I20 active  header image

SE NYA i20 ACTIVE

Bilnyheter - 13 April 2016

Nu äntrar den kompakta och kaxiga crossovern Hyundai i20 Active Sverige! En bil som både är en sportig följeslagare när du ger dig ut på äventyr och en streetsmart stadsbil. Läs om nyheterna i den intressanta utmanaren här.

Det är ingen slump att Hyundai håvar in pokaler i rally-VM med en uppdaterad i20, samtidigt som de släpper en variant av i20 som ger en helt ny körupplevelse. Den nya i20 Active, som den heter, är ett resultat av Hyundais finslipade kunskaper om hur man skapar köregenskaper med sportighet, samtidigt som de tar med sig talangen inom kompakta bilar med smart bränsleekonomi. Resultatet är en kaxig crossover som också är perfekt för de som bor i stan.

Produktchefen Henrik Degling berättar hur den oväntade körupplevelsen har skapats:
– Den nya turbomotorn i i20 Active ligger på 100 eller 120 hästkrafter. Men det handlar inte bara om hästkrafter. Receptet består av en väl bearbetad helhet där den nya trecylindriga motorn levererar ett högt vridmoment och skapar ett härligt motorljud som inspirerar. Det blir helt enkelt väldigt rolig körning, i en bil som dessutom är snygg.


I20 active menu image

NYA i20 ACTIVE

Motor 1.0 Turbo GDI (manuell), 1.4 MPI (automat)
Effekt 100-120 hk
Förbrukning från 4,5 l/100 km vid blandad körning
Bagagevolym 326 l
Pris från 159 900 kr


Motorljudet och den starka turbomotorn var det som direkt fångade träningsprofilen Sara Öhman, när hon för första gången körde bilen.

– Jag har ju kört Tucson tidigare och jag tycker att den är magisk och grym off road. När jag skulle få provköra i20 Active så tänkte jag; vad är det för speciellt med den här bilen? Men när jag satte mig i den och började köra så bara skrek jag rakt ut, på riktigt! Den är som en rallybil. Man förstår verkligen varför den heter Active när man kör den.

Vilka egenskaper gillade du mest med i20 Active?
– Motorljudet på treans växel och att den känns så lätt, lite som en gokart. Sedan har den jättesnygga detaljer, som metallgaspedaler och takräck till exempel, vilket gör att bilen ser sportig ut.

Det sportiga utseendet framträder även av små finesser som sidokjolar i mattsvart, som skyddar den nedre delen av karossen från slitage och repor, samt fälgar som designats för att förstärka crossoverns fartfyllda känsla. Men utseende är inte allt. Den skräddarsydda upplevelsen i i20 Active är något som bör upplevas.

"När jag satte mig i den och började köra så bara skrek jag rakt ut, på riktigt!
Den är som en rallybil."

– Sara Öhman, träningsprofil
Läs hela intervjun Bygg din bil

i20-active-HighlightsBlocks27
Sportiga pedaler i metallfinish.

i20-active-HighlightsBlocks4
Takräcke som standard.

i20-active-HighlightsBlocks1
Snyggt integrerade dimbakljus och backljus.

i20-active-HighlightsBlocks26
Sportig växelspak till turbomotorn med skräddarsydd prestanda.

i20-active-HighlightsBlocks15
Sätesvärme och eluppvärmd ratt.

i20-active-HighlightsBlocks10
De tio-ekrade fälgar ger en fartfylld känsla.


I20 active highlightsblocks18

HUR SKULLE DU BYGGA DIN i20 ACTIVE?

Skapa din drömbil, precis som du vill ha den.
Eller gå vidare till att provköra den hos en handlare.

SE NYA i20 ACTIVE
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Välj färg

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.33% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se