Hyundai IONIQ 5 elbil i vinterlandskap.

IONIQ 5 – en utmärkt vinterbil

Snö, kyla och halka är en utmaning för alla förare, oavsett vad för slags bil du kör. Sitter du i en IONIQ 5 blir det lite enklare, av flera anledningar. Läs vidare och upptäck varför IONIQ 5 är en utmärkt följeslagare på dina vinteräventyr.
Fyrhjulsdrift

Fyrhjulsdrift

Med drivkraft fördelat på alla fyra hjul snarare än bara två är det enklare att få fäste på besvärliga underlag. Fyrhjulsdrift ökar dragkraften och underlättar framkomligheten, till exempel om du kör uppför en backe eller en väg med mycket snö.

Fyrhjulsdrift finns som tillval för 77.4kWh-versionen av IONIQ 5.

Snow Mode

Snow Mode

Med Snow Mode-funktionen blir fyrhjulsdriften i din IONIQ 5 optimerad till just snö och is. Bilen känner av underlaget och fördelar drivkraften till det eller de hjul som har fäste, för att undvika hjulspinn och halka. Snow Mode hjälper dessutom även till vid bromsning och styrning – allt för att du ska sitta säkert.

Svart Hyundai IONIQ 5 elbil i solnedgång i vinterlandskap
Hyundai IONIQ 5 elbil i körläget "snow mode"
Håll dig bekväm i IONIQ 5

Håll dig bekväm i IONIQ 5

När minusgrader och snålblåst kryper sig på har IONIQ 5 den perfekta interiören för att hålla dig och dina medpassagerare varma och bekväma. Tack vare Hyundais nya, helt elektriska plattform E-GMP, öppnar bilens rymliga inre proportioner upp i en generös kupé. Det platta golvet och den långa hjulbasen gör att passagerare både fram och bak kan njuta av den skjutbara mittkonsolen och extra benutrymme. Är det riktigt kallt ute kan kupén värmas upp i förväg med Bluelink®-appen. I kombination med uppvärmda säten och rattvärme är IONIQ 5 helt enkelt idealiskt utrustad för bekväma resor i vintertid.

Plats för allt

Plats för allt

Utöver den varma och rymliga kupén har IONIQ 5 ett lastutrymme på 527 liter – som kan utökas till hela 1 587 liter med baksätena nedfällda – som ger gott om plats för allt från skidor och snowboards till familjens fyrbenta vänner. Du hittar dessutom ett extra bagageutrymme under motorhuven, en så kallad ”frunk”, för mindre skrymmande bagage.

Elbil på vintern

Elbil på vintern

Batteriet i elbilar presterar sämre i lägre temperaturer. Lyckligtvis har IONIQ 5 smarta funktioner som underlättar. Du kan programmera laddningen så att batteriet är fulladdat precis innan du ska köra. Är batteriet redan varmt förbrukas mindre energi på uppvärmning av både batteri och kupé. Är du ute på vägarna och har ett laddstopp inplanerat i navigationen till en DC-laddare på 50 kWh eller mer, värms batteriet upp så att det laddar snabbare när du når laddstationen. Vill du veta mer om hur du bör agera med din elbil på vintern, läs vidare nedan.

Läs mer

Vad vill du läsa mer om?

Utforska IONIQ 5

Utforska IONIQ 5

Otroligt attraktiv och otroligt avancerad. IONIQ 5 omdefinierar bilden av elbilar. Med futuristisk design och en imponerande uppsättning avancerad teknologi är den redo att ta dig längre – med blixtsnabb uppladdning och elegant stil.

IONIQ 5
Vinter på väg

Vinter på väg

Vintern är här och med den vinterväglag och kanske stora mängder snö vilket kan vara en utmaning för bilförare. Med lite förberedelser kan du köra tryggt och säkert i vinterkylan. Därför bjuder vi på några enkla tips och tricks som håller din bil i gott vinterskick.

Läs mer