Hy1601 santafe fl kampanjbild

NYA SANTA FE 2016 ÄR HÄR

Bilnyheter - 25 April 2016

Här är nyheterna i succébilen – Hyundai Santa Fe är en stark SUV som har en lång historia i Sverige. Nu kommer en ny generation av den älskade klassikern, med uppdateringar som ger det senaste inom såväl teknik som säkerhet. 6-7 februari kan du själv utforska nya Santa Fe i bilhallarna.

Året var 2000 när Hyundai lanserade en av de första SUV:arna i Sverige – Santa Fe. Med en råbarkad styrka och hög markfrigång blev SUV:en snabbt en succé, och har sedan dess utvecklats vidare till att bli en finpolerad och exklusiv bil som har perfektion in i minsta detalj. Nu kommer den tredje generationen av klassikern, med nyheter inom design, teknik och säkerhet som placerar Santa Fe i framkanten av sitt segment.

Det här är uppdateringarna i Santa Fe 2016:

santa-fe-2016-bla-sida-prop290x160

Nya-santa-fe-DM-HighlightsBlocks24

Kollisions- och dödavinkelvarnare

Nya Santa Fe är full med intelligenta och aktiva säkerhetslösningar, exempelvis autobroms med kollisionsvarning i tre steg. Bilen har även dödavinkelvarning som består av att sensorer monterade i de bakre hörnen känner av om ett fordon befinner sig i döda vinkeln och varnar med en symbol i ytterbackspegeln samt ljudsignal om körriktningsvisaren aktiveras.

Nya-santa-fe-DM-HighlightsBlocks25

Adaptiv farthållare

En riktigt uppskattad funktion för att få både säkrare och skönare körning är den nya adaptiva farthållaren, som ser till att bilen håller ett förinställt avstånd till framförvarande fordon. Hastigheten anpassas automatiskt om det framförvarande fordonet ökar eller minskar hastigheten, och du kan slappna av bakom ratten.

Tucson-TL-Highlightblocks48

Kollisionsvarnare och kurvljus

Nya Santa Fe är även utrustad med ett system som varnar för korsande trafik. Två radarenheter bak ser cirka 70 meter åt vartdera hållet och hjälper föraren att uppmärksamma fordon/hinder vid exempelvis backning ur en parkeringsficka. Med adaptivt kurvljus följer ljusbilden dessutom bilens rattutslag vid kurvtagning, så att det blir lättare att upptäcka hinder eller djur som dyker upp vid vägens sida.

Santa fe dme red merlot 1024 12

HUR SKULLE DU BYGGA DIN SANTA FE?

Skapa din drömbil, precis som du vill ha den.

Nya-santa-fe-DM-HighlightsBlocks52

360-graders kamera

Trånga parkeringshus eller en trottoarkant som du gärna vill parkera nära mot blir en enkel match med denna finess. Genom en serie strategiskt placerade kameror får du en 360 graders vy av bilens omedelbara närhet. Att manövrera bilen i trånga utrymmen har blivit lätt!

Nya-santa-fe-DM-HighlightsBlocks38

Parkeringsassistans

Parkeringsassistansen gör vardagen enkel. Du behöver inte längre krångla dig in i en parkeringsficka, utan bilen identifierar om utrymmet är stort nog för bilen, och styr sedan bilen in och ut ur fickan. Funktionen fungerar även när du parkerar i rät vinkel mot en parkeringsruta. Du sköter gaspedal och broms – systemet sköter resten.

Nya-santa-fe-DM-HighlightsBlocks5

Soltak

En annan upplevelsehöjare är bilens stora panoramasoltak, som ger dig känslan av att köra i det fria. Luckan öppnas med ett enkelt knapptryck och en diskret vindavvisare minimerar vindbrus och oljud.

Nya-santa-fe-DM-HighlightsBlocks6

Ny design

Bilen har bland annat fått en uppdaterad grill, med nya xenonstrålkastare och LED-varselljus integrerade i dimljusstrålkastarna. Även bakljusen och utblåsen har fått en ny look. Till detta kommer ett exklusivare fälgprogram. Interiört har instrumenteringen fått en ny design.

Nya-santa-fe-DM-HighlightsBlocks19

Ökat utrymme

Baksätespassagerarna kan njuta av ett ännu större benutrymme, tack vare att sätena nu kan skjutas maximalt 270 mm bakåt. Det går även att luta ryggstödet och fälla ned armstödet, som har dubbla dryckeshållare. Lastutrymmet är lika generöst som tidigare – 582 liter, samt 1 680 liter med fällda säten. Dessutom fälls bakluckan upp automatiskt om du står bakom bilen i tre sekunder med nyckeln i exempelvis fickan. Perfekt för när du har kassar i händerna!

Nya-santa-fe-DM-HighlightsBlocks35

Infotainmentsystem

Bilens infotainmentsystem sköts via en 8-tums TFT pekskärm i färg, som kombinerar det avancerade navigationssystemet med kristallklart ljud från den digitala DAB-radion. Infinity Premium Surround Audio erbjuder en perfekt ljudupplevelse, och tolv högtalare och QuantumLogic Surround (QLS) förhöjer känslan med flerdimensionellt surroundljud.

Santa fe dme red merlot 1024 12

UTFORSKA NYA SANTA FE

Läs om egenskaper och specifikationer för nya Santa Fe.

Nya-santa-fe-DM-HighlightsBlocks46

Kraftfull prestanda

De största nyheterna ligger under huven. Dels har den effektiva dieselmotorn uppgraderats så att 2.2 CRDi har vässats till 200 hk. Samtidigt uppfyller den nu Euro 6-normen som fastslår hur mycket en bil får släppa ut – och autostopp bidrar till en ännu bättre bränsleekonomi.
Fyrhjulsdriften har dessutom utvecklats. Den samarbetar nu med bilens stabiliseringssystem för en effektivare kurvtagning. Ovanpå detta ger en uppdaterad programvara bättre styrkänsla. Du kan också välja mellan sexstegade manuella eller automatväxellådor.

Nya-santa-fe-DM-HighlightsBlocks37

Handsfreebaklucka och helljusassistans

Nya Santa Fe har även en handsfreebaklucka. Sensorer upptäcker om någon med giltig nyckel närmar sig bilen bakifrån och bakluckan öppnas automatiskt.
Från våren 2016 finns nya Santa Fe med helljusassistans (HBA). När ett mötande fordon upptäcks växlar systemet automatisk från helljus till halvljus för att inte blända mötande trafik.

Santa fe dme red merlot 1024 12

HUR SKULLE DU BYGGA DIN SANTA FE?

Skapa din drömbil, precis som du vill ha den.

NYA SANTA FE 2016 ÄR HÄR
Stäng
Missa inte våra nyheter och erbjudanden
- prenumerera på Hyundais nyhetsbrev
Genom att fylla i din e-postadress ovan samtycker du till att Hyundaikoncernen och de återförsäljare som är knutna till Hyundaikoncernen får använda den för bl.a. informations- och marknadsföringsändamål. För mer information se vår integritetspolicy.
Laddar...
Icon chat 4f2c2cefecd7f346d471433e581e5759238aa8ff3b999753033ae0cde38ace54
Chatta

Ställ dina frågor här

Välj modell

Välj motor

Välj utrustning

Jämför utrustningspaket

Välj färg

Finansiering

Så har vi räknat

Privatlån

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Priser sätts av varje återförsäljare. Finansieringsförslaget avser Hyundai Finans med 3.33% i nominell ränta samt ett restvärde på ca 40%. Inbyte/Kontantinsats motsvarande 30% (min. 20% enl. lag).

Privatleasing

Priset är av generalagent rekommenderat cirkapris. Lokala prisavvikelser kan förekomma. Privatleasingförslag via Hyundai Finans: 36 mån, 4 500 mil, ingen första förhöjd avgift. Övermil debiteras med 10 kr per mil, men prata med din återförsäljare om du innan känner att du vill göra en beräkning på fler antal mil redan nu.

Tjänstebil

Förmånsvärde: Avser förmånsvärde netto beräknat med 50% marginalskatt.

Företagsleasing Alla priser exkl moms. Vi har räknat med en förhöjd första leasingkostnad om 20% av bilens värde. Aviseringsavgift på 55:- samt Uppläggningsavgift på 595:- tillkommer. Restvärde 50%. Leasingtid 36 månader.

www.hyundaifinans.se