga upp en cykel på takräcket också. Det är min plan att jag ska börja med cykling nu så att jag kan vara med i ett triathlon.

Jag vill gärna utmana mig själv. Jag fick till exempel komma över min rädsla för att vara i vatten för att kunna simträna utomhus. Det är jättehärligt och jag vill inte låta något hindra mig från att göra det jag vill.

Man kan tro att jag är en tävlingsmänniska och det är jag kanske på sätt och vis... men en ganska dålig sådan för framförallt försöker jag att bara njuta av upplevelserna.


Vad tyckte du om i20 Active?

– Jag har ju kört Tucson tidigare och jag tycker att den är magisk och grym off road. När jag skulle få provköra i20 Active så tänkte jag; vad är det för speciellt med den här bilen? Men sedan när jag satte mig i den och började köra så bara skrek jag rakt ut, på riktigt! Den är som en rallybil. Man förstår verkligen varför den heter Active när man kör den.

Vart åkte du?

– Till årets första öppet vattenpass i ett kalkstensbrott på Gotland. Det var bara fyra grader i vattnet men det var ändå en underbar känsla efter alla längder i bassängen i vinter.

Vilka egenskaper gillade du mest med i20 Active?

– Motorljudet på treans växel och att den känns så lätt, lite som en gokart. Sedan har den jättesnygga detaljer, som gaspedalerna och takräcket till exempel, vilket gör att bilen ser sportig ut.

Vad längtar du till härnäst?

– Till Vansbrosimningen som jag ska simma för Hyundai. Och till att köra i20 Active till tävlingen!


FAKTA SARA ÖHMAN

Yrke Konsult inom digital marknadsföring och VD för nystartade bolaget Nutribox.
Favoritplats Hamrafjället i Tänndalen. Där är världens bästa utsikt, vi har haft stuga där sedan jag var liten.
Aktuell med Tränar inför Vansbrosimningen.
Följ Sara Instagram @saraohman, Twitter @saraohman, Snapchat @saraohman,
samt träningsbloggen
willdothis.com.

Sara Ohman i20 Active 2 Foto Emily Dahl-4


NYA HYUNDAI I20 ACTIVE

Vill du veta mer om designen, säkerheten, tekniken, prestandan eller hur du kan skapa din personliga i20 Active? Läs då mer om bilen eller bygg din egen bil för att upptäcka mer om denna smarta crossover.
Mer om bilen Bygg din bil

I20 active menu image

NYA i20 ACTIVE

Motor 1.0 Turbo GDI (manuell), 1.4 MPI (automat)
Effekt 100-120 hk
Förbrukning från 4,5 l/100 km vid blandad körning
Bagagevolym 326 l
Pris från 159 900 kr

TRÄNINGSPROFILEN SARA ÖHMAN
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Välj färg

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.33% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se