Topbanner Skisport

Sportlovskul på fyra hjul

Sportlovet närmar sig och vad passar bättre än en härlig bilsemester? Bakom ratten har du möjlighet att göra flera olika stopp och stanna så länge du vill på varje. Många drömmer om ett vintervitt lov och att ta bilen till fjällen är både praktiskt och kul. Men oavsett resmål är det viktigt att du och din Hyundai är rustade för äventyret så att du kan njuta fullt ut av körningen och resesällskapet. Ta del av våra tips nedan för en lyckad hemester på fyra hjul – vi har tänkt på allt!

Säker och smart packning

Säker och smart packning

Skidor, vinterkläder, leksaker och skrymmande kylväskor – allt ska med i bilen! Att packa smart och säkert är a och o inför sportlovsresan. En bra tumregel är att placera tunga saker underst i bagageutrymmet och lättare packning uppepå. Då håller sig allt på plats även om du exempelvis skulle behöva bromsa in hårt. Vill du höja säkerheten ännu ett snäpp kan ett praktiskt lastnät vara en god idé att montera. Lägger du dessutom till en takbox eller skid- och snowboardhållare frigör du massor med plats i bagageutrymmet och gör det enklare för hela familjen att snabbt vara rustade för skidbacken eller vandringen.

Till säsongserbjudande på tillbehör

Underhållning för stora och små

 

Resan kan bli lång och ett par roliga lekar är alltid bra att ha som ess i rockärmen. Klassikerna "sten, sax och påse" och "ett skepp kommer lastat" fungerar alltid, men medryckande musik och en och annan spännande ljudbok kan också vara trevligt. Just nu får du som har minHyundai-appen testa ljudbokstjänsten Storytel gratis i hela 45 dagar! Perfekt underhållning för både stora och små. Och inte nog med det, ladda gärna ner och skriv ut bilbingot och målarbilden här nedan så kan de allra minsta hålla sig sysselsatta själva ett tag.

 

Skaffa minHyundai-appen

Tegning

Målarbild

Download

Finde Leg

Bilbingo

Download

Ge bilen extra omtanke

Ge bilen extra omtanke

Att behöva lämna in bilen på oplanerad service under resan vill man helst undvika. Det finns en rad punkter som du enkelt kan se över själv på din Hyundai för att slippa besvärliga och kostsamma överraskningar. Att kontrollera att bilen har rätt däcktryck innan ni ger er av är smart. Om bilen är tungt lastad kan det nämligen behövas mer luft i däcken. I bilens manual står det hur du ska gå tillväga. Se också till att spolarvätskan är påfylld och att vindrutetorkarna är i gott skick. Bra sikt ökar trafiksäkerheten markant.

Se fler underhållstips
Var beredd på det oväntade

Var beredd på det oväntade

Att även vara beredd på det oväntade lönar sig. Skulle olyckan vara framme eller ni behöver göra ett akut stopp när mörkret har lagt sig är det bra att ha en ficklampa i bilen plus ett första hjälpen-kit med säkerhetsvästar och en varningstriangel. Några filtar, lite snacks och dryck är heller aldrig fel. Har du servat din Hyundai enligt föreskrifterna är du berättigad gratis vägassistans i Sverige och Europa*, dygnet runt, året om. Att hjälpen bara är ett samtal bort är en stor trygghet som vi är glada över att kunna erbjuda alla Hyundai-ägare.

*Med undantag av Grönland och Färöarna

Läs mer om vägassistans