Topbanner

Fulladdad bil med takbox lastad för helgutflykt

Familjen Reinhold kör KONA Electric

En sen höstdag packade Jennifer Reinhold in hela familjen i sin KONA Electric och fyllde bilens takbox för en liten utflykt. De var mitt uppe i flytt och husbygge efter att ha köpt en ny gård. Ett drömprojekt på många sätt, men kombinerat med hästtävlingar och vardagens bestyr är det också något som tar på krafterna. Just därför kände familjen att en tripp ut i naturen med elbilen skulle vara en välbehövd avstickare.
Picture 1

KONA Electric har med sin uppdaterade räckvidd på hela 48 mil (WLTP) möjlighet att ta sina passagerare på både långa och korta resor utan onödiga stopp för laddning. För Familjen Reinholds del gick höstutflykten till Thorskogs Slott i Västerlanda, norr om Göteborg och hemmet i Kungälv. Thorskogs Slott ligger i en vacker engelsk park där tinnar och torn omfamnas av naturen.

Trots sin kompakta storlek är KONA Electric mångsidig och redo för det mesta. Tack vare möjlighet till dragkrok kan cyklar smidigt hängas bak på bilen för transport till de bästa mountainbikestigarna. En dragkrok som också är händig när skräp från husrenovering behöver köras bort med släp (300 kg dragvikt/100 kg vertikalvikt).

 

Möjlighet till både dragkrok och taklast (80 kg) gör att Hyundai KONA Electric sticker ut bland elbilar. När en familj på två vuxna och två barn ska på vandringsutflykt kommer möjligheten att montera takbox och fylla den med ryggsäckar verkligen till sin rätt. Bilen lastar redan 332 liter i bagageutrymmet med uppfällda säten. Kompletterat med Hyundais rymliga takbox är möjligheterna oändliga.

Upptäck nya platser med BlueLink®

 

Jennifer matar smidigt in destinationen i BlueLink®-appen och skickar väganvisningarna direkt till bilens navigationssystem. Höstlöven lyser röda och solen skiner när den vita KONAn färdas inåt landet längs vägarna. Familjen gör ett första stopp för att besöka slottet. Därefter beger de sig ut i Svartendalens angränsande trollskog med sina mossar, badsjöar och vattenfall.

Det gångna året har fått svenskarna att alltmer öppna ögonen för vad Sverige har att erbjuda, både i närområdet och den outforskade vildmarken. KONA Electrics mångsidiga natur med sin tysta och miljövänliga eldrift är perfekt som harmoniskt resesällskap för både familjen och den ensamma vandraren.

Picture 2

Efter en dag i skogen med trevlig picknick, vänder Familjen Reinhold hemåt igen, fyllda med energi och friskluft. Batterierna är laddade för att fortsätta det dagliga jobbet med att inspirera sina följare via YouTube och Instagram. Fullt fokus ligger såklart på bygget av deras drömgård. Det är inte långt kvar nu. I januari ska första huset stå klart för inflytt. Följ deras resa och utflykter med KONA Electric på @ch.stables, @frureinhold och @mrreinhold.

KONA Electric

KONA Electric

Nu med utökad räckvidd

 

Läs merBygg din bil