120812 Hyundai Progress Hero Spot 3100X1330

Fortsatt uppåt för Hyundais elbilsförsäljning

Hyundai har klättrat upp till en andraplats i andelen nyregistrerade elbilar under maj månad.

EV

Nybilshandeln fortsätter minska sedan starten på coronapandemin, men mitt i mörkret har Hyundai klättrat upp till en andraplats i andelen nyregistrerade elbilar under maj månad. Det innebär att Hyundai står för hela 17,6% av elbilsförsäljningen, med en ökning på närmare 7% sedan februari.

Snabbare uppladdning än en smartphone

Snabbare uppladdning än en smartphone

Det började med IONIQ-familjen som var den första bilmodellen i världen att introduceras med tre olika elektriska drivlinor som alternativ ­– electric, plug-in hybrid och hybrid. IONIQ erbjuder en attraktiv och sofistikerad design med klassledande köregenskaper och säkerhetssystem. Vid användning av en snabbladdningsstation (DC) på 100 kW kan batteriet laddas upp till 80% på bara ca 54 minuter!

IONIQ Electric

Populär kompakt-SUV med imponerande räckvidd

Populär kompakt-SUV med imponerande räckvidd

Det senaste tillskottet i elbilsfamiljen är Hyundai KONA Electric. Som den första kompakt SUV-elbilen i Europa med imponerande räckvidd tilltalar den dig som uppskattar smart och modern design. Utöver det är bilen blixtsnabb och kul att köra tack vare ett vridmoment på hela 395 Nm.

KONA Electric

Bilen som producerar sin egen el

Bilen som producerar sin egen el

Hyundai NEXO ligger i en helt egen klass med sitt bränslecellssystem och superlånga räckvidd på hela 666 km. Bilen drivs av vätgas som omvandlas till el genom en kemisk reaktion i en bränslecell. Resultatet blir 0 gram utsläpp av CO2 och renare luft. Dessutom är interiören tillverkad med UL-certifierade biomaterial, såsom innertak i bambu och säten i konstläder.

NEXO

Du kan hitta den elbil som passar dig och läsa mer om att köra elektriskt här nedan.

 

Våra elektriska bilar