Privatleasing – Vi reder ut vanliga frågor

Privatleasing – Vi reder ut vanliga frågor

1 Juli 2016

Får jag köra min privatleasade bil utanför Sverige? Privatleasing blir allt mer populärt men vad är det som gäller när man vill privatleasa sin bil egentligen? Vi reder ut de vanligaste frågorna inför sommarsemestern.

Privatleasing är både enkelt och bekvämt, du får en ny bil till en fast avgift varje månad och behöver varken ansöka om lån eller betala en insats. Du behöver heller aldrig bekymra dig om bilens andrahandsvärde eller oroa dig för att sälja bilen när det är dags att byta. Under 36 månader kan du köra 4 500 mil, och exempelvis service ingår redan i baspriset. Helt enkelt ett perfekt sätt att ha exakt koll på sina utgifter. Efter 36 månader lämnar du bara tillbaka bilen till

bilförsäljaren som tar en titt på körsträckan och att inget onormalt slitage har förekommit – sedan kan du åka hem – eller ta ut en ny bil.

Några av de vanligaste frågorna när det kommer till privatleasing handlar just om vad som händer när avtalet löper ut, och framför allt vad onormalt slitage innebär samt hur man kan undvika extra kostnader för det.

Enstaka, mindre skador som stenskott, repor som kan poleras bort och mindre bucklor som kan åtgärdas utan omlackering, är typiska exempel på normalt slitage. Repor som går ända ner i den underliggande metallen eller bucklor som påverkar bilens utseende är däremot exempel på onormalt slitage.

För att ta hand om din bil på bästa sätt, både invändigt och utvändigt

finns det en hel del smarta tips att tänka på. Till exempel kan du minska risken för stenskott med 80 procent genom att öka avståndet till bilen framför.

Privatleasing är därmed skapat för att vara så enkelt som möjligt för kunden. Men vi ser ändå till att reda ut alla frågetecken här. Hör av dig till chatten här på sidan om du undrar något mer!

I30 Interior Cockpit 16X9
Vad ingår i privatleasingpriset?

I månadshyran ingår vald modell, finansiering, värdeminskning och service enligt generalagentens rekommendationer. Dessutom kan du göra eventuella tillval som till exempel försäkring, vinterhjul och metallicdesign. Allt är framräknat utifrån kundens val av löptid där standarden är 36 månader, och en körsträcka på 4 500 mil.

Kan avgiften höjas under avtalstiden?

Nej, vi tillämpar en fast månadshyra för att du som leasar ska känna dig helt trygg.

Kan jag avbryta avtalet när jag leasar en bil?

Den som leasar kan själv inte avbryta ingånget avtal. Däremot kan man du alltid kontakta levererande återförsäljare för att lyssna om det finns möjlighet att returnera bilen. Det finns även möjlighet att överlåta avtalet till någon annan om finansbolaget godkänner dig efter en kreditbedömning.

I30 Back View Parking Man 16X9
Hur mycket kostar det om jag kör längre än 4 500 mil?

Det är ingen fara! Vid slutet av perioden betalar du i så fall en kostnad per övermil på 10 kronor, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil.

Får jag köra bilen utanför Sverige?

Du kan resa fritt inom Norden. Ska du däremot resa utanför Norden men inom Europa, behöver du ett skriftligt intyg som du kan få via från Hyundai Finans Kundtjänst, tel: 08-50 60 51 25.

Får jag låna ut bilen till någon annan?

Ja, men endast till familjemedlem.

Kan jag ändra bilmodell under kontraktstiden?

Nej, det är avtalad modell som gäller under avtalstiden.

Hitta Hyundaihandlare med privatleasing.