I30 Wagon Front View Family 16X9
Våren - tid att se över din bil
Våren är här och med den ett utmärkt tillfälle att se över din bil inför sommaren.

Övergången mellan säsongerna innebär inte bara varmare och härligare bilväder, det är även ett perfekt tillfälle att kontrollera bromsarna som slits mycket under vinterhalvåret. Grus och salt tär på bromsarna och kan i sin tur leda till onormalt slitage och högre bränsleförbrukning. Trots all säkerhetsutrustning som finns i bilar idag så är bromsarna den absolut viktigaste och bör därför ses över inför sommaren.

Bromsservice
Dæktryk
Serviceaftaler Hero

Med vår hälsokontroll ser du till att bilen är redo i god tid inför semestern. Besök din lokala Hyundai-återförsäljare så går de igenom 10 viktiga punkter på din bil – för att du ska kunna köra säkert genom hela sommaren.

Hälsokontroll
Checklista för vårfin bil

Se över bromsarna

Bromsarna har förmodligen slitits av vinterväglag och vinterväder och bör ses över varje vår för trygg och säker körning.

 

Kolla batteriet

Bilens batteri kan även det ha påverkats av vinterkylan. Kontrollera och ladda batteriet.

 

Byt till fräscha torkarblad

Om gummit på dina torkarblad är torrt och styvt fungerar inte torkarbladens funktion som de ska, vilket leder till att sikten blir dålig. Dessutom finns det risk att de repar din ruta.

Ta hand om stenskott

Kontrollera vindrutan efter eventuella stenskott. Ett litet stenskott kan leda till att hela rutan spricker, så se till att laga dem i tid.

Rengör utvändigt

Passa på att rengöra bilen grundligt när det blir vår så blir du av med saltrester på lacken. En ren bil både håller längre och förhindrar att rost bildas.

Städa invändigt

Lufta ur bilen, dammsug och putsa instrumentbrädan och fönsterrutorna. Kanske är det dags att byta ut gummimattorna mot mjuka textilmattor?