Topbanner

Starkt framåt för Hyundai Sverige!

Samtidigt som marknaden för personbilar minskat de senaste fyra månaderna går Hyundai Sverige starkt och följer upp ett starkt tredje kvartal med ökad försäljning i oktober, 2021. Totalt registrerade Hyundai 812 bilar vilket är en uppgång med 32,9 % mot oktober föregående år. Siffror som följer ett avslutat Q3 på +4,2 %. En anmärkningsvärd ökning sett till den övergripande marknaden som minskade med 22,9 % under samma kvartal och 29,1 % i oktober.
Text Picker 2

Försäljningsökningen är en effekt av Hyundais progressiva elektrifiering av modellprogrammet och stora antal lanseringar de senaste åren. Ett brett erbjudande med modeller som passar alla kundgrupper. Bland de bästsäljande modellerna finns två av företagets SUV-modeller – TUCSON och KONA, men även populära i30 och i20. Hyundais senaste elbil, IONIQ 5 är redan en testvinnare och storsäljare efter sin lansering i september. En modell som med sin innovativa teknologi, generösa utrymmen och snabbladdningsteknik kommer utgöra en stor andel av kommande årsförsäljning. En stark försäljning innebar även att Hyundai fortsätter ta marknadsandelar. Oktober avslutades med 4,1 % andel av den svenska marknaden

Se Artikel

“Hyundai Sverige fortsätter att öka och ta marknadsandelar. Ett resultat av vårt framtidsanpassade modellprogram men även tack vare att vi lyckats bibehålla en god tilldelning av bilar med löpande leveranser under en period som annars varit problematisk för branschen. Hyundai erbjuder idag ett brett elektrifierat modellprogram som inkluderar allt från elbilar, vätgasbilar, laddhybrider, elhybrider och mildhybrider. En bredd som ingen annan biltillverkare kan erbjuda.”

Bengt Larsson, Country Manager Hyundai Sverige

Topbanner

Under kommande år planerar Hyundai att etablera sig som topp tre globalt inom tillverkning av batterielbilar. Med fortsatt fokus på elbilar och kvalitativ tillväxt har Hyundai Sverige därför goda förutsättningar att stärka sin position inom framtidens mobilitet även på den svenska marknaden.

 

Läs mer om våra bilar