Topbanner Leasing Koeb

Köpa eller privatleasa - vad är bäst?

Välj rätt finansieringssätt

Redo att skaffa en ny bil? Kul! Det finns olika sätt att finansiera din nya Hyundai, antingen kontant med lite hjälp av ett billån eller så privatleasar du den. Här förklarar vi fördelarna med de två finansieringssätten så att det blir enklare för dig att välja rätt.

Köpa

När du köper en ny bil har du möjlighet att skapa din drömbil. Från bilens färg till utrustningen. Samtidigt bestämmer du själv hur länge du vill behålla bilen - och du kan köra så långt du vill. Du äger bilen och kan göra som du vill med den.
Ekonomi

Ekonomi

När du köper en ny bil med billån innebär det i regel att du måste betala en kontantinsats även kallad handpenning för att bli beviljad lånet. När du köper en ny Hyundai har du möjlighet att få bilen finansierad genom din lokala återförsäljare till ett attraktivt pris. Läs mer via länken här nedan.

Mer om finansiering
Service och underhåll

Service och underhåll

När du köper en ny Hyundai har du hela fem års garanti på bilen. Det är möjligt för att vi vet att kvaliteten på våra bilar är hög. Du står själv för kostnaderna för service och underhåll, men genom att följa de schemalagda serviceintervallerna för just din bil upprätthåller du den generösa Hyundai-garantin. Läs mer om serviceintervaller här nedan.

Se servicescheman
Fördelar med att köpa

Fördelar med att köpa

  • Du kan bygga din drömbil
  • Du kan köra så långt du vill
  • Du kan behålla bilen så länge du vill
  • Du äger bilen och fattar alla beslut själv

Intresserad av att köpa?

Privatleasing

När du privatleasar en bil från Hyundai har du koll på dina kostnader från början till slut. Eftersom du inte äger bilen behöver inte bry dig om bilens värdeminskning. Privatleasing kan också vara en fördel om du vill prova på nya drivmedel, som till exempel en elbil.
Ekonomi

Ekonomi

Att privatleasa är ett smidigt sätt att ha en bil. Hos oss är körsträckan 3 000 mil som standard under hela avtalsperioden. Vet du om att du kör längre kan du avtala ett annat miltal med din återförsäljare. Överstiger du körsträckan betalar du ett fast belopp per övermil. 

Du behöver inte oroa dig för bilens värdeminskning vid privatleasing. Du är endast hyrestagare av bilen och värdeminskningen är inräknad i månadsavgiften. Du kan därmed tryggt återlämna bilen när avtalet löpt ut utan att oroa dig för restvärdet.

Vid privatleasing står du själv för kostnaden av bränsle, försäkring, skatt och extra däck, så se till att inkludera detta i dina beräkningar.

Mer om privatleasing
Service och underhåll

Service och underhåll

Du tar hand om bilen som om den vore din egen och ser till att den servas enligt de rekommenderade serviceintervallerna.

När leasingavtalet löper ut och bilen ska återlämnas kontrolleras den hos återförsäljaren. Du betalar ingenting för normalt slitage, men om bilen har skador som kräver reparation kommer du att bli debiterad för detta.

Fördelar med privatleasing

Fördelar med privatleasing

  • Du behöver inte ta ett billån
  • Du får bekvämligheterna med en helt ny bil
  • Du kan byta ut den mot en ny efter avtalstiden har löpt ut
  • Du slipper oroa dig för bilens värdeminskning
Prata med ett proffs

Prata med ett proffs

Oavsett vilket finansieringssätt som tilltalar dig kommer du att göra en riktigt bra affär hos våra återförsäljare. De sätter dina körbehov och din livsstil i första rum och i slutändan kör du garanterat iväg med rätt bil till rätt pris. Kontakta din lokala återförsäljare för att få mer information om priser, avtalstider och tillgängliga modeller.

Hitta återförsäljare