N & N Line:

Vad är skillnaden?

I takt med att vårt modellutbud breddas, blir det också fler namn och förkortningar att hålla reda på. Nyligen släpptes tex nya i20 N och i30 N - men vad är det egentligen som skiljer en N från en N Line?
N Logo

2017 lanserades Hyundai i30 N – den första serieproducerade prestandabilen inspirerad av Hyundais framgångar inom FIA World Rally Championship (WRC) och Touring Car Racing (TCR) International Series. Förutom i30 finns också i20 som högpresterande N-modeller. N:et står för Namyang, staden i Korea där Hyundai Motors europeiska testcenter ligger samt den välkända tyska racingbanan Nürburgring, där N-modellerna provkörs och finslipas innan lansering.

Skapade för adrenalinkickar

Skapade för adrenalinkickar

Alla modeller i N-serien är byggda för att leverera högsta möjliga prestanda och höja din puls bakom ratten. Både ut- och invändiga designdetaljer har fokus på dynamisk prestanda och sportigt intryck. N-logo på frontgrillen, bakre spoiler som skapar bättre kontakttryck och  balans, röda bromsok, prestandadäck och interiör i tyg eller läder med prestandasäten och dekorativa accentsömmar är bara några exempel. Bilarna är perfekt balanserade för sportigare körkänsla och utrustade med en rad avancerade tekniska funktioner, så att du får ut mer av varje resa. Följande N-funktioner har tagits fram för att ge dig ett leende på läpparna:

N Grin Shift

N Corner Carving Differential: överför automatiskt krafterna till framhjulen och ger dig bättre kontroll när du svänger i hög fart.

 

N Corner Caring

N Grin Shift (NGS): ökar vridmomentet genom att låta turbon överladda och maximera växlingsresponsen i 20 sekunder.

N Dct

N DCT växellåda: möjliggör supersnabba växlingar och ger ännu bättre kraftöverföring och acceleration.

N Powershift

N Power Shift: kan aktiveras med ett knapptryck när du använder mer än 90 % gas och mildrar eventuell minskning av vridmomentet vid uppväxling.

N Track Sense Shift

N Track Sense Shift: ett system som känner av hur du kör och automatiskt kan välja rätt växel åt dig så att du kan fokusera på styrningen.

N Launch Control

Launch Control: optimerar bilens acceleration från stillastående och minimerar hjulspinn.

Sportpaketet som ger en försmak

Sportpaketet som ger en försmak

Hyundais N Line-modeller har försetts med ett motorsportinspirerat utrustningspaket och är en inkörsport till de högpresterande N-modellerna. I dagsläget erbjuds N Line-versioner av KONA, i10, i20 och i30. Alla är skapade för att ge dig en mer dynamisk design- och körupplevelse. Både exteriören och interiören är inspirerade av N-serien och du kan i regel njuta av sportsäten, aluminiumpedaler, multifunktionsratt, 7-stegad dubbelkopplingsväxellåda och diverse turboladdade motorer.

Kan du inte få nog av Hyundai N?

Kan du inte få nog av Hyundai N?

Klicka dig vidare och djupdyk i historien, alla olika modeller och deras unika egenskaper, vårt engagemang i motorsporten och mycket mer. Perfekt för dig som inte kan få nog av vår högpresterande N-serie.

Läs mer