Team 31 mountainbike racing.

Team 31 och Hyundai samarbetar för barns rörelseglädje

Fotocredit: Thomas Weschta

Hyundai Sverige inleder ett flerårigt samarbete med mountainbike-laget Team 31 för att främja rörelse och idrott för barn och ungdomar.

Fotocredit: Mats Pettersson

Mindre resultat, mer rörelse

Svenskbaserade Team 31 består av välmeriterade Jenny Rissveds, Linn Gustafzzon och Kelsey Urban, som alla tävlar inom grenen cross country i världscupen UCI Mountain Bike World Cup. Team 31 bildades dock med ett annat mål än att enbart vinna tävlingar. Målsättningen är att ta sig bort från idrottens resultatfokusering för att istället fokusera på att inspirera andra, i huvudsak barn, att vara mer aktiva.

Siffran 31 i lagnamnet står för 31:a artikeln i Barnkonventionen, vilken lyder: ”Alla barn har rätt till lek, vila och fritid.” Team 31:s mission är att uppmärksamma barns rättigheter i allmänhet och barns rätt till en meningsfull fritid i synnerhet. En av Team 31:s metoder är att anordna kostnadsfria aktiviteter för barn och att uppmana andra att göra detsamma.

"Vi är oerhört glada att få välkomna Hyundai till vår grupp av partners. Vi har lyckats samla pragmatiska och progressiva företag som stöttar vår syn på att idrott i första hand inte handlar om att vinna medaljer till varje pris."

Robert Whitlock, VD för Team 31

Mountainbike-åkare tävlar i skog team 31 hyundai.
Team 31 mountainbike-åkare på skogsbana.

Fotocredit: Thomas Weschta

En del av visionen

Samarbetet med Team 31 ligger väl i linje med Hyundai Motor Companys vision ”Progress for Humanity”, som grundar sig i strävan efter att skänka rörelsefrihet till alla människor och att spela en avgörande roll i den globala omställningen till ren energi. Hyundais vision om framtidens mobilitet bygger på företagets starka samhällsengagemang. Mountainbike som sport är dessutom en perfekt match för Hyundais växande SUV-familj där styrka, framkomlighet och flexibilitet är i absolut framkant. Tillsammans med Team 31:s övriga samarbetspartners kommer Hyundai genom olika aktiveter stötta laget i sina tävlingsframgångar och ta samhällsansvar för svenska barn.

"Vår tävlingsverksamhet för 2023 och inte minst världscupen är redan i full gång. Med Hyundai som partner får vi nu resurser att fokusera ytterligare på vår verksamhet utanför tävlingarna, vilket har varit ett av våra mål sedan vi startade teamet," säger Robert Whitlock.

Vad vill du läsa mer om?

Mobilitet och innovation

Mobilitet och innovation

IONIQ – elektrisk innovation

IONIQ – elektrisk innovation

CO<sub>2</sub>-neutralitet 2045

CO2-neutralitet 2045

Vårt hållbarhetsarbete

Vårt hållbarhetsarbete