Hyundai Wcoty Topbanner

IONIQ 5 vinner World Car of the Year 2022

Storseger för IONIQ 5

Storseger för IONIQ 5

IONIQ 5 kammade hem det mest prestigefyllda priset framför konkurrenterna Ford Mustang Mach-E och Kia EV6. Men inte nog med att elbilen blev utnämnd som världens bästa bil – den blev också belönad med titlarna World Electric Vehicle of the Year och World Car Design of the Year. Bakom utmärkelserna står en jury bestående av 102 motorjournalister från hela världen.

Wcoty Black
Wcoty Design Black
Wcoty Electric Black

Ett prestigefyllt bilpris

"Vi är verkligen hedrade över att få dessa prestigefyllda utmärkelser som erkänner talangen och det hårda arbete som alla våra anställda och partners lägger ner på Hyundai Motor Company", säger Hyundai Motors VD och koncernchef Jaehoon Chang.

Hårda uttagningskrav

För att få vara med och tävla om titlarna i World Car Awards måste samtliga bilar vara producerade i minst 10 000 exemplar per år, ha en prislapp under lyxnivån på respektive huvudmarknad och finnas till försäljning på minst två andra stora marknader samt lika många kontinenter.

Artiklar Breaker Large Vwcoy2022
Artiklar Breaker Small Vwcoy2022

Internationella utmärkelser

Sedan den globala lanseringen 2021 har IONIQ 5 belönats med en rad internationella utmärkelser, bland annat: Årets Bil i Danmark 2022, Årets Bil 2021 enligt Auto Motor & Sport, Årets Högsta Växeln-bil, Årets Elbil enligt Ljud & Bild, German Car of the Year och UK Car of the Year.
Web Ljud Och Bild
Web A Retsbillogo2021
Hogsta Vaxeln Ioniq 5
Car Year
Ioniq 5 Aaretsbil 2022 Logo
IONIQ 5

IONIQ 5

Nu har vi tagit vår prisvinnande elbil till nästa nivå. Årsmodell 2023 är nämligen utrustad med ett större batteripaket som ger en räckvidd på upp till 507 km och ännu fler hästkrafter. Med distinkt design, blixtsnabb uppladdning och exceptionell dragkapacitet är det inte konstigt att den är en storsäljare.

 

Utforska IONIQ 5Bygg bil