Tucson Phev Design Topbanner

Vanliga frågor om privatleasing

Hyundai privatleasing är en smidig och trygg affär som ger dig ännu mer körglädje i vardagen. Här ger vi dig svar på en rad vanliga frågor om privatleasing så att allt är glasklart innan du tecknar ett avtal hos din lokala återförsäljare.
Hur går det till att privatleasa en Hyundai?

Hur går det till att privatleasa en Hyundai?

Med privatleasing får du en ny Hyundai utan att behöva ansöka om stora billån. Du slipper också att tänka på bilens andrahandsvärde samt en framtida bilförsäljning. Avtalet löper som standard i 36 månader och då får du köra 3 000 mil, dessutom ingår nybilsgaranti.

När avtalet löpt ut lämnar du bara tillbaka bilen till återförsäljaren som kontrollerar körsträckan och att inget onormalt slitage uppstått. Sedan är valet ditt om du vill teckna ett nytt avtal och ta ut en ny bil.

Våra modeller
Vad ingår i månadskostnaden?

Vad ingår i månadskostnaden?

I månadsavgiften ingår vald modell, finansiering och värdeminskning. Dessutom kan du göra eventuella tillval som till exempel försäkring, vinterhjul och metalliclack. Allt baseras på ditt val av löptid där standarden är 36 månader, med en körsträcka på 3 000 mil.

Mer om privatleasing
Vad räknas som "onormalt slitage"?

Vad räknas som "onormalt slitage"?

Enstaka, mindre skador som stenskott, repor som kan poleras bort och mindre bucklor som kan åtgärdas utan omlackering, är typiska exempel på normalt slitage. Repor som går ända ner i den underliggande metallen eller bucklor som påverkar bilens utseende är däremot exempel på onormalt slitage, vilka medför extra debitering vid återlämningen hos återförsäljaren.

Fler vanliga frågor om privatleasing

Vi tillämpar en fast månadskostnad för bilen, för att du som leasar ska känna dig trygg.

Leasingavgiften kan dock komma att ändras t.ex. om räntan för leasegivarens refinansiering eller dess upplåningskostnader förändras. Se vidare leasingavtalet och dess allmänna villkor.

Kör du längre än 3 000 mil betalar du en kostnad på 10 kr per övermil. Prata gärna med din återförsäljare innan du skriver på avtalet om du vill göra en beräkning på fler antal mil.

Ja, du kan resa fritt inom Norden. Ska du däremot resa utanför Norden, men inom Europa, behöver du ett skriftligt intyg. Kontakta Hyundai Finans Kundtjänst på tel: 08-50 60 51 25.

Ja, men endast till familjemedlemmar.

Nej, det är avtalad modell som gäller under avtalstiden.

Nej, i regel går det inte att avbryta det ingångna avtalet. Däremot kan du alltid kontakta din återförsäljare och höra om det finns möjlighet att returnera bilen mot en kostnad. Det finns även möjlighet att överlåta avtalet till någon annan om finansbolaget godkänner personen i fråga efter en kreditbedömning.

Kontakta en återförsäljare

Skräddarsytt leasingavtal

Skräddarsytt leasingavtal

Våra återförsäljare har alltid attraktiva privatleasingerbjudanden på flera olika modeller. Ta kontakt med din lokala återförsäljare för att få hjälp med att hitta rätt Hyundai och ingå ett avtal där leasingtiden, körsträckan och utrustning matchar din livsstil.

Kontakta återförsäljare