Topbanner Leasing Koeb

Köpa eller privatleasa?

04.09.2020

Oavsett om du väljer att köpa eller privatleasa kan du få en helt ny Hyundai som säkert kommer att ge dig körglädje. Huruvida man ska köpa eller privatleasa handlar bl.a. om hur långt du kör, vilka krav du har på bilen och din budget.

Köpa

När du köper en ny bil har du möjlighet att bygga ihop din drömbil. Från bilens färg till utrustningen. Samtidigt bestämmer du själv hur länge du vill behålla bilen - och du kan köra så långt du vill. Du äger bilen och kan göra som du vill med den.
Hyundai Ikon Koeb

Ekonomi

När du köper en ny bil innebär det oftast en större utgift jämfört med privatleasing. Det kan påfresta din ekonomi mer eller mindre. Däremot kan månadsavgiften ofta vara lägre på ett billån än månadsavgiften för privatleasing. När du köper en ny Hyundai har du möjlighet att få bilen finansierad genom din Hyundai-återförsäljare till ett attraktivt pris. Kontakta din lokala Hyundai-återförsäljare eller läs mer via länken här nedan.

 

Finansiering

Hyundai Ikon Service

Service och underhåll

När du köper en ny Hyundai har du hela fem års garanti på bilen. Det är för att vi kan garantera kvaliteten på våra bilar. Du står själv för kostnaderna för service och underhåll, men genom att följa de schemalagda serviceintervallerna för din bil behåller du den unika garantin som du får via Hyundai. Läs mer om Hyundai serviceintervaller här nedan.

 

Serviceintervaller

Fördelar med att köpa

1. Du kan bygga din drömbil.

2. Du kan köra så långt du vill.

3. Du kan behålla bilen så länge du vill.

4. Du äger bilen och kan göra som du vill med den.

Är du intresserad av att köpa?

Privatleasing

När du privatleasar en bil från Hyundai har du koll på dina kostnader från början till slut. Du undviker oförutsedda service- och underhållskostnader och du behöver inte bry dig om bilens värdeminskning. Privatleasing kan också vara en fördel om du vill prova på nya drivmedel, som till exempel en elbil.
Hyundai Ikon Privatleasing

Ekonomi

Att privatleasa istället för att köpa är ett smidigt sätt att ha en bil. Du behöver inte ha i närheten av så mycket pengar som om du skulle finansiera ett bilköp. Tillsammans gör vi en uppskattning av hur många kilometer du kör per år. Om det visar sig att du kör mer än avtalat, betalar du ett fast belopp per dag för övermil. Detta belopp anges tydligt i avtalet.

Du behöver inte oroa dig för bilens värdeminskning vid privatleasing. Du är endast hyrestagare av bilen och värdeminskningen är inräknad i månadskostnaden. Du kan därmed tryggt återlämna bilen när avtalet löper ut utan att oroa dig för restvärde eller återförsäljning.

Vid privatleasing står du själv för kostnaden av bränsle, försäkring, skatt och extra däck, så se till att inkludera detta i dina beräkningar.

Hyundai Ikon Service

Service och underhåll

Du tar hand om bilen som om den vore din egen och ser till att den servas i enlighet med serviceintervallerna, som naturligtvis inte kostar dig någonting.

När hyresavtalet löper ut och bilen ska återlämnas kontrolleras den av en oberoende värderare. Du betalar ingenting för normalt slitage, men om bilen har skador som kräver reparation kommer detta att debiteras.

Fördelar med privatleasing

1. Du har koll på dina kostnader från början till slut.

2. Du undviker oförutsedda utgifter längs vägen.

3. Du slipper oroa dig för bilens värdeminskning.

4. Du kan prova på nya drivmedel såsom en elbil.

Är du intresserad av privatleasing?