Smabilar suv egenskaper header image

NYA TRENDEN – SUV-EGENSKAPER PÅ SMÅBILAR

Bilnyheter - 2 Maj 2016

De senaste åren har det pratats mycket om att många väljer en stor och stark suv när det är dags för bilköp. Men tittar man på statistiken är det faktiskt inte de stora varianterna som säljer bäst. Allt fler vill ha suvarnas lyxiga egenskaper med rymliga kupéer, god sikt och kraftulla motorer – men i en lite mindre storlek!

Suvarnas popularitet visar inga tecken på att stanna av. Tvärtom står de i år för nästan en fjärdedel av den svenska marknaden. Men trots att det är de stora bilarna som kanske väcker mest uppmärksamhet är det de mindre varianterna som flest faktiskt köper. Grottar man ner sig i statistiken ser man att det är mellanklass-suven, det vill säga en lite mindre variant av suvbilarna, som står för hela 17,9 procent av den totala bilförsäljningen i Sverige. Det visar att det inte är bilarnas storlek som lockar i första hand.

Många som provat att köra en suv gillar de stabila och kraftfulla köregenskaperna som kommer av en starkare motor och högre markfri gång.

– Vi är praktiska i Sverige, därför tror jag att många fastnat för den här biltypen, säger Hyundais produktchef David Bjerkdahl.

Den goda nyheten är att dessa egenskaper går att överföra även till småbilssegmentet. Den senaste tiden har det blivit allt vanligare med suv-egenskaper på småbilar som kan vara både två- och fyrhjulsdrivna.

Tekniskt går de under benämningen crossovers eftersom de är

personbilar i grunden, men de kan utan problem ta sig över snövallen på gatan och har en lite högre tyngdpunkt.

Hur är de egentligen att köra?

– Det är mer volym invändigt och ett lättare insteg – en personbil med mer attityd och flexibilitet, säger David Bjerkdahl.

Hyundais nya i20 Active är en tuff uppstickare som må vara en småbil, men som kommer med suv-egenskaper som ger en ovanlig körupplevelse. Stabil på vägen, en turbomotor som gör den alert när man trycker på gasen, och en trecylindrig motor som väcker ett härligt motorljud gjort för körglädje. Den har ett flexibelt bagageutrymme med 326 liter till förfogande, 1 042 med nedfällt baksäte, och en praktisk takreling som gör det enklare att transportera sporttillbehör och annan utrustning.

Det här visar vägen mot en annan form av suvar och crossovers än vad associationerna brukar ge. Kaxiga och starka småbilar, som med föreningen av kompakthet och kraftfullhet er en bil som passar perfekt för både stadsliv och äventyr. Den nya tidens suvar blir alltmer spännande...

VILL DU SE MER AV i20 ACTIVE?

Mer om bilen Bygg din bil
NYA TRENDEN – SUV-EGENSKAPER PÅ SMÅBILAR
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Välj färg

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.33% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se